Hirdetés

Huawei CM-Q3 (Type-C) teszt

Nem csak a Xiaomi tud kedvező áron aktív zajszűrős, vezetékes in-ear fülhallgatót kínálni, a Huawei által nyújtott alternatíva meglepően erős. Itthon is kapható!

Hirdetés

Tökéletes időpontban érkezett meg szerkesztőségünkbe a Huawei új, P20-szériával együtt bemutatott digitális fülhallgatója, hiszen a kategóriatárs Xiaomi Mi ANC-vel közvetlenül is össze tudtuk hasonlítani, ami jelenleg a kütyü legközelebbi konkurense. A végeredmény pedig az, hogy ezúttal a Xiaomi nem tudott olyan piaci előnyre szert tenni, mint azt korábban a mobilokkal és fülhallgatókkal már számtalanszor láttuk és már-már természetesnek is vettük.


[+]

A CM-Q3 ugyanis összhatás szempontjából jobb terméknek érződik. Nem minden aspektust nézve győzi le, viszont aki a zenei hangminőséget tartja szem előtt a vásárlásnál, szinte biztosan a Huawei fülhallgatóját fogja szerezni. Aki az előző cikkről lemaradt volna, 20 000 forint alatti, digitális, USB Type-C csatlakozós és némi aktív zajszűréssel is megáldott in-ear fülhallgatókról beszélünk. A Huawei dobozában sincs semmi különös, a mágnesesen záródó tok néhány pár illesztéket rejt magában a hangkeltőn kívül, ezek közt van hagyományos, hallójáratba illeszkedő szilikondarab, illetve az azt kiegészítő, opcionális szárnyasilleszték, amit a fülkagyló-üregbe helyezve még stabilabb pozícióban fog ülni.


[+]

A Type-C-s fülhallgatók egyik legnagyobb előnye, hogy a forrásuktól szinte függetlenül, különálló digital-analóg konverzióval és erősítéssel oldják meg a hangzást, így a különféle eszközökön minimális különbségekkel tud megszólalni ugyanaz a zene. A Xiaomi hasonló eszközénél pedig jóval élettelibben, energikusabban és élvezhetőbben szólal meg, közben pedig nem fogjuk azt mondani, hogy ez egy fárasztóra hangolt, basszusokat erőteljesen kiemelő darab. Nem viselkedik fájdalmasan gyengén a régebbi, még a dinamika létezésének korából származó felvételekkel, illetve a kevésbé populáris műfajokkal, de természetesen érezhető, hogy a túlvezérelt popslágerekkel akar igazán nagyot mutatni.


[+]

Tényleg nagyon kellemesen hallgatható, közben pedig kellemesen a fülbe simuló kialakítású, az egyetlen, igazán zavaró probléma, hogy kábelének külső gumiszigetelése kimondottan merev, így előfordult, hogy egy végig nem gondolt fejmozgatásra kihullott a fülemből a kütyü, hiába volt tökéletes az illesztékek kombinációja. Az aktív zajszűrést a repülésen kívül szinte minden jellemző helyzetben kipróbáltuk, és itt éreztük azt, hogy elmaradása van a konkurensekhez képest, a zajtompítás vagy zajcsillapítás szó lenne igazán reális, minden külső hangból elnyom valamit, de aki ismeri az igazán komoly rendszereket ebben a témában, az joggal mondja azt, hogy ez bizony nem ér sokat.


[+]

A kábelen természetesen van távirányító, amivel a hangerőt állíthatjuk, illetve számokat léptethetünk, a Huawei nyilván a saját P20-szériájához ajánlja ezt az in-eart, de nálunk minden Type-C-s, androidos eszközzel gond nélkül működött a füles. Fogyasztása azonos hangerő mellett nem sokkal jelentősebb, mint egy normál jack-csatlakozós fülhallgatónak, pedig itt értelemszerűen a teljes tápellátásról a telefon gondoskodik, beleértve a zajszűrést.


[+]

A 19 000 forint körüli ár nagyszerűen el van találva ehhez a termékhez. Körülbelül azt a hangminőségi szintet hozza, amit korábban a 10 000 forint körüli SoundMAGIC és egyéb, ismerten és díjazottan jól szóló fülhallgatók ismertettek meg velünk, mindezt egy mobilgyártótól, némi, bizonyos esetekben pont életmentő zajszűréssel. Hangkaraktere szerethető, de pont eléggé semleges ahhoz, hogy komoly csalódást ne okozzon. Nem csak Huawei-mobilok tulajdonosainak ajánlott termék!

Huawei CM-Q3 (Type-C)

szentkuti11

A cikk elkészítését a TelenorHipernet Blog támogatta, ahol további mobilos érdekességekről lehet olvasni.

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei P20 - ez is kétkezes lett

    Nem annyira pró, mint a háromkamerás csúcsváltozat, nincs OLED kijelzője és sztereó hangszórója, viszont esztétikailag barátságosabb, nem mellesleg pedig jelentősen olcsóbb annál.

  • Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból

    Az új P-sorozat csúcsmodellje három hátlapi kamerával, OLED kijelzővel, betüremkedéssel és mesterséges intelligenciával próbál tarolni. Irgalmatlan jó telefon, de nem hibátlan.

Hirdetés