- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
heidricha
őstag
Hali!
Lányom y200-a megkergült. Touch nem reagált semmire, akksi ki/be nam használt. Aztán adb/fastboot probálkozásokkal touch megjavult, de bootloop van. Most nagy nehezen megfogtam fastboot-ban, kellene egy image, amit innen rátolhatok! Jelenleg nem a legfrissebb van rajta, hanem a korábbi... 889, vagy ilyasmi, nemigen emlékszem már vissza pontosan.
-
heidricha
őstag
válasz
shootme2 #4244 üzenetére
Nyomom mindkettőt, és közben be az USB? Ehhez kell még valaki, képtelenség egyedül. Amúgy ilyesmit próbáltam, de persze a nyomás és a dugás közt el kellett engednem.
Na majd egy közös dugást még megpróbálok. Amúgy lehet, hogy a sors nem engedte, mert közben a PC felfordult. Nem ad ki 5V-ot a táp, semmi periféria nem működik, ha a flash közben kakkantja össze magát, alighanem szívhatnám a fogam!
Köszi!
-
heidricha
őstag
Sziasztok!
Na, itt vagyok megint.
A lányom nem nagyon elégedett, ami azt illeti, én sem. Nem lenne ez rossz, de a rengeteg gyári szemét használhatatlanná teszi, egy-két frissítés, és minden területet telepakol.Hajrá, majd a root most segít, takarítok én, azon ne múljon!
Aha. épp a letöltések utáni első lépésig jutok: A hangle+power nem csinál semmit. Akármeddig nyomom, csak az Ascend-es felirat van a kijelzőn, semmi egyéb. Gondoltam, hátha attól még működik a rootolás (5.2_int), de semmi, nem is látja a telefont. Amúgy a szokásos módon gond nélkül elindul. Ilyenkor mi a rosseb van vajon? -
heidricha
őstag
Hali!
889 van fenn, és nem lehet 5-nél több névjegyet elmenteni. Sőt, nem a mennyiséggel van baj, mert ha kitörlök egyet, akkor sem enged helyette másikat feltenni! Próbáltam telefonra, vagy G-fiókba, de ugyanaz a jelenség.
5 éves Androidos tapasztalat mellett sem sejtem, mi lehet az oka, sosem futottam ilyenbe eddig!
Telepíteni persze nemigen lehet rá - folyamatosan jelzi, hogy kevés a hely, nincs root-olva, és mind az 5 utólag telepített alkalmazás fenn van (ez irónia volt, sajnos tényleg nagyon szűk a hely, de ez nem lenne baj, a jelzés elfér, nagyon újat nem kell telepíteni - csak épp ez a névjegyes dolog is elég fura, és nem tudom, nincs-e köze a tárhelyhez)
-
heidricha
őstag
válasz
heidricha #3599 üzenetére
2. alkalommal jobban sikerült...
Most hosszabb volt az első dload után a frissítési folyamat, és volt kicsomagolási jelzés haladással, ami első alkalommal elmaradt. Már csak az a kérdés maradt, hogy a 2. lépést újtra kell csinálnom, vagy nem? Ott eredetileg is megvolt a "kicsomagolás" meg az upgrade OK...
-
heidricha
őstag
válasz
shootme2 #3585 üzenetére
Hát...
Nem lett gyári. Mindkét lépés sikeresnek tűnt, legalábbis semmi nem utalt az ellenkezőjére, de minden maradt a régiben. A végén nyomtam kézzel egy gyári reset-et, és megkaptam az üres ICS ROM-ot. A rádió valahogy előkerült, ezt sejtettem is, viszont minden egyéb maradt a régiben!
-
heidricha
őstag
Hát igen... csak neki ilyenek miatt kellett az okostelefon... Sajnos ez az én hibám elsősorban, pedig volt kisebb erőforrással is telefonom (Pulse mini) viszont sosem volt ilyen "tamagocsim" mint ez a kis kaki.
Na de ez is egy tanács, Pou megy a kukába egy időre. Ha jelentős a változás, talán rá lehet beszélni a hölgyet, hogy hagyjon fel vele, vagy marad a csak Pou-ra használható telefonja!
-
heidricha
őstag
Eredetileg teljesen érintetlen volt, hiába ment minden az SD-re, kb. a 4. app után megtelt a memória, nem lehetett semmit sem kezdeni vele. Ezért lett "széthaxolva". Egy darabig bírta is, aztán először az FM rádió tűnt el, és csak én nem tudtam használni, a lányom jól "el volt" vele. Viszont most már neki lett tele a hócipő, konkrétan a képnézegető verte ki a biztit nála, amit valahol meg is tudok érteni.
Egyetlen app van, amiről nem tudtam lebeszélni, és ez a Pou. Ezzel viszont semmi gond nincs, csak épp minden egyébben.
Na mindegy, csinálok egy gyárit, hátha valami kedvezőbbre fordulna...
Köszönet mindenkinek a tanácsokért!
ui. A Blade-re amíg használtam, sosem akartam olyat, ami nem ment volna fel rá. Legfeljebb lassan, de működött minden. Persze ez vagy 8 hónapja volt, azóta a másik lányom használja, viszont azóta szerintem még újra sem kellett indítani.
-
heidricha
őstag
válasz
shootme2 #3585 üzenetére
Köszönöm, meglesz hamarosan...
Az S4 igen messze van, ez elég sarkos megjegyzés volt (:-), de ZTE Blade-szerűen sem lehet használni sajnos. A lányomnak talán ha 8-10 telepített app van fenn, lehet, hogy annyi sem. Igyekeztem lebeszélni, amiről csak lehetett.
Alig van olyan alkalmazás, ami normálisan benne, majdnem mindenből pár mp után szó nélkül kilép!A cserében én sem hiszek...Bár ha mindenkinek használható ugyanebben a kiépítésben (másban meg ugye nem létezik) akkor mégiscsak kell legyen valami alapvető probléma ezzel a készülékkel!
SD-re telepítés természetes, most egy darabig root-olva sem lesz, hogy lássam, mit művel.swap használattal próbálkozott már valaki?
-
heidricha
őstag
Hali!
Lányom használja a telót, egy darabig egész jól megvolt vele, de mostanában egyre több a baj.
Korábban is kilövöldözte az előtér alkalmazást is, ami akkor is durva, ha ismert, hogy mennyire kispórolták belőle a RAM-ot. Ez mostanra teljesen eldurvult, a saját képeit sem tudja megnézni, mert a 2. - 3. képnél kilép.A rádió már egy hónapja eltűnt a rendszerből, még az alkalmazások között sem mutatja.
Valami "ICS" nevű, és külsejű GB van rajta, visszatenném a gyárit, de még jobb lenne egy kellően kiherélt gyári, ugyanis annó így kezdtem, de a root-uninstaller is kilépett már amikor takarítani akartam, ezért kerestem olyan ROM-ot, ami kevesebb szemetet tartalmaz.
Komplett CWM mentés, vagy telepíthető ROM ilyen herélt gyári állapotra nincs valahol készen?
Illetve... ilyen mennyiségű kilépegetés egyesek szerint (engem is beleértve) nem lehet természetes. Mivel a cucc garanciás, van bármennyi esélyem, hogy teljes gyári állapot esetén kérhetek cserét? Nem azért, hogy használjon, mert nem fog, de hátha elállhatok a csereberék után, és vehetek helyette valami használhatót! -
heidricha
őstag
Hát, én is azt terveztem, hogy visszateszem valamelyik gyárit. Viszont azzal is volt bajom...
Használtan vettem a gépet, a tulaj azt írja, nagyritkán látott ilyesmit, nem hekkelte a gépet, a gyári OS volt rajta végig! Sok minden fogható a memóriára, de valahogy nekem az előtérben futó alkalmazás üzenet nélküli bezárása nem fér bele.
Ha viszont senki soha nem látott ilyet, akkor ez hw hiba kell legyen! Azért még várok, itt nem olyan iszonyat nagy a forgalommeg írtam közben a myHuawei fórumba is az ICS ROM-hoz.
-
heidricha
őstag
Hali!
Rendszeresen előfordul, hogy az épp előtérben futó alkalmazás kilövődik. A galéria használhatatlan - 2 kép után kilép, de van, hogy a gyári billentyűzet egyszerűen eltűnik 3 betű után! Azért ennyire nem kellene kevésnek lenni a RAM-nak. Látott már ilyet valaki?
Jelenleg az ICS... ROM van fenn, amúgy működőnek tűnik.
Összefügg: Ha pl. a 898-at ráteszem ... "ROM frissítés SD-ről", akkor ugye recovery is visszatér eredetire? Miver garis a telefon, a fentiek meg nem normálisak, kicsit erre is gondolnom kell. Meg aztán csak ki kell próbálni ezt a dolgot gyári szoftverrel, mielőtt a telefonban keresem a hibát!
-
heidricha
őstag
Hali!
Nagy szeretettel üdvözlök mindenkit, a lányom révén klubtag lettem valamilyen szinten. Korábban pár Androiddal volt dolgom, jelenleg is van sajátom - valahogy ezek inkább egy másik nagy kínai gyártótól származtak többnyire - egy kivétellel: a legelső Androidom egy "Pulse mini" volt, ami már nincs is annyira messze az Y200-tól.
A lényeg: tegnap szenvedtem a termékkel egy darabig. A gyári ROM iszonyat hamar megtelt, hiába tettem mindent az SD-re, amit engedett, egy óra alatt a kiscsaj 3 játékkal úgy televágta, hogy már névjegyet sem engedett elmenteni, mert "megtelt a Google fiók"
Gondoltam, majd jól root-ként kitakarítom... mondjuk legfeljebb a system-et lehetett volna, azzal valójában nem sokra megyek, de itt jött azért meglepetés is: már a TouchPal-t sem sikerült letakarítani, a 3. nyelvet már nem engedte "valami hiba" miatt. Több "ruut uninstaller"-rel is próbálkoztam... Aztán az első kernel csere teljes kudarc, a WiFi utána képtelen volt rendesen kapcsolódni. A WPA-n még átküzdi magát, de IP-t már nem kapott.
"Eredeti" kernel (a frissítő szerint) dettó, WiFi nem jött rendbe. Aztán feltettem a németektől az ICS-like ROM-ot, nem is rossz... viszonylag van hely, WiFi is megy... nosza, OC-kernelt neki.
Nincs WiFi ott sem. 1170, 1200, 800 - innen már tök mindegy. Feladom: vissza a teljes ROM... pofáraesés: itt sincs WiFi.
Közben egy-két boot-loop-om is volt, pedig az OC, ha el is indult a kernel, nem lett "véglegesre" állítva, annyira sosem voltam bátor.
Aztán még némi szenvedés, találtam egy "original backup"-ot, fel is tette a cwm, de az végképp nem indult el, így éjjel kettő tájban belealudtam a telefonba...
Aztán reggel valahogy csak visszakúszott az ICS-like, és van WiFi, ha nincs nagy baja, szerintem pihentetem egy darabig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- alza vélemények - tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest