- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Google Pixel 9a: ez a várható EU-s ár és színválaszték
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Soundcore Space One Pro - hordozható komfort
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Megvan a Pixel 9a premierdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
anrb
aktív tag
válasz
#32839680 #23 üzenetére
A Wikipedia alapján a Pebble fizetésképtelenné vált, és a FitBit a csődbe jutott cég ingóságaiból vásárolt fel egy részt (ebbe nem tartozott bele az árukészlet, a know-how volt az érték), nem pedig magát a Pebble vállalatot. A deal része volt, hogy így a Pebble adósságait és kötelezettségeit sem vállalta át (pl. jótállás), és a dolgozói részvények értéke is semmissé vált.
Szerintem a Pebble-ben az SDK és a programok futtathatósága az érték. Sportórák között csak a Garmin-on lehet alkalmazásokat futtatni (a Suunto inkább script-elhető), az androidos/Apple készülékeknek meg az üzemidővel van baja.
[ Szerkesztve ]
-
Fryskitt
addikt
Így van. Perelhetsz Amerikában. Ugyanezt mondjuk. És meg is nyernéd, ha a nem lenne felajánlva az engedményes csere a másik eszközre. Azzal ki lehet bújni a garancia alól. Bár ez ott is bíró függő. Valószínűleg amúgy a vásárlók nagy része leírja a veszteséget. Az az óra ott bagó, néhány elvetemült és fejlett igazságérzettel bíró embert kivéve ennyiért nem fogják vállalni a hercehurcát.
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
air
nagyúr
Az a baj, hogy megpróbálod átültetni hazai körülményekre, pedig egyáltalán nem erről van szó, és ezzel kiforgatod a dolgokat.
Mondom másképp.
A Pebble közvetlenül, hivatalosan nem árult itthon órát. Ez igaz.
De a Btech, a MediaMarkt és több más cég is árulta. A garanciát itthon a forgalmazók vállalják.
Ha hivatalosan vetted itthon, a garancia nem veszett el.
De ha a Pebble.com-ról rendelted, akkor bizony a cég megszűnésével minden garanciális jog megszűnt.
Nem tetszik? Perelhetsz Amerikában.
Ennyi.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Fryskitt
addikt
Figyelj, monodom máshogy. A te céged kölcsön ad az én cégemnek, utána a cégem eladom egy barátomnak, és leírom, hogy ő nem jogutód. Nyilván nonszensz. És nem tetszene neked.
Na épp ezért nem lehet ilyet. Nem lenne jogbiztonság, bárkit ki lehetne semmizni vagy tönkretenni. A magyar jog megfelel az EU normáknak azok meg minden civilizált ország jogi normáinak. Jogorvoslatnak helye az alperes székhelyéhez tartozó bíróság."Különben a cég megszűnésével a közte és a vásárlói között létrejött szerződések érvényüket vesztik." Szép is lenne, de sajnos nem így vn. Bizonyos esetekben esetleg, de akkor is marad felelős. Hidd el ez nem ilyen egyszerű.
Az, hogy egy amerikai cég garanciális kötelezettsége érvényes a magyar vásárlóra, az attól függ, hogyan és hol vette a magyar vásárló a terméket. Területi kivétel lehetséges, úgy tudom a Pebble nem árult itthon hivatalosan órát. HA magyar cég árulta, akkor neki kell biztosítani a törvényben előírt 12 hónapot és mivel ez törvény, nem lehet magán vagy céges szerződéssel kijátszani mivel az ilyen tartalmú szerződések épp a törvénybe ütköző voltuk miatt semmisek.
Ha szürke import volt, akkor a vásárlás heklyének megfelelően kell biztositani a garanciát 8értsd vissza kell vinni mondjuk Amerikába és ott eljárni).[ Szerkesztve ]
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
air
nagyúr
Ez magyar jogszabály, nemde?
Hogy jön ez két nemzetközi cég szerződéséhez?
Vagy amerikai jogszabályt idéztél, mely magyar vásárlóra is vonatkozik?
Különben a cég megszűnésével a közte és a vásárlói között létrejött szerződések érvényüket vesztik.
Egyébként hol van jogorvoslatnak helye?[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Fryskitt
addikt
Az órát értékesítő cég garanciát vállalt a termékre, a szerződésben meghatározott feltételek mellett. A szerződés az eladás pillanatában létrejött a vevő és az eladó között, az abban meghatározott időtartam alatt az eladó jótállással (később szavatossággal) tartozik a vevő felé. Harmadik üzleti féllel nem köthető olyan szerződés, amely az eredeti szerződesben a vevő jogát lényeges pontokban csorbítaná, kifutási idő mellett a jogfolytonosságnak meg kell lennie.
Ha úgy lenne, ahogy mondod, bármilyen szerződéses vállalás alól ki lehetne bújni, bárkinek és bármikor, elég lenne csak mondjuk a többségi tulajdonnal csiki-csukit játszani, és önkényesen beleírni a szerződésbe egy olyan pontot, hogy jogutód nincs. Képzelj el egy gépkocsit, házat, vagy bármi mást, ne csak egy órát. Vannak ilyen próbálkozások, jellemzően nem felvásárlás útján (az ilyen irányú szerződés törvéntelen, nyilván itt is ennek kiváltására van benne a másik, hasonló funkciójú termék árána kmérséklése), hanem úgy, hogy direkt csődbe viszik a céget és nincs jogutód. Ebből aztán rendszerint büntetőügy van, több kevesebb eredménnyel.
De a lényeg az, hogy egy érvényben lévő szerződést egy másikkal felváltani vagy megszüntetni mindkét fél egyetértése nélkül nem lehet.Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
Fryskitt
addikt
Azért abban én sem vagyok biztos, hogy egy felvásárlás esetén az addig vállalt garancia egyszerű megszűnése jogszerű. Sőt, inkább biztosan nem az. Jól is néznénk ki. Persze Amerikában. Itthon nincs következénye az ilyennek.
-
air
nagyúr
Mi bűzlik?
Jogutód nélkül megszűnt a cég. Ki vállalná tovább a garanciát?
Bármivel bármikor járhatsz így.
A Fitbit csak jófejségből üzemelteti a szervereket még mindig.
Az Amazon teljesen más tészta.
Ha most ott veszel Pebble órát még most is 2 év garanciát kapsz rá.
Az Amazontól. Javítás nincs, csak csere, vagy pénz vissza. Ez az Amazon érdeke és üzletpolitikája.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Sword
őstag
Én annyit tudok, hogy:
- a kolléganőmet elhajtották a leesett üveggel, fizetősbe sem voltak hajlandóak vállalni a visszaragasztást
- minden cikk arról szólt, hogy ugrott a gariAmit el tudok képzelni, hogy pl. az amazon vagy egyéb forgalmazók bevállalnak saját szakállukra garit.
Akárhogy is, bűzlik az ügy... Aki szerint ez így OK, az más értékrend szerint él, mint én. Ennyi.The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
Fryskitt
addikt
Eléggé szomorú. Én már ugyan eladtam a Pebble órámat, de szerettem, a FitBit-et meg sosem, és talán az ilyesmit gondolom ellenséges felvásárlásnak.
Újabb márka, amiért kár. De hát nyilván megérte eladni a tulajdonosoknak.
-
Sword
őstag
Nem teljesen így van. Az igaz, hogy a programozók odamentek, de a céget felvásárolták, az anno megszellőztetett összeg kb. 40 millió dollár volt (ha csak átmentek volna a programozók oda dolgozni, akkor nem felvásárlás lenne, nem lenne "ára" az üzletnek). A teljes szoftveres részt, az okosóra platformot érintette az akvizíció. Pont ezért volt gusztustalan ez az tranzakció, mert így vásárolták ki a cégből az értéket és hagyták ki a buliból a kötezelettséget.Ha nem lenne kvázi "jogutód" milyen alapon lehetne a Fitbit részéről meghosszabbítani a Pebble órák terméktámogatását?
Szóval abban igazad volt, hogy a Fitbitnek nincs köze a Pebble garihoz, de ez az üzletben résztvevőket minősíti, ettől még nem fair a vásárlókkal szemben.Ha egy fair termékvonal megszüntetést szeretnél megnézni (bár az igaz, hogy nem egyforma a két példa, hiszen cégen belüli dolgokról van szó, bár ha korrekt lett volna a fenti business, akkor a Fitbit esetén is erről beszélnénk), akkor nézd meg a Logitech hogy kezel egy termék kivezetést (pl. Logitech Harmony Hub) vagy nézd meg a Whithings, Nokia cégtől a Body Cardio szotveres (tudásbeli) változás kezelését és az azt követő kártérítés policy-t (Pluse Vave Velocity megszűnés).
The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
Hagyjuk már ezt, semmi köze a Fibitnek a Pebble garihoz, soha nem is volt. A Fitbit nem vásárolta fel a Pebble céget, NEM jogutód! Annyi történt, hogy a Pebble programozói a Fitbithez mentek dolgozni.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Sword
őstag
Több ismerősömnek volt Pebble-je, volt aki garis javításra szorult (volna, ha nem szűnt volna meg kb. aznap a gari, amint bejelentették a felvásárlást). Szerintem kifejezetten inkorrekt lépéseket tett és tesz a Fitbit. Én tuti nem veszek tőlük ezek után semmit.
The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
zeon.hu
nagyúr
Most is egy Pebble Classic-ot használok.
Ha ilyesmit csinálnak hasonló áron, akkor talán egyszer váltanék, de most nem látom, hogy errefelé haladnának.#?*@&!
-
Salo
tag
Szomorú ami történt. A Pebble egy igazán jó termék... volt. Volt!
-
Ne is mondd. Én a Pebble 2 Steel-t (vagy hogy hívták) támogattam kickstarteren, de ugye bedőlt az egész, és abból már nem gyártottak egy darabot sem. Azóta is valami hasonlóra várok.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
balika8.8
csendes tag
Tényleg, kicsit benéztem
Csak azt nem értem, hogy ha felvásároltak két olyan gyártót is akiknek az órái nagyon hosszú üzemidővel rendelkeznek (2016 októberében vásároltam egy PTS-t és azóta is folytonos bt kapcsolattal 10 napig bírja), miért nem gyártanak ők is egy hasonlót. Biztos vagyok benne hogy rengeteg Pebble tulaj arra váltana amint cserére kerül a sor. Sokkal jobban járna a Fitbit is, mert azzal az 50 dolláros kedvezménnyel pl engem nem győztek meg
-
balika8.8
csendes tag
Nem minden e-paper megjelenítő e-ink, de minden e-ink e-paper. A Pebble nem e-ink kijelzőt használ
Amúgy tudja valaki hogy mi fog történni miután lejár a támogatás Fitbit részéről? Szerverek valahol valamilyen formában maradnak és pl. továbbra is lehet majd időjárás értesítést kapni a telefonos applikáción keresztül vagy teljesen offline-ba kerül a rendszer?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A FitBit meghosszabbította a Pebble okosórák terméktámogatását és a szolgáltatásokat, amely így nyár közepéig biztosított.
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Renault, Dacia topik
- EAFC 25
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- XIAOMI 33W fast charger
- Apple Pencil USB C
- /06-30-76-0-56-00/ Könnyen megjegyezhető telefonszám - új, aktiválatlan Telekom Domino SIM kártya
- /06-30-7-82-82-83/ Könnyen megjegyezhető telefonszám - új, aktiválatlan Telekom Domino SIM kártya
- /06-30-7-82-82-81/ Könnyen megjegyezhető telefonszám - új, aktiválatlan Telekom Domino SIM kártya
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest