- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter76bp
aktív tag
Sziasztok!
Olvasgattam vissza meg keresővel is átnéztem a fórumot, de azért inkább kérdezek, minthogy hülyeségbe kezdjek.
Gyárilag független készülékre tettem fel pár dolgot és van ugyan 28-30MB helyem, de mindig ráakad az idióta Flash Updatere és rögtön lenullázza a szabafd helyet és már nagyon unom, így mindenképp rootolás lesz a vége a dolognak, viszont:
BRAVO PVT4 SHIP S-ON
HBOOT-0.93.0001
MICROP.051d
TOUCH PANEL-SYNW0101
RADIO-5.11.05.27
Aug 10 2010,17:52:18erasesize: 20 000
Jól láttam, hogy ebben az esetben csakis az Amonra Recovery tehető fel? Ezt elméletileg az unrevoked-el teszem fel llaszlo blogos leírása alapján. Ezután S-OFF AlphaRev 1.8-al, de ott mik azok a Bravo-s image és zip fájlok a boot iso-n kívül? Látom, hogy a system, cache, data méreteket variálja, de kell ezek közül is választanom egyet S-OFF után mindenképp, vagy ez csak egy opció, ha módosítani akarok a gyári felosztáson? Vagy esetleg ezek is külön ROM-ok már és vagy ezeket tezsem fel, vagy valamit pzoly oldaláról?
Ha minden igaz egy A-Data 16GB Class6 kártya kerül bele, mindenképp Sense típusú ROM-ot szeretnék rá tenni, de még nem igazán sikerült rájönnöm melyik lenne a legjobb.
SMS-eket, híváslogokat SMSBackup+-al mentem google fiókba, bízom benne ez meg tudja majd csinálni a visszatöltést root után. Az érdekelne, hogy a jelenlegi hívásadatokat, hívásidőket, sms és adatforgalom számlálót el tudom menteni valamivel? Vagy a Call Meter NG-t le tudom úgy menteni, hogy a benne lévő adatokat is lementse?
Sorry ha hosszú lettem, de nem akartam sok kis hozzászólást írni, inkább összeszedtem a nagyját aztán majd ha belefogok, akkor valószínűleg jön a többi kérdés
-
peter76bp
aktív tag
Köszi!
A 16 gigás kártyát hogy partícionáljam, ha pzoley féle Ginger-Sense-DTP-RM V3.6b-DSWS-A2SD+ verziót akarok feltenni? Mert az oldalán a DSWS-hez tartozó kártyaelőkészítést nem találtam, bár lehet én vagyok a béna.
Ha jól értem megcsinálom az USB driver telepítés-t az ottani leírás alapján, felteszem a fenti rom zip fájlját az akkorra már partícionált kártya gyökerébe aztán elindítom a Revolutionary-t ami mindent megcsinál és a végeredmény egy sikeresen S-OFF-olt rootolt teló lesz a megadott ROM-al?
Még egy ilyet találtam, A végén, ha megkérdezi, telepítse-e a Revolutionary-CWM 4.0.1.4 Recoveryt, nyomj rá igent (y).
ez nekem is fel fog jönni és én is y(es)-t nyomjak rá?
Ja! Call Meter NG nekem most egy 2 gigás SD-n van (meg minden egyéb program), de ugye ez ki lesz cserélve 16-osra rootnál. Hogy oldjam meg ennek a programnak vagy a benne lévő adatoknak a mentését, mert Titanium az csak root után lesz használható, de ezt meg előtte kellene lementeni?
-
peter76bp
aktív tag
263 megás Ginger-Sense-DTP-RM-V3.6b-DSWS-a2sd+.zip fájlt mennyi idő alatt kellene feldolgoznia? Mert kb 30 perce csak a kék Revolutionary felirat van a kijelző közepén, de nem nagyon merem piszkálni ...
-
peter76bp
aktív tag
válasz peter76bp #34530 üzenetére
Valamiért el sem kezdte a ROM telepítését ... csak nem tudom miért, némi gombnyomkodás után elindítottam újra és durván 10 perc alatt felment az egész.
Viszont most meg a reboot után fehér képernyő és csak a htc felirat jön be majd magától újraindul és berak a CWM menübe, aztán pár újraindítás után már oda sem, csak fehér képernyő amin csak az akksi kivétel segít..
Mivel nem volt jobb ötletem Recovery menüvel indítva megcsináltam egy Full Wipe-ot és újra nekifutottam a ROM telepítésnek, most sokkal hamarabb befejezte de megint csak a nyüves fehér képernyő htc felirattal ... és miközben ezt a HSZ-t írtam a telón beindult egy szivárványszínben pompázó 3D-s effekt, amiről dunsztom sincs micsoda, gombokra nem reagál továbbra sem ... ez ment 5-10 percig aztán bejött a PIN bekérő képernyő szóval szépen felment a ROM és elvileg működik is majd minden, csak már nem látok ki a fejemből, majd némi alvás után tesztelem
De könyörgöm miért nincs ez sehol leírva, hogy így működik, (ha le van írva akkor sorry, de én nem találtam ilyen infot) könyékig rágtam a körmöm, hogy elszúrtam valamit közben meg csak melózott a háttérben a kis genya
-
peter76bp
aktív tag
Valaki világosítsa meg elmém:
Rájöttem, hogy nagyobbra kellene partícionálni az ext3-at. Letöröltem mindkét partíciót és újra megcsináltam 1,5 GB-re az ext3-at utána full Wipe majd kártyáról zip install, ezek le is mennek szépen. Kiírja, hogy reboot , újraindítom ...
Most megint fehér képernyő htc felirattal, de ilyenkor mit csinál? Arra rájöttem, hogy a szivárványos 3D effekt az már az új ROM bootképernyője volt, de honnan tudom, hogy ilyenkor a fehér képernyő alatt ténylegesen történik valami vagy nem?
Úgy általában meddig kellene tartania ennek a fehér képernyős semmit sem mutatok akciónak?
pzoleynál ez van: újraindul a rendszer, és ha mindent jól csináltunk rom-tól függően 5-15 perc alatt elindul az új rom.
de ez az 5-15 perc ez honnantól számolva? Az új boot képernyőtől? Mert tegnap kb annyi ideig szöszölt, csak nem tudom mitől jutottt el oda? Akksi ki-be újraindítgatást próbáljak vagy hagyjam ilyenkor?
Kiszedtem kínomban kb 45 perc után az SD-t hogy ránézzek, ext3 üres FAT-en meg csak a zip van amit feltettem, szóval oda nem dolgozott semmit.
Szóval mi a teendő ilyenkor? Várjak (ha igen meddig) vagy indítgassam újra esetleg egyéb trükk?
[ Szerkesztve ]
-
peter76bp
aktív tag
válasz redbiro #34542 üzenetére
Először linux alól csináltam, aztán az újrapartícionálást már Hirens Boot CD-ről utána meg Win7 alól, mindkét esetben MiniTool Partition Wizard-al.
Lehet ez nem tetszik neki? Megcsinálom akkor linux alól újra ... sőt, megcsinálom először a CWM Advanced menüjéből, aztán ha nem jó akkor jön a linux
de mondjuk ha ez gond, akkor miért nem ír ki hibát sehol? Meg itt is írta valaki, hogy MiniTool-al csinálta és jó volt. Mindegy kísérletezgetek ... csak már bosszant
[ Szerkesztve ]
-
peter76bp
aktív tag
válasz llaszlo #34544 üzenetére
Most ez a legkisebb bajom, tök mindegy mekkora partíciót csinálok, 16 gigából kijön és a ROM oldalán is így van feltéve a képek alapján
Linux alól újrapartícionálva 3 perc alatt végzett a zip install utána reboot után 3 perc fehér képernyő majd 3D boot effect újabb 3 perc viszont ez az üzenet fogad mikor bejön a felület:
System UIDs Inconsistent
UIDs on the system are inconsistent, you need to wipe your data partition or your device will be unstable.
I'm Feeling LuckyÉs a ROM-ban lévő plusz programok egy része nincs sehol :-( QuickSystem Info, QuickBoot, Root Explorer, Screen Off, Set CPU hiányoznak, pedig első install után meg voltak, lassan már görcsre megyek ezzel
-
peter76bp
aktív tag
válasz redbiro #34547 üzenetére
Keresgéltem én googleben a magyar nyelvű oldal megvolt és a factory resetet mindig megcsinálom, plusz már ezerszer újra lett formázva a kártya, variáltam a partíciómérettel is ... nem értem.
Most már tök jól felmegy minden alkalommal, csak hiányoznak a plusz programok :-(
4ext recovery-t meg nem tudom feltenni mert nem érem el a netet a telóval, filekezelő nélkül meg nem tudok semmit telepíteni a kártyáról.
Sry hogy szétbénázom a fórumot
-
peter76bp
aktív tag
-
peter76bp
aktív tag
válasz potyi23 #34563 üzenetére
Elixir-el tudsz kitenni több kisebb ikont egy sorba vagy oszlpoba vagy különböző felosztásokban csoportokba
Engem az érdekelne, hogy a féyképezőgép és videofelvevő számlálóját hol hogyan mivel tudom átállítani, mert ugye az új ROM feltétele után megint 1-ről indulnak a fájlnevek és ez nem igazán jó így nekem :-(
[ Szerkesztve ]
-
peter76bp
aktív tag
válasz potyi23 #34571 üzenetére
Widget hozzáadását válaszd és lesz egy vagon Elixíres widget amit választhatsz, a nevében szerepel, hogy mennyi ikont tehetsz ki egy csoportba (db*sor) aztán miután kiválasztasz egy ilyet kiválogathatod a funkciókat, vagy programokat, hátteret, csoportelnevezést állíthatsz stb. De nem olyan bonyolult és magyar nyelvű ...
Ha véletlenül nem látsz egy választható Elixír widgetet sem, akkor elindítod az Elixírt - Menü gomb - Beállítások - általános fülön lefelé görgetsz és a Widget beállítások résznél kipipálod, hogy milyen widget csoportokat szeretnél használni, utána már tudsz olyat választani a kitehető widgetek közül.
-
peter76bp
aktív tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a GO SMS Pro -ból hiányzik az SMS kézbesítési jelentés funkció? Nem találom sehol a beállítását :-(
Másik problema: CallRecorder 1.0.44 telepítés után ha én hívok valakit a hívott fél nem hall engem, olyan mintha kimenő hívásnál kikapcsolná a mikrofont a rendszer. Ha Ő ív engem akkor hall. Kipróbáltam ha hívás közben bekapcsolom a kihangosítást aztán kikapcsolom, akkor működik a mikrofon is már, csak azért ez így macerás.
Valakinek valami ötlet, hogy ez mitől lehet így? Rootolt teló, CM-7.2.0o-DSWS-A2SD ROM
-
peter76bp
aktív tag
Akkor én is beszámolót tartok. mycso postján felbuzdulva némi instrukció kérés után felraktam én is ezt a romot. pzoley féle CM-7.3.0-A2SD+ DSWS-A2SD+ volt fent márciustól, de már igen lassú volt, aminek oka lehetett a rengeteg feltett app is. Most ahelyett tettem fel ezt.
Eszméletlen gyors a működése és a bootolása is. Valóban puritán az alap kinézete, de jól testre szabható, Marketes telepítések villámgyorsan lefutnak az előző romomhoz képest.
Általam észlelt hibák:
- Play azt mondja néhány eddig használt app-ra, hogy nem kompatibilisek a telefonnal (SMS BackUp+, CallConfirm meg még volt valami) de külön levadászva az apk-t sikerült feltenni ezeket és működnek is
- A fényképező app valami iszonyatosan borzalmas. Minősíthetetlen képeket csinál.
- Időnként szó nélkül újraindul. Lehet valamelyik feltett app miatt csinálja, még erre nem jöttem rá.Szóval összességében a fentieket leszámítva nekem eddig bejön. Reboot okát még próbálom kinyomozni, meg megnézem majd más fényképező appokkal mit produkál.
-
peter76bp
aktív tag
Mobilhálózatokba beenged ugyan, de ilyen SIM újraindításom is volt, mikor elment a térerőm. Azt viszont nem értem hogy minek írja ki, hogy indítsd újra a telefont, mikor közben simán feljelentkezik a hálózatra ugyanúgy.
dani3l: Én csak az INT2EXT+-t, gappsot és SU-t tettem fel. Annyi, hogy először az INT2EXT-el kezdtem és nem csinálta meg a mountolást így szinte nulla helyem volt, aztán újra lefuttattam telepítés után és rögtön jobban nézett ki a tárhelyem.
[ Szerkesztve ]
-
peter76bp
aktív tag
válasz dani3l #40919 üzenetére
Én mindig is a bekapcs gombbal ébresztem így ezt a kérdést passzolom, de ha gyárilag nincs is benne csak van rá valami program..
Tárhely meg jelenleg így néz ki
Ilyen újraindulásom egyébként 2x volt tegnap óta úgy hogy azóta egész nap ezt gyilkolom. Lehet hogy nem is lesz többet.
Inkompatibilitás lehet az ICS miatt, csak ha így van fura hogy nem írják egyik ilyen proginál sem.
[ Szerkesztve ]
-
peter76bp
aktív tag
válasz dani3l #40924 üzenetére
Jaja, konkrétan ez: CronMod-INT2EXT+_signed.zip
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ ÉS HASZNÁLT GYÁRI APPLE IPHONE 15 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK ÉS FINEWOVEN TOK
- ÚJSZERŰ GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK SZILIKON TOK DENIM
- ÚJ, NEM HASZNÁLT, HIBÁTLAN GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAX MAGSAFE SZILIKONTOK FEKETE
- Samsung Galaxy S20 FE ( új állapot ) 128GB !
- iPhone XS (gyönyörű állapot ) 64GB !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest