- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
MASSlag
tag
Engem leginkább az zavar, hogy egyértelműen a klasszikus asztal felszámolása, metróvá alakítása felé tendál az egész. Ami önmagában nem lenne gond, hiszen a startképernyő nagyon jól rendszerezett, és interaktív (habár, 3rd party csempék nélkül csupán mutatós). Egy r=1 user egész jól elhasználja a pár megnyitott microsoftos szoftverével, de mi van az olyanokkal akiknek több mint 10 ablak van megnyitva (abból max 2-3 metrós)? Oda is ugyan ezt az operációs rendszert adják el.
Esetemben: 2 fájlkezelő, Solidworks vagy ProE, Blender vagy Maya, Indesign, 2-3 PDF (szabványok, projektleírások), e-mail kliens, szövegszerkesztő, webböngésző, zenelejátszó. Vannak szoftverfejlesztő, hangmérnök, grafikus, makroelemző ismerőseim, ők sem állnak meg 7-8 ablak alatt, de talán még egy könyvelő sem. Céges környezetben nem ritka ez.
Ha véletlenül átléptem a metrós felületre (vagy valamit agresszívan oda nyitott meg), kínkeserves visszanavigálni arra az ablakra, ami a desktop felület dzsungelében van valahol (több monitor esetén még rosszabb pl. sarokba húzás).
Már a win7 tálca is kaotikussá tud válni, (az OSX egy fokkal jobb, a legideálisabbak a több asztalos Linux rendszerek). Metro felületen ~7 ablak fölött már nem lehet rendesen megkülönböztetni a megnyitott alkalmazásokat az oldalsávon. Mi lesz ha megszűnik a klasszikus desktop?
Egy egyszerű irodai alkalamzott még 5-6 évig használhat win7-et, de a teljesítményigényes munkakörökben min 3 évente gépet cserélnek. Ahogy lejár a 7-es támogatása rá lesznek kényszerítve a váltásra, mert az új gépeken már 8-as lesz.
Erre lesznek rákényszerítve az előbb felsorolt emberek?
A vállalati környezetet le****ja az MS?
Rossz érzés ez, mert én is függök tőlük. Nem tudok teljesen másra váltani, mert pl. Solidworks nincs Linuxra vagy OSX-re. -
MASSlag
tag
Szerintem ezzel nagy ziccert hagytak ki. (értem, hogy törekednek az ellenőrzött minőségre, ahogyan az Apple, de a legtöbb felhasználó indoka az OSX-el szemben az óriási szoftverkínálat, kihasználhatták volna). Úgy egy egészen jól belakható felület lenne számomra.
#110 Igen, egy intro-tutorial valóban óriási segítség volna, bevallom, nekem is segítettek a yt-s videók. Nem hiszem el, hogy ez senkinek sem jutott az eszébe. Ahogyan a különböző beállítások más eszközökre kérdés sem.
-
MASSlag
tag
Alakul ez, de még nagyon kevés.
Egyszerűen hihetetlen, hogy még nem tudták, megoldani a hagyományos ablakok metrós felületbe integrálását. A legidegesítőbb az egész rendszerben, hogy nem érezni, hogy egy koherens valami. (Még az is egységesebbnek hat, ha egy KDE plasma desktopon elindítok egy GTK alkalmazást
).
Vannak olyan hiányosságok amikről nem hallom, hogy javították volna (bár lehet 1-2 user error)
- A metro felületről még mindig nem lehet a hagyományos alkalmazások között, egérrel, egyenként váltani (Alt+Tab működik, tudom)?
- Alapértelmezetten kisebb csempék (24"-on viccesen néz ki egy 10x10 cm-es boríték), kisebb betűméret
- Az éppen használt metrós alkalmazás bezárása még mindig körülményes?
- Lehet-e a kezdőképernyőre stack, böngésző hivatkozás, mappa stb csempéket kirakni, amik bele is illenek a designba? (egyszerűen, akár a fájlkezelőből)
- Az oldalra húzgálós alkalmazás stacknél, ha teljesen elhúzom a képernyő szélére, akkor már vissza nem hozható?
- Miért nincs egy egyszerű kérdés a telepítés végénél, ami beállítja a kezdőképernyőt:
Válassza ki, Ön milyen eszközön futtatja az operációs rendszert? (Asztali számítógép érintőképernyővel/anélkül, notebook, tablet, HTPC stb)
- A népszerűbb 3rd party alkalmazások közül vannak amik kínálnak élő csempéket?
Pl.: steam a gyakran játszott játékaim képével, foobar albumborítóval, photoshopp, ahol megnyithatom a legutóbbi fájljaimat, uTorrent fel-le töltési sebességgel, stb.
Ha már a fő előnyük más operációs rendszerekhez képest, az hogy nagyon sok alkalmazás csak az ő rendszerükön indul el, legalább kommunikáljanak a fejlesztőkkel. Ha a megjelenés előtt pár hónappal szétküldtek volna egy könnyen kezelhető, elérhető eszközt csempék kreálásra, valamint a metróba integrálás segítésére, akkor most sokkal több elégedett felhasználó lenne.Elég régi Linux felhasználó vagyok (Windowszal párhuzamosan, mert sok minden nem fut Linuxon), de Windows elé leülve mindig olyan fapadosnak találtam a Linuxhoz képest. (Több asztal, ősidők óta sarokba húzással előhozható "compiz/beryl exposé", élő preview, konfigurálhatóság, sebesség, alkalmazásközpont)
Kezdetben nagyon örültem a Windows 8-nak. Végre valami leváltja az asztalt, ami a legtöbb embernél csak kaotikus ikontemetővé vált. A minimalista design sem rossz, halad a korral. Ehelyett kaptam egy félkész, bumfordi rendszer tele hiányossággal és fölösleges szolgáltatássokkal.
Én tényleg próbálkoztam. Végigcsináltam a próbaidőszakot, megnéztem összesen vagy három órányi tutorialt, kérdezősködtem mit hogyan érdemes csinálni, de sehogy sem sikerült megszoknom. (Ráadásul a SolidWorks és a ProE is állandóan összeomlott)
Most Ubuntu Unity/Gnome Shell + Win7 felhasználó vagyok, ahogyan egyre többen a környezetemben. Ennek ellenére, ha okostelefont veszek/ajánlok akkor az valószínűleg Windows Phone-os lesz, mert azt nagyon jól megcsinálták.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- EA Sports WRC '23
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Formula-1
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Jelszókezelők
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest