- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Magisk
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
Ez azt jelenti, az olyan átlagfelhasználó aki szabályosan használja a gépét (nem a szomszéd pistike nyomta fel a kalóz win-t admin fiókkal alapértelmezettként) de nem igazán ért hozzá/jár utána (megmondom őszintén nekem sem esett le mi van elsőre miután ezt gyakorlatilag minden más programnál sikerült megoldani normálisan ahol van automatizált update) az a beépített frissítést nem fogja tudni használni? Mert neki eszébe nem fog jutni admin módban indítani az egész programot csak ezért, azt se tudja mi az.
Furcsa hogy ez a 4.0 előtti verzióknál nem tűnt fel nekem, biztos hogy ott nem kért magától admin jogosultságot frissítésnél?
(#88) fordfairlane: nálam nem.
Akkor most mi a helyzet?
-
julius666
addikt
Na ne viccelj velem.
Mi a tököm értelme van admin helyett user fiókot használni ha a legtöbbet használt, leginkább támadott, sőt, FF esetében a múltbeli tapasztalatok alapján még csak azt sem lehet mondani hogy különösebben biztonságos szoftvert admin módban futtatom? Ez nonszensz. Azt meg senki nem mondhatja hogy használjak admin fiókot mert az IT biztonság egyik alaptétele hogy user fiókot használunk mindaddig amíg nem muszáj váltani (principle of least privilege).
egyébként nem értem egy mezei user miért ne frissíthetne egy böngészőt
Ezt én sem értem. Pontosabban azt értem hogy miért kéne (kellhetne, mert meg lehet ezt oldani máshogyan is, mint meg is fogják majd ha minden igaz) admin jogosultság a frissítéshez, de azt viszont nem igazán hogy miért ne lehetne a frissítést user módból kezdeményezni normálisan. Valószínűleg én vagyok a hülye mert ha ez tényleg így van az valami iszonyatosan epic fail, ezért kérdezem.
-
julius666
addikt
Egy kérdés:
Ez az "adminisztrátori fiók kell a frissítéshez" ez most azt jelenti hogy ki kell lépnem a a rendes user fiók mellett használt FF munkamenetből és admin jogosultsággal kell újraindítanom a böngészőt? Mert amúgy hiába nyomok rá a névjegynél a frissítés gombra (jelzi ugye hogy van elérhető friss verzió), csak újraindul a fox és nem változik semmi. Admin jogosultsággal elindítva viszont frissít rendesen.Miért nem képes a frissítés gomb megnyomásakor magától admin fiók jogosultságot kérni? Vagy csak én néztem be valamit? Nem látok semmi más lehetőséget/beállítást, és ez már előző verzióknál is probléma volt.
-
julius666
addikt
Szerencsésebb helyeken az ilyen nagyméretű szoftverek gyártói esetlegesen együtt is dolgoznak a driver íróival és közvetlenül küldik a hibákat, ha pedig javítást rögtön nem is feltétlenül, de workaroundot küld válaszként maga a cég.
Ez a bug mondjuk ahogy nézem elég vicces, több éves, nem is csak az FF-ot érinti és nagyon úgy tűnik b*sznak javítani. Ennyit arról hogy az AMD driverei a szarok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- EA Sports WRC '23
- Nintendo Switch 2
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Videós, mozgóképes topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest