Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Takemoto
csendes tag
Grat, pofás darab lett!
Nekem a viaszozás nem jutott volna az eszembe. Én inkább nekiestem volna megint a lakkozásnak
Engem is érdekelne a hátlap, hogy hogyan oldottad meg.
Ne foglalkozz az előtted szólókkal, jó lett a színe
Mintha valahol láttam volna már ezt a lábkialakítástÜdv.: Takemoto
-
fkosa
csendes tag
Távol áll tőlem, hogy kritizáljalak. Te nézed minden nap, az a lényeg, hogy neked tetsszen
Azt elfelejtettem leírni, hogy az elő/hátlaból kialakított "lábak" kifejezetten tetszenek)Hűtőbordának vmi ilyesmire gondoltam (csak 1 kicsit nagyobbra):
http://www.ret.hu/Page.aspx?pageid=8&code=35-03-09&mfnb=0
A ház hátsó felére, vagy tetejére lehetne tenni. A procihoz rögzítés lehet a gond.A ventilátoros hűtésnél fontos, hogy az ember átgondolja a légáramlást:
1. jó, ha a természetes légáramlásra segítünk rá (a meleg levegő felfele száll
2. ha több ventilátor van, ne dolgozzanak egymás ellen.
3. ne legyenek holtterek (ahol álla a levegő) olyan elemek felett, amik fűtenek.Ha valakit izgat a sugárzás, a ház belső felét lehet "izmosabb" alufóliával bélelni (legyen összekötve a földdel, különben antenna lesz belőle).
Ja és fém házon nevetséges mennyiségű hő távozik, ilyen szempontból nem sokkal jobb, mint a fa/műanyag/plexi ház)
-
Hát! Először is hadd gratuláljak. Marha "egyszerűen" megoldottad a feladatot. Mármint egyszerű kinézet. Semmi felesleges sallang, cserébe jól néz ki. Persze ízlések és pofonok, nekem bejön!
Arról tudsz valamit, hogy miért mondják páran azt, hogy a fa ház nem árnyékol annyira? Ez lehet szempont? Valós probléma, esetleg még nem foglalkoztál a témával? Esetleg csak városi legenda?
A cikket és a tudás megosztását köszönjük! Egyszer majd szeretnék Én is valami ilyesmit meg kreálni. Akkor majd megint belelesek ebbe az irományba.
Én nemrég egy filléres alap házat vontam be belülről bolyhos, pulóver anyaggal. De nem hozta a várt hatást. Halkabb lett ez tény, de sajnos a wincsiket tényleg lógatni kéne, vagy valami más megoldással kellene rögzíteni.re: (#13) priti
Nekem jobban tetszik a frescho féle megoldás. Nem seggnyalásként, hanem mert nincs rajta felesleges sallang. Még a venti szabályzó is extrának számít. De azt még talán Én is odatenném valamelyik oldal- vagy hátlapra.re: (#10) D1Rect
Azt szabadna megtudni, hogy merrefelé jutottál hozzá ahhoz a bizonyos gumihoz? Vagy miből van?
Nekem még a bringa belsőn járt az agyam, de mindig azon aggódom, hogy leszakadna egy idő múlva, mert elfáradhat az anyag.re: (#17) szumo
Igen, Én a fém burkolatokat részesítem előnyben pont a hűtés megoldás miatt. Igaz a mostani házamat is szigeteltem... de jobb 5let híján ezt gondoltam ki... egy tesztnek jó lesz. Az igazi megoldás az volna(amit (ha jól értem) te is mondasz) ha a proci és az északi híd valamilyen formában össze lenne kötve egy külső bordával. Mint itt. Vagy ilyesmi, esetleg ilyen blokkot kapna a házon oldalán, amit egy hőcsővel lehetne összekötni a chip-ekkel. Van variáció. Ezekkel csak az a baj, hogy bonyolultabb házilag megoldani mint egy ilyen faházikót.
Mellesleg valahol már láttam egybe-gépet ilyen, erősítőhöz hasonló megoldással. Nem igazán értem miért nem terjed jobban el. Pedig az autóerősítők világában (ahogy és amit láttam eddig, nem nagyon értek ezekhez) nagy divat a váz/ház-hűtés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA/50 FÉLE HÁZ
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest