- Íme az új Android Auto!
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Fotók, videók mobillal
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ádám16
addikt
Nagyon jól néz ki, tetszik az anyaghasználat, a dizájn, az üzemidő, és kb. minden, csak az ára nem. 2-3 év múlva remélem, egy tisztességes laptop szintű soc-cal fognak már a hibrid gépek megjelenni, akkor biztosan váltani fogok.
-
Set-Comment™
senior tag
En nemreg szereztem be egy ilyet csak asusbol (vivotab smart). Billentyuzetre semmi szukseg, es amig nem jatszol vele vagy allsz neki cpu zabalo programokat hasznalni (CAD, ADOBE CS) addig villamgyorsan teszi a dolgat. Nagyon meg vagyok elegedve a platformmal, ehhez kepest minden tablet olcso jatekszer.
-
AndrewPeers
tag
11,6" laptop szempontból elég kevéske..
-
Ati1979
veterán
+(#96) QwErTy42
Akkor szerintem ezzel mindanyian egyetértünk. Sajnos ezzel az árazással belépett egy olyan árkategóriába ahol a versenytársak feltörlik vele a padlót.
A mai világban különben az ár a legmeghatározóbb tényező. Ha azt elcseszik akkor kuka a termék...
Pl. ha 100 ezer forintot írtak volna kezdőárnak, az egész topik azon pörögne, hogy hol lehet megvenni, előrendelni stb...
Azért a pénzért minden hibája meg lenne bocsátva. Természetes ez az ár csak példa volt. Annál többet ér ez a termék. -
Fryskitt
addikt
Gondolom, ittál valamit. Mert érthetetlen is, amiket írsz. Amúgy meg HP-s fiúkat írtam. Magadra vetted? Te magad vagy a HP-s fiúk? Mind egyszerre? És nem turkálok, mint ahogy irigy sem vagyok. Inkább te alkotsz megint véleményt arról, amiről semmit nem tudsz, nevezetesen hogy én egy szegény kis ... vagyok, nyilván, mert szerinted van mit irigyelnem tőled. Kettőnk közül ki állít fel folyton teóriákat? Hm? Amúgy meg még az is lehet, hogy van mit irigyelnem. Nem tudom. (Csak nem a HP notid. -
)
-
hallador
addikt
Na látod veled valóban kár vitatkozni HP fóbiád van, amit most rajtam töltesz ki. Visszaolvastál, nem, ehelyett engem "jellemzel", ami szerinted "helyes"...
Amúgy ne személyeskedj már légyszi, nagyon sajnálom hogy ilyen szinten kell megnyilvánulnod, hogy más pénztárcájában turkálsz, ahelyett, hogy visszaolvasnál. Na látod, ez nincs itt. De komolyan nem is hiányzik a Te irígységed, a szomorú, hogy nem vagy egyedül.Hol olvastad, hogy a cikket, a cikkírót, vagy eleve amiket írtál ém mondtam volna? De komolyan? A Cikk korrekt, sőt teljesen igaz is.
Ki is érvel szakmaitlan dolgokkal?
Na hagyjuk már. Ott Angliában, ahol nagyon okos vagy és jól dolgozol, és ezzel nagyon sok pénzed van, hogy értelmetlenül drága dolgokat vegyél, csináld csak. Egyszer nem mondtam, hogy ne tedd. Csak ne gyere ide fikázni és észt osztani. Nyilván a cikk írója is hülyegyerek, meg mindenki más is, aki amúgy nem a HP-t szidta, hanem a platformot, de te nem bírtad ki, hogy a kis háziistenségedet bántsa valaki, ugye? Na és most már vita. Csak felesleges.
(#94) Ati1979:
Igen negyed millát ez nem éri meg, nekem is ez a véleményem. Amit már előzőleg emlegedtünk 140 - 150k a reális ára....
-
Ati1979
veterán
Igen valóban van egy célközönség aki ezt megveszi. De:
Pro:
1. Sok emberenek igen is igénye van a sebességre. Ez ótvar lassú i5/ i7 hez képest+ kevés memória. (holott nem sokkal olcsóbb) Nekem a 4gb ram is kevés mellesleg.
2. Ár = nevetséges. Ahhoz túl drága, hogy netezős játékszernek használjam.
3. Fölösleges (hasonló felbontású) tablethez hasonlítani. Árban nem egy kategória...Contra: hosszú üzemidő, passzív hűtés, könnyű
Ezek a jó dolgok csak éppen a felhasználói élmény gyenge...
(#93) Fryskitt
Beleszeretni a formába. Igen más indokot nem is tudnék elképzelni a vásárlásra.
Komolyan: törjön el a kezem ha ilyet veszek negyed milláért.
-
Fryskitt
addikt
El tudom képzelni, hogy valaki szerelmes lesz a formájába (és nem akarja semmi véresen komolyra használni), akkor az megveszi. Ilyen megfontolások alapján én is megvenném (bár meg kell mondjam, hogy egy tisztességes ultrabookhoz viszonyítva nem értem ezt), de mondjuk spec nekem nem is tetszik.
hallador: Nem volt vita. Ahhoz elfogulatlanság kell, te pedig gondolom a HP cuccaiddal alszol. Az meg, hogy egy vásárlás előtt mit olvasok el és mit nem, neked biztosan nyilvánvaló..... most magyarázhatnám, hogy filmnézésre vettem (nem HD) és internetre és arra azt írták mindenhol, hogy jó, de nem fogom, mert nyilván az egyetlen hibája az volt, hogy nem HP volt, mert ott még az is hasítana. Na hagyjuk már. Ott Angliában, ahol nagyon okos vagy és jól dolgozol, és ezzel nagyon sok pénzed van, hogy értelmetlenül drága dolgokat vegyél, csináld csak. Egyszer nem mondtam, hogy ne tedd. Csak ne gyere ide fikázni és észt osztani. Nyilván a cikk írója is hülyegyerek, meg mindenki más is, aki amúgy nem a HP-t szidta, hanem a platformot, de te nem bírtad ki, hogy a kis háziistenségedet bántsa valaki, ugye? Na és most már vita. Csak felesleges.
-
hallador
addikt
Nem olvass már vissza egy picit... Hogy mit írtam, vagy csak írtál valamit...
Pont én írtam, hogy nagyon nem éri meg az árát, meg hogy nem egy jól sikerült darab, ez kimaradt...Utánanéztem, csak sajnos szar volt a cikk, elhitette, hogy azért megy, attól mert Atom.
Persze a cikk volt rossz, mert úgye átolvastál 4 - 5 szakmai cikket, mielőtt megvetted... Sztem szakmaisságról ne nagyon beszéljünk itt...
A HP-s fiúkhoz meg csak annyit, hogy a múltkori találkozásunk alkalmával azt gondoltam, komolyan érvelsz, de most, hogy MINDEN HP terméket istenítesz, már látom, hogy a rajongói klub tagja vagy, ami persze nem baj, csak nem túl szakmai.
Hmmmm olvass vissza egy picit....
Az ellenvéleményeket meg leginkább te viseled rosszul, miközben a magyarokat értékeled, miközben jól leléptél innen.
Gondolom ez most a fekete bárány kategóriája, Leléptem, miért téged odakötöztek, na erről beszéltem...
De nem akarok új vitát kezdeni (mert értelmetlen).
Akkor miért nyitottál?
-
QwErTy42
addikt
-
Fryskitt
addikt
Utánanéztem, csak sajnos szar volt a cikk, elhitette, hogy azért megy, attól mert Atom. Pont úgy, ahogy szerinted minden HP egy istencsoda.
A HP-s fiúkhoz meg csak annyit, hogy a múltkori találkozásunk alkalmával azt gondoltam, komolyan érvelsz, de most, hogy MINDEN HP terméket istenítesz, már látom, hogy a rajongói klub tagja vagy, ami persze nem baj, csak nem túl szakmai.
Az ellenvéleményeket meg leginkább te viseled rosszul, miközben a magyarokat értékeled, miközben jól leléptél innen.
De nem akarok új vitát kezdeni (mert értelmetlen). -
xxxbence
csendes tag
kar erte, hogy nincs benne 3g
igy sajnos kuka
-
Fryskitt
addikt
Haha, úgy látom, megint itt vannak a HP-s fiúk. Nem érdemes velük vitázni, egyszer megtettem, tök felesleges. Mindenki azt vesz, amihez a szíve húzza.... Amúgy nem rossz a HP (kivéve a consumer printerek, mert az is egy rémálom).
Egy ilyen Atom... ne is beszéljünk róla, ettől kezdve tök mindegy, hogy HP vagy fém, vagy Windows. Volt benne részem, köszönöm. Ma asztal alátét a kedves (net)book, mert miután SEMMI nem ment tökéletesen rajta falhoz vágtam és ott volt a vége. Nem érdemes 2013-ban az Atommal foglalkozni. -
Gusztáv
addikt
Itt van mellettem egy i5-ös W700, szóval azt elég jól ismerem. A hozzá adott tokos billentyűzet meg sem közelíti az ilyen dokkolós megoldást, de legalább nehéz (gondolom azért mert valódi bőr). Kártyaolvasó egyáltalán nincs, pedig simán elfért volna még egy SD méretű is. A FHD-vel desktop módban több a szívás, mint a haszna. Az üzemidő nem olyan vészes, nekem utazgatás közben simán bírt 6+ óra SD filmnézést. A súlya nem kevés, de szerintem 8" fölött mindent kényelmetlen egy kézzel használni. Az összeszerelési minőség nagyon rendben van.
-
letepem
aktív tag
laza temash 15 órás használati idő 128as ssd hd-fhd kijelző-> ez csak álom marad (mert ami jó arra nem szabad gépet építeni, nehogy jól járjon a kedves vásárló)!
Mellesleg van már win8 driver atomhoz legalább 64bites ?
-
Gusztáv
addikt
A WP8-as telefonok tényleg jól kezelik, de ugye azokat meg elég nehézkes kirakni külső kijelzőre.
A Iconia W3 meg ha jól tudom az első fecske aminél az MS már a csökkentett licencdíjakat használja. Amihez érdemes hasonlítani, az a W510, abból a 64GB-os verzió 200e, ugye ott is kapcs billentyűzetes dokkolót, de csak akku nélkül. Az egy érdekes kérdés, hogy megéri e a +40e Ft-t +1,5", az extra akku, +1 db USB és az SD olvasó.
Igazából én arra próbáltam utalni, hogy én még nem találtam Androidon, iOS-en olyan progit, ami ezeknek az elvárásoknak megfelel (mert mindenki ezekkel a táblákkal példálózott). -
Gusztáv
addikt
Az a jó, hogy csomóan mondanak véleményt erről a gépről úgy, hogy az életben nem próbálták a Win8+Atom+2Gb ram+ ssd kombót. Mert pl akkor tudnák, hogy Metro-s IE sebesség szempontjából elég jó, nem terheli meg a rendszert annyira mint egy Firefox vagy Chrome. Én egy W510-et használtam egy ideig és bőven hozta az Androidos tabletjeim szintjét. Ami meg az Office-t illeti, mondhatna valaki egy olyan Androidos irodai szoftvert, ami nem cseszi szét a MS Word formázásait és le tudja játszani a Powerpoint prezentációkat animációkkal, beágyazott videókkal együtt.
-
Dyingsoul
veterán
Én egy kis netbookot is nyűzök 2gb rammal. Meglepő, hogy mekkora a teljesítménykülönbség win7 és 8 alatt. Szintén atomos a kicsike, egy dell miniről van szó. Sok mindenre valóban nem lehet használni, csak arra, amire való. De többször végeztem rajta amolyan irodai munkának számító dolgokat akár vonaton -pdf olvasás, excelezés, word doksi szerkesztés stb. Nekem inkább azzal volt gondom, hogy lassan olvassa a 320 gb-os vinyóról az adatokat néha, pedig egyáltalán nincs még félig sem pakolva és 7200 rpm-es a vinyó, egész jó minőségű. Szerintem ez az atom átka, de ha a rendszer feláll akkor már meglepően gyors.
-
-
korion
senior tag
3-4 nem!!
1300-2200 Euro között!
De van 13 havi fizetés,valahol 14!
És igen 3 hónap alatt úgy félreteszel egy gépre,h nem kell szűkölködnöd!
Dea legrosszabb a bizonytalanság!
Erről az atomról még annyit,h szerintem a 42-65 közötti embereknek találták ki !(SZERINTEM)
jó éjt! -
hallador
addikt
Nem süllyedő hajó Magyarország, a magyaroknak van egy nagyon erős tulajdonságuk, akaratosak, és ragaszkodnak a megszokásaikhoz, ami nagyon jó tulajdonság. De pontosan ebből adódóan nagyon rosszul veszik az ellenvéleményt, na nekem ebből lett elegem, igazából, én szeretnék ahhoz érteni amit tanultam, viszont otthon nagyon sokan értenek nagyon sok mindenhez, ez viszont nem jó... Ez ellenségeskedésbe torkollik napi szinten is a mindennapokban, kritika kizárva.... Itt nincs ez, viszont dolgozni kell, valamit valamiért... De ez én vagyok, és ez szvsz.
-
Ati1979
veterán
Semmi gond.
Sajnos ebben az országban nem lehet semmit jó áron kapni. A nyomott fizetésekhez társul ez a kegyetlen magas forgalmi adó. Nem nagyon van olyan hely ahol ennél magasabb lenne.
Erre csak egy orvosság van. El kell költözni innen. Csökken az áfa, és többszörösére nőnek a fizetések. Én még nem tettem meg, de hamarosan meg fogom.
Utána már nem is lesz olyan drága semmi...(#71) hallador
A legnagyobb baj a magyar fizetésekkel van. Ha 3-4 ezer EUR-t keresnének itt az emberek mit jobb helyeken akkor nem lenne annyi sírás az árak miatt. A hp-t meg nem izgatja, hogy Mo-n nem tudják megvenni a termékeiket...
-
hallador
addikt
Itt nem az ÁFA a baj, hanem a nagykerek, meg a kereskedők hozzáállása, na a magyar HP sem egy angyal. A kérdés, hogy lesz a 700 euróból 850 euró, ezt a gépet lehet kapni 650 uróért is, akkor meg pláne. Az ÁFA-ra jó ráfogni szinte mindent, a legtöbb országban az EU-n belül 20% körül van az ÁFA. 7% nem ennyi drágulást jelent. Ennyiért adják...
-
QwErTy42
addikt
Benéztem.
Ezzel az utolsó hozzászólásoddal már egyet tudok érteni. Ha olcsóbb kijelzőt is elbírna a Windows és nem kerülne annyiba amennyibe az oprendszer, akkor még talán annyiért is kiférne. Persze nem 27, hanem mondjuk csak 5-10 %-os ÁFA mellett.
Az ár csak nekünk jelent problémát. 650 dodó vagy 700 juró nem ejt gondolkodóba senkit sem akinek ez az elképzelés tetszik. -
-
hallador
addikt
Akár az összes társa. Azért ne túlozz, mondjuk 140 - 150 ezret megér (ez nagyjából az USA ára). Windows, a billenytyűzet 11,6", 14 óra, azért ezzel a legtöbb android nem rúg labdába, egy Samsung 10,1"-os tabletet minőségben odacsap. Nyilván ha valaki 7, 8, vagy 10"-os gépet keres ez nem alternatíva. Ha viszont a munkára is alkamas gépet keres, akkor az androis, vagy az IOS max játékra jó. (Na ez sem egy munkagép, vagy egy munkára nagyon alkalmas gép, de a legtöbb occsó tabletnél biztosan alkalmasabb.)
(#67) virkir :
Valóban az android nem akad meg, mert másra nem is nagyon alkalmas... A WP8 éppen tableten igen jól használható.
-
virkir
veterán
De ahhoz kell mert az szeretne lenni csak nem jön neki össze.
Ez a windózos tabletmánia egy tudathasadásos állapot szvsz.
Jó asztalin.
Jó laptopon.
Ótvar sz@r érintőkijelzőn, egyszerűen nem oda való és nem is lesz, csak ezzel a gányolt metró vagy tököm tudja nevű ui-val ami igazából semmire nem való.
Ott kefélte el orbitálisan az MS, hogy nem a WP-t rakja tabletre,erőlteti mindenáron az elmebeteg egységesítését.
Az meg, hogy egy 250k-s cucc lényegében megreked a médialejátszó adblockolt böngésző szinten, nevetséges. -
hallador
addikt
Szerintem meg nem átverés, hanem kényszermegoldás. Ahova szánta az Intel oda jó, csak éppen a kategória kihalt, és étvette a szerepét félig a Tablet, félig meg a 11,6-os olcsó notebookok piaca, az Intel kényszerből alkalmazza, ezt tabletekbe. Ez van neki. Az MS-nek is jól jön, arról senki nem beszél, hogy ez jó vagy nem jó az MS-nek, vagy éppen a Consumernek. Persze az a Windows platformra igaz főleg, persze kivételek vannak. Majd a következő Atom talán jobb lesz.
"A lényeg, hogy egy 7 éves laptop teljesítményét sem éri el az atomhulladék"
Pont erre akartam én is felhívni a figyelmet. Atomhulladék - találóFőleg fogyasztásban
-
Ati1979
veterán
Szerintem ez az egész atom kategória átverés egy kicsit. Főleg a felhasználói élmény szempontjából. Túl drága ahhoz képest amit nyújt.
Bár nehezebb és kevésbé hordozható szerintem mint ez a tablet, de sokkal jobb vétel tized áron.
Biztos lehetsz benne.Egyszerűbb dolgokra meg elég lehet, egy 30k-s tablet. Persze ha jól választ az ember.
"A lényeg, hogy egy 7 éves laptop teljesítményét sem éri el az atomhulladék"
Pont erre akartam én is felhívni a figyelmet. Atomhulladék - találó. -
hallador
addikt
Nekem is, csak éppen az ügyfél a kompatibilis szót nem ismeri, a legtöbb, ezek az ügyfelek már csak ilyenek...
(#55) virkir :
Nem kell, de akkor ezt a gépet sem kell 30 Ft-os Androidos tablethez hazonlítani....
(#58) Ati1979:
Jogos amiket leírsz. Nekem sem ez a gép kellene, de az a helyzet, hogy a kategóriát kell ilyenkor megfigyelni, és bizony, egy kettő fecskénél nincs több, ami hasonló lenne. A Helix vagy egy STYLISTIC Q702 már nem ez a kategória, igazából olyan lenne nekem is az ideális választás. A HP-nél a nevet is meg kell fizetni, pláne Magyarországon.
-
Ati1979
veterán
Itt azon vitatkozunk kinek mi a fontos. Ha valaki 14 órát akat passzív gépet használni ennél akkor is van jobb altermatíva. Egyszerűen ez irreálisan drága.
A sebesség amit egy ilyen atom tud hozni asztali win-nel szvsz nem kielégítő. Emiatt életképtelen ez a kategória.
Hát szerintem 2gb ram + asztali win nem elég ésszerű netezésre. Inkább a 4gb-ot mondanám minimum elvárásnak. (nekem az is kevés...) SSD meg I7 sem árt hozzá persze.
Lehet, csak azért az androidos táblákat, olcsóbban megkapod. Negyed milláért már nem annyira tudja az ember megbocsájtani ezeket a kompromisszumokat.
-
-
virkir
veterán
Miért kéne androidon office-nak futnia? Arra megvannak az alternatívák amik pont annyit tudnak ami kielégíti azt a feladatkört amire kitalálták.
Mobil alkalmazások.
Az office meg maradjon meg asztali környezetben ne keverjük már a szezont a fazonnal.
Az a baj, hogy ezt a viccet, ezt a valamit, sokan komolyan veszik.
Hetven dekás tablet. Ó máj gád. Bifsztekből még el is megy de ezt öt percnél tovább kézben tartani... svarcinégernek esetleg de nem átlagembernek. -
satz18
őstag
Ez a benchmark dolog elgondolkodtató. 25k ért vettem használt laptopot, aminek erősebb ennél a porcija. Igaz, hogy az ssd az plusz 10k felár volt, de a 240k-t így sem közelíti túlságosan. Még ha vesz az ember egy droidos táblát 30k ért akkor megvan a hordozhatóság meg üzemidő, és még mindig messze van a 240k.
-
_Atesz
addikt
Nem értem miért nem egy új AMD APU került bele. Kb. annyi lenne az üzemidő és simán lehetne bele 4GB ramot rakni.. Tényleg csak a 3G hiányozna és Best Buy!
-
hallador
addikt
Ja milyen faszán fut az androidon az Office? Főleg egy MS, vagy egy Libre office...., Meg még úgy kismillió program, amiről az androis meg az IOS együtt is virsli lesz kb még 5 évig.
(#49) fattyu :
Meg minden másra is... Nyilván nem úgy fog szakítani, mint egy rendes noti, de annak ritkán veszed le a billencsét, ritkán passzív a hútése, és még ritkábban bírja 14 órát IPS panellal, persze vannak kivételek, de ez nem negyed misi....
(#50) Ati1979:
Több weboldal megnyitásánál meg behal a 2gb ram miatt.
Nem tudom ilyen esetben egy I7-es gépet is megfektet egy Firefox, ha 1,5 GB ramot eszik éppen, ha csak nem valamilyen SSD van alatta minimum 8 - 16 GB rammal. Szóval 2 GB ram hadd legyen elég az ésszerű netezésre. Meg azért megnézek egy Androidot, ami 2 GB rammal majd annyit bír weblap szempontból mint ez az atom.
Félreértések elkerülése végett az atom sem sokkal jobb...
-
Ati1979
veterán
Arra is csak korlátozottan alakalmas. Nagyobb weblapoknák akadni fog rendesen. Több weboldal megnyitásánál meg behal a 2gb ram miatt. Meg nem negyed milláért.
Lehet, de ennyi pénzért akkor is halott dolog... Meg én atomra 2gb rammal nem tennék asztali windowst...
Csak szenvedés az egész.(#49) fattyu
Csak súlyos kompromisszumokkal alakalmas netezésre. Próbálj ezen sok képből álló weblapokat futtatni. Lehetőleg egyszerre többet.
Az élettől is elmenne a kedved... -
hallador
addikt
Azért internetre, alapfeladatokra tökéletes. Nyilván nem 300 képletes excelt kell rajta hajtani, videkonvertálás közben, de egy Androiddal felveszi a versenyt szerintem.
Szoftver kompatibilitásban meg sem az android sem az ios nem lesz ellenfél még úgy 5 évig. (szvsz)
Nyilván jobb lenne egy y-onos sandy bridge, de akkor még drágább lenne, meg a passzív hűtésnek es búcsút lehetne mondani. Még mindig jobban kellene mint egy Ativ. Pláne ha lenne benne 3G is (ez nagy hiba). De még így is jó. Pláne, ha kicsit később olcsóbb lesz, esetleg Care-Pack-al. -
Ati1979
veterán
Az intel atom processzor 2gb rammal 250 ezer forintért eleve groteszkké és tragikomussá teszik ezt a terméket.
Kábé ez a kategória: Jót röhögtem rajta amikor elolvastam. A hp sem gondolhatja komolyan, hogy ez piacképes.
Egy kis benchmark. [link]
Ez a gép kb. kevesebb mint fele olyan gyors lesz mint egy 6-7 éves mobil core2 duo.Alkalmatlan a hozzá adott 2 giga rammal a win8 akadásmentes futtatására. Te pl. adál ezért negyed millát?
Ennyiért kapsz egy nagyok király tabletet vagy egy jobb laptopot.
(#37) fattyu
Szerintem ennél nem lehet érthetőbben leírni.
(#45) hallador
Hiába 10*-óra az üzemidő, ha egy akadós sz*r. Elég demoralizáló lehet használni egy negyed millás csiga lassú gépet.
-
hallador
addikt
Telepítesz nekem sokkal olcsóbb gépre komplett windowsos alkalmazást? Aminek leszedhető a billentyűzete, 14 órát bír, és minőségben laposra csapkodja a konkurenciát? Hmmmm..... Nem
Egyetlen komoly hibája van a 3G hiánya, de az nagy hiba...
(#42) satz18 :
14 órás üzemidővel, billentyűzettel, és nagyrészt fém vázzal, viszonylag praktikus 11,6-os mérettel? Na melyik az?
Félre ne értsd nekem is inkább egy ElitePad, vagy egy helix kellene, de azért kíváncsi lennék...
-
bambano
titán
válasz
deathtania #31 üzenetére
"android/iOS vs win 8: a w8 liszensz egyértelműen többe kerül, mint egy android, de jobb terméktámogatást is kapsz mellé az MStől.": jaja, remek terméktámogatása van az ms-nek, konkrétan semmilyen.
"jönnek páran a samsung ativ-val, ami 20k-val olcsóbb" az a 20k sokkal közelebb van az 50k-hoz, mint a 20-hoz.
-
kovee01
tag
Nagyon rendben van még az ára sem rossz, ha pl a Samsung hasonló modelljét nézem.
-
QwErTy42
addikt
Ez van, ezt kell szeretni. Illetve nem kell.
Az Atomot meg ne a széria hibájának könyveld el, hanem Intel bácsinak, aki nem tud egy normális procit összehozni passzív hűtéssel. Ugye ARM procin meg nem megy a Win8. AMD-nek meg még nincsen polcon kapható alternatívája. Nem is lesz valószínűleg novemberig.
-
fattyu
veterán
dehátsírvakérlek a tesztelő is leírta hogy egy izmosabb reklámokkal megtűzdelt honlaptól megfekszik a vas ha nyitva van mondjuk egy excel meg egy foobar mögé ( ami azért nem az irreális felhasználás egységsugárnyi usernek... ) és bocsi de nem mondhatod hogy jójez de csak chrome+adblocker kombóval.
kétszázötvenezer.
ATOMÉR
-
QwErTy42
addikt
Valaki három poszttal lejjebb elmondta, hogy neki milyen célra és miért megfelelő.
Azt is elfelejtik sokan, hogy ez az atom nem ugyanaz, mint amik 2-3 éve a netbookokban voltak, illetve az ssd azért elég szépen dob a teljesítményén.
Negyed milla. Ennyi az annyi. Se a Samsung se az Acer nem adja fele annyiért. Aki meg a kemény 20 ezer forintokra gerjed ebben az árkategóriában az nézze meg még egyszer a nagyságrendet.
Ismétlem: drága bizony, mert:
- win8 csak drága érintőkijelző technológiát szeret,
- Win8 licensz,
- 64 GB SSD,
- szétszedhető,
- kettő darab ceruzaelemnél egy kicsivel fejlettebb akksija vanMásrészt biztos sokan használták ezt a gépet alap felhasználásra( net, szövegszerkesztés, fórumozás..., fészbúk, filmnézés, jelentések írogatása, stb...) akik keveslik a teljesítményét. Biztos vagyok benne, hogy nem...
A gari még mindig 2 év, ha hivatalos magyar csatornákon keresztül jön a gép és nem Angliából szürkén...
Teljesen mindegy, hogy hogy írod.
Hiszed vagy sem, van piaca ezeknek a gépeknek márkától függetlenül és a piaci trend is a konvertibilis ultrák felé fog elmozdulni. Elég csak megnézni a következő generációs ultrabookokat és az intel ütemtervét.
Persze egy passzív i3-as Hasswellnek mindenki örülne de az még azért fél évvel odébb van, míg ezek a gépek kb fél éve kaphatók. -
fattyu
veterán
-
QwErTy42
addikt
De annak nem passzív a hűtése, hanem bizony hangja van, mert az i3 legalább háromszor annyit zabál, mint a kis atom. Ezen felül annak az Acer w700-nak nincsen billentyűzetes pótaksis dokkolója és 14 órás üzemideje.
Full HD irodai felhasználásra win8 alá tök fölösleges.
És bizony azért drágább, mert két annyira nem rossz aksit kellett belerakni a gépbe és nem egyet. Még mindig csak 700 gramm és 8,5mm vastag az X2 tábla része, míg az Acer az majd egy kilós(950 gramm) és másfélszer vastagabb( 12 mm).
-
manoarc
senior tag
243 900 Ft - ért 1év Gari ? Hm ...
-
satz18
őstag
válasz
deathtania #31 üzenetére
Lehet hogy ezzel is lehet dolgozni, meg tableten a crysis 3 az necces, de könyörgöm. 223 ezerért lehet venni FHD IPS kijelzővel 4 GB rammal i3 2375-el acer w700-ast. Szóval igenis az i3 hoz hasonlítgatjuk az atomot, teljesen jogosan.
-
deathtania
senior tag
barátnőm pár hónapja beruházott egy ilyenbe, így saját kezeim között is tapizhattam egy kört, símogathattam. olvasgatva a hozzászólásokat pár dolgot meg kell jegyeznem.
1. jönnek páran a samsung ativ-val, ami 20k-val olcsóbb -> könyörgöm, nincs benne plusz akksi, míg a súlya meg egyben majdnem ugyanannyi, mint ennek, és a plusz 10 óra működési idő nem rossz....
2. anyaghasználatban az aluminium dominál. van egy hp dv6os alu borításos notim, és tudom, hogy egy-egy véletlen ütődéskor (egyszer rá is estem) mennyit tud számítani az aluminium ház. az olcsóbb konkurensek műanyagok. erről ennyit.
3. android/iOS vs win 8: a w8 liszensz egyértelműen többe kerül, mint egy android, de jobb terméktámogatást is kapsz mellé az MStől. (meg különben is egy baromi jó oprendszer, bárki bármit mond)
4. vas: aki crysis 3azni szeretne, az ne vegyen már ilyet, de ne is hasonlítsuk a teljesítményét arrafelé. fullHD-t simán lejátszik, hdmi csatlakozóval fel tudod dobni lapostévére is a képet.
5. a legfontosabbat persze mindenki elfelejti: ezt bizonyos helyeken 2 év garival tudod megvenni (nem 1-el, mint az összes többit), ÉS tudsz hozzá a HPnál vásárolni garanciakiterjesztést (+2év). kéretik überelni...
valóban munkára, kisebb feladatokra tökéletes választás. nem egy izommasina, de a mindennapi életben tökéletesen megállja a helyét...
-
Ati1979
veterán
Komolyan, ne röhögtessenek már ezzel az árral egy atomos gépért. LOL
-
Baroc
tag
1. oldal: ...vékony tudjon maradni, Intel Atom Z2720 rendszerchipet kellett beépíteni...
3. oldal: A HP ENVY x2 Atom Z2670 processzorának két magja van,...
3. oldal táblázat: Processzor Intel Atom Z2760, 1,8 GHz
3. oldal: ...során már többször megmértük az Atom Z2670 és PowerVR SGX545 párosának teljesítményét,...
valami nem kerek nekem -
bambano
titán
válasz
sing1ep1ayer #24 üzenetére
HP=High Price.
-
sing1ep1ayer
őstag
Picit azért elgurult a gyógyszer annál, aki beárazta. Persze biztos ráfogják az okosok, hogy de hát ez tablet és notebook egyben
, holott ez szimplán csak egy viszonylag nagy tablet remek üzemidővel és tök átlagos (nekem alacsony felbontású, csak nem akarok vitát emiatt) kijelzővel a méretéhez képest, amihez gyári billentyűzetet adnak és ahhoz hozzá tudod szépen kapcsolni. A cikk is ezt írja: "lényegében egy olyan 11,6 hüvelykes táblagép, amihez egy billentyűzettel és akkuval ellátott dokkolót adnak."
És ha már valaki felvetette: szerintem se szép.
-
bambano
titán
ennyi pénzből jobb kijelzővel felszerelt, jobb procis tableteket is lehet venni, akár w8 próval is.
ezt a tudásszintet hozza kb. a samsung ativ smartpc, csak az majdnem egy 50-essel olcsóbb. vagy ezen az árszinten az acer iconia w700, csak fullhd kijelzővel és i3-mal, dupla rammal.
szóval ha szétnézel a piacon, az derül ki, hogy nagyon durván elszámolták az árát.
-
[Newman]
tag
Ez egy tökéletes eszköz, mint thin client. Nem a szórakoztató piac a cél ezért nem is értem a tesztet.
Vállalati környezetben hová tart minden - kimondatlanul is- jelenleg? A felhőbe, de ha nem is oda akkor mindenképpen abba az irányba, hogy bármilyen eszközzel, bárhonnan és bármikor dolgozhassunk. Egy megfelelő VDI platformmal ez a gép szerintem kiváló. Ha komolyabb teljesítmény kell akkor indítsd az Excel makródat a felhőben - vagy streamed Excelben vagy egy desktopon és ne ezen lokálisan. Ugyanakkor ha végeztél akkor nézhetsz rajta youtube-ot, játszhatsz akármivel, fogyaszthatsz tartalmat.
-
Armagedown
őstag
Mi kerül ezen ennyibe ?Sokba kerül az a hatalmas teljesítményű processzor ami benne van ?
-
Vicoo
senior tag
Hát ez elég vérszegény... A Samsung XE500 3G modemmel, és két teljes USB csatlakozóval, S Pennel 220.000 Ft, szóval ez így elég rossz ajánlat...
-
birom ezt a trendet, félbevágják a netbookot és eladják nagyon drágán.
-
M@trixfan
addikt
A 760g túl sok tabletnek, a következő iPad valószínű be fog menni 500g alá és megint az fog előrelépést hozni. Szeretem a 3-asat, de bizony lehetne még könnyebb.
-
Felhasználási terület függő, hogy elég-e a 2gb. Nyilván ha photoshopozni akarsz, meg kilóméteres doksikat nyitogatni satöbbi akkor vérszegény.
Mondjuk emellett az is igaz, hogy nem egyszer láttam már 1,5 gigánál többet zabáló firefoxot is.
4 gigával teljesen vállalható lenne. Nem lehet hogy az atom procik nem tudnak több memóriát kezelni? Az összes atomos gépben 2gb van max. -
kolle128
csendes tag
Hát igen, én személy szerint azon a single channel DDR2-800 on is nagyot néztem, aztán egy atommal párosítva ez nem túl combos.
-
_Atesz
addikt
Sose lesz vége ennek az atomkorszaknak?
-
prolad
addikt
Nem rossz,külsőre gyönyörű,a hardver kevés.
-
satz18
őstag
Ennyi pénzért i3-as acer w700-ast lehet kapni, némi felárért pedig i5-öset, sztem azok mellett ilyen árazással atom nem tud labdába rúgni.
-
tDr1v3r
veterán
4 GB RAM, Ivy i3, -50k. Ha ilyen lenne, maguknak tudnának egy vásárlót... dehát nem, valahol mindig el kell rontani.
-
Jonathan92
tag
Elfogadnám ezt A "tabtop" (laptop+ tablet vagy laplet
) kombót
Nekem megfelelne. Othon dokkoloval, utazáshoz meg tabletként.
De qva drága.... -
QwErTy42
addikt
Furcsa, mert az én itthoni gépemben is kettő van és teljesen jól megvagyunk mi ketten.
Egy irodai környezetbe szánt gépnek teljesen jó lehet a 2 GB ram. Ha bemész a legtöbb helyre, akkor még régi P4-es gépen írogat a titkárnő vagy jobb esetben egy core 2-es vason.
klambi:
Kicsivel combosabb vassal az lenne a baj, hogy azt hűteni is kellene valamivel. Passzívan ennél komolyabbat ma még nem lehet belerakni.rudi: a windowst nem lehet sok esetben megkerülni. Ezek a gépek arra lettek kitalálva, hogy ott nyújtsanak alternatívát, ahol kell az x86 alapú szoftveres háttér.
Másrészt meg kell nézni, hogy mennyivel dobja meg a gép árát a Win8, míg egy Andriod korántsem akkora teher a gyártóknak.
A Fujinak hiába van 3G modeme, ha nem megy el 14 órát egy feltöltéssel és ha nincsen hozzá dokkoló. -
rudi
nagyúr
Kérdés, hogy szerinted mi volt az a cél, amire kitalálták. Mert makrós Excelhez az Atom elég kevés lesz, A Transformer Infinity meg ugyan nem százassal, de 60 000 forinttal olcsóbb, ami a 240 000 forintos ár 25%-át teszi ki. A 3G modemes, vállalati szoftverrel (VMware, miegymás) egész korrekten ellátott Fujitsu M532 meg 3G modellem is olcsóbb egy százassal. Az alma-körte itt max olyan kontextusban jön elő szerintem, hogy éhes vagy és mind a kettővel jóllakhatsz.
-
Lassan lesz értelme egy ilyen készüléknek is. Rögtön azután, hogy a gyártók rájönnek, hogy 2 GB RAM semmire sem elég.
-
klambi
addikt
hát igen az aksis működési idő eléggé durva, annyira hogy még 1 kicsit erősebb vas alá is férne, és még azzal a működési idővel is bőven megfelelne!
ja mielőtt az árba belekötnétek, nem a kis magyar emberkének gyártják ezeket a 120e havi fizetésre... azt azért ne felejtsük el! -
QwErTy42
addikt
A teljesítménybeli hiányosságokat ennek az egész kategóriának kellene felróni, és nem ennek a gépnek a sajátjaként.
Az Acer vagy Samsung gépe is ugyanezzel a belsővel kapható. Kategóriájában kellett volna meghozni a végső szót és nem IOS vagy Androidos táblagépekhez hasonlítani, mert:
-amelyikük 100 ronggyal olcsóbb, annak nincsen 14 órás üzemideje és billentyűzete
-aminek hasonló árban mégis van billentyűzetes dokkolója( Asus Transformer) azon sose fogunk vállalati környezetben helyt állni, még egy makrókkal teletűzdelt excellt sem kezelnek, nemhogy a belsős szotvereket
-alma-körte paradoxon...Arra kellett volna talán kihegyezni az utolsó sorokat, hogy azt a célt amire kitalálták hibátlanul kielégíti, minden más lényegtelen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Íme az új Android Auto!
- One mobilszolgáltatások
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Autós topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Latitude 5550, 15.6" FHD IPS, Ultra 5 135U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vbill, ujjolv, IR kam, gar
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest