- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
<VadMacs>
csendes tag
-
<VadMacs>
csendes tag
>Én csak azt nem értem minek erőltetik ennyire?
1.: ha megszokod a(z orrod elé erőszakolt) csempét, akkor majd veszel csempefont is. A juzerek döntő többségére alapozva az a feltevés, hogy úgyis csak használják a gépet, az átszabáshoz nem értenek, tehát ha háborogva is, de meg fogják szokni. Azt kifelejtették, hogy ha nem ért hozzá, attól még megkérhet egy erre érdemes embert, aki telepít egy ClassicShell -t, vagy akár le is dózerolja és hetest pakol fel helyette
2.: a félig saját maga által szétqrt piacon esik a bevétel, és azt mondják, ez csak rosszabb lesz az idő múlásával. A csempebót' meg ugye (elvben) hozza a lóvét, tehát "használd paraszt, nekünk jó lesz" alapon ezt nyomni kell.Amúgy a hétvégén sikerült ismét kinyírnom egy 8 -ast. A vicces a történetben az, hogy a gazdinak van egy múmiás csempefonja, de állítása szerint "ezt a borzalmat" (8 -asra célzott) csak nem bírja megszokni. Mondom majdnem ugyanazt a vackot használod a telefonon is, amit annyira szeretsz. Ja persze, telefonáláson meg üzcsizésen kívül másra nincs is használva...
-
<VadMacs>
csendes tag
válasz
#40553216 #148 üzenetére
>2. Én igazán nem vagyok MS vagy Windows fan, de a Vista-ban bevezetett UAC-t pl. kifejezetten üdvözöltem. Még azzal a szigorúsággal is, ahogy azt az MS bevezette. Aztán persze visszakoztak.
Az UAC -ot is lehetett szidni a "maradiaknak" (az egyik első dolog telepítés után, hogy kikapcsolom), viszont nem kellett a juzereknek hisztit kiverni azért hogy kikapcsolható legyen, mivel eleve kikapcsolható volt már a megjelenéskor is. Így ha akartad be volt kapcsolva, ha akartad nem.
-
<VadMacs>
csendes tag
válasz
Black Plague #140 üzenetére
>de pl azt tudom hogy az emberek döntő többségének olyan MS föbiája van hogy az szinte fáj..MS egyenlő rossz szar ..
Ez nettó baromság. A szöveg tökéletesen igaz a véresszájú Linux juzerekre, de nem PC tulajok többségére, akik valamelyik m$ OS -t használják. Szintúgy nettó baromság ezzel magyarázni a mostani kritikákat, mivel nem az amúgy példásan dolgozó desktop részt kritizálják a felhasználók, hanem a nem kívánt csempét - m$ -t illetően meg azt az undorító stílust, ahogy ezt mindenképpen rá akarják erőszakolni az emberekre.
Magyarul a módszereket kritizálják az emberek, és az emiatt bekövetkezett "eredményt".
>Ugyanígy volt mindenki PL az IE10-el..
Kikapcsolhatatlan ClearType. Folytassam? Szétcseszi még a desktopon elhelyezkedő gadgetek feliratait is, ordenáré okádék betűket olvashatok miatta egy pengeéles kijelzőn. A választás szabadsága ismét hol a fenében van? És akkor arról nem is beszéltünk, hogy a konkurens böngészők tényleg használhatóbbak is, az IE max a lépést próbálja tartani velük. Mire a monstrum megmozdul mögötte, a konkurens fejlesztők félmillió fejlesztést végrehajtottak saját böngészőjükön.
>Csak ugye a megszokások rabjai vagyunk és ha már valami nincs a megszokott helyén akkor az már szar és használhatatlan..
Szerintem meg döntse el az adott gép tulaja, kell e neki, vagy sem. Ha pedig fizetett érte, had lehessen véleménye is (lásd tömeges 8 -as gyalulás az új gépeken).
-
<VadMacs>
csendes tag
válasz
#41133696 #137 üzenetére
>Hát telepítés előtt érdemes ezzel próbálkozni:
A kérdező teljesen jogosan teszi fel a kérdést, hogy ez az óperenciás rendszer miért nem képes egy "nem alkalmas a hardvered b*zzeg" csatakiáltással tudtomra adni, hogy bizony ez nem fog menni. Miért kell idióta számsorral operálni még 2012/2013 -ban is...? Tudom ha valaki idáig eljut, legalább ellenőrizhetné hogy a hw teljesíti e a kritériumokat, de nem hiszem hogy a számsor helyett egy értelmes üzenet kiíratása több hónapig lekötne pár száz programozót.
-
<VadMacs>
csendes tag
>Ja, szóval rendes Start menü még mindig nem lesz (nehéz lett volna belerakni?
)
Azzal elismernék hogy:
-feleslegesen erőltették ránk,
-a juzerek (mármint a többség) utálják a csempét (a SM ellenében).Amekkora arccal erőszakolták ránk, nem engedhetik meg maguknak, hogy hátraarcot csináljanak - inkább játsszák a magabiztosat, még ha ezzel buknak is, ha kell el fognak menni a szakadék széléig. Másrészt mivel a WP részesedése továbbra is 200m -el a bányászbéka segge alatt van, továbbra is erőltetik, hátha emiatt tömegek fognak rászokni az ARM alapú csempézésre, pedig ez a koncepció már rég elbukott.
-
<VadMacs>
csendes tag
-A népszerűbb 3rd party alkalmazások közül vannak amik kínálnak élő csempéket?
Kevés. Saccra átlag 10 appból 1-2, ami tényleg élő.
-Pl.: steam a gyakran játszott játékaim képével, foobar albumborítóval, photoshopp, ahol megnyithatom a legutóbbi fájljaimat, uTorrent fel-le töltési sebességgel, stb.
Gabe bácsi amennyire imádja a Win8+metro kombót, tuti nem az elsők között fognak olyan Steam appot kihozni, ami ki is használja a csempészetet.
Amúgy épp ezek lennének képesek feldobni azt a(z 1 bites) sivár kinézetet, amiért egyesek annyira oda vannak.-Ehelyett kaptam egy félkész, bumfordi rendszer tele hiányossággal és fölösleges szolgáltatássokkal.
Rossz helyre címezték. Érintőképernyőn (tábla/fon) elég használható, hagyományos gépeken meg nem hiába irtja ki még az is, aki amúgy ezzel vette meg a gépét.
-Én tényleg próbálkoztam.
A környezetemmel ellentétben én is. Nem kellett mondjuk órákig tutorial -t magolni: az első pár apróság után dobtam félre (mármint a tutorial -t), gyorsan bele lehet tanulni. Nem szeretek úgy ítélkezni valami felett, hogy nem próbáltam meg megismerni, ezért hangsúlyozom, hogy maga az alap rendszer nagyon jól sikerült. Mire kiismertem, eléggé be volt lakva ahhoz, hogy pl olyan dologról is ítéletet mondhassak, mint pl a gyors indulás. Frissen telepítve tényleg gyorsabb mint az elődje, de amikor az összes "kötelező" proggi felkerült, kb olyan sebességgel indult, mint most a Win7 (mindkettő ugyanarról az i330 -as SSD -ről).
Amit még kifelejtettem korábban: a társítások. Ezen a ponton érhető még tetten a leginkább, hogy ezt (csempét) akarja erőszakolni ránk a készítője. Mert ha MP3-at akarok hallgatni, filmet / képet nézni, mivel próbálkozik? Természetesen a csempés megoldással. Ez a kisebb vicc, a nagyobbik az, hogy pl hiába akarom rávenni a MPC HC -t arra hogy társítsa magához az összes video formátumot, a Winamp meg az összes audio -t, őkelme akkor sem enged, nekem kell manuálisan az összes rohadt formátumot kézzel társítani. Mondhatom nagyon felhasználóbarát OS. Ráadásul olyan lejátszókhoz akar szoktatni, amelyek használati értéke erősen konvergál a nullához, a kinézetük meg... a szokásos 1 bites, 30 éve a C64 is több színt használt.
-
<VadMacs>
csendes tag
>A gadget-et nem fogják vissza hozni, mert ott a csempe.
Vissza lehet varázsolni a gadgeteket Win8 -ra, bár van gép amin fagyni szokott.
>Amit én igazából sajnálok, hogy az IE 11 valószínűleg már nem jelenik meg Windows 7-re...
Hát, én rohadtul nem sajnálom...
>Régebben volt olyan, hogy Windows Power Toys. Ha akár ennek keretében telepíthetővé tennék/tették volna a Start menüt, akkor már nem szidnám annyira.
Ha jól rémlik, az csak kikapcsolt funkciókhoz fért hozzá, nem kiirtott funkciókhoz. És ez most a legnagyobb különbség, lásd Aero, Start Menü hülyülés. Először letiltották, és nem is volt gond addig, amíg rá nem jöttek páran, hogy lehet visszakapcsolni. Na ezután jött az amit most ráerőszakolásnak hívunk: szó szerint irtották ki a fejlesztés alatt álló valamiből, hogy véletlenül se lehessen visszakapcsolni, mert alighanem elég sokan vissza is kapcsolták volna (lásd Classic Shell népszerűségét). Mi ez, ha nem a felhasználók igényeinek semmibevétele...?
>Nem a te géped hibája. Energiatakarékossági okokból felfüggeszti a korábban megnyitott appot. Csak olyan kódrészletek futnak ilyenkor, ami feltétlenül szükségesek. pl.: érkezett-e üzenet/levél.
Azért elég röhejes ez egy olyan piacon, ahol az egymagos kis hulladéktól kezdve az i5/i7 -ig bezárólag mindennek illene megfelelni, a sor eleje és vége között durva fogyasztásbeli eltérések vannak. Itt is fel lehet hozni, hogy had én döntsem el már, mire akarom használni a gépemet. Nem vagyok grínpíszes, nem érdekel 0.5W megtakarítás azért cserébe, hogy jóval ócskább lesz az, amiért fizetek. Az i5 -öst sem azért vágtam fel 2.67 -ről 4GHz -re, hogy azzal spóroljak.
>A gyári levelező pedig a 10 éves outlook express színvonalát hozza jelen állapotában.
Ne sértegesd azt az OE -t, az egyszerűsége (és ingyenessége) miatt szerettem használni, de ettől a csempéstől csak hányok.
>Simán nevezhették volna Win8 SP1 nek szerintem.
Ettől előbb élveznek el a m$ fórumtrollok.
>Én nagyon meg vagyok elégedve a Win8-al! A notebook-omon használom és sokkal stabilabb, gördülékenyebb, mint a 7-es!
Még soha nem olvastam olyat, hogy valaki a stabilitását vonta volna kétségbe. A desktop része nagyon tetszik nekem is, leszámítva az erőszakosan kiirtott dolgokat (Aero Glass, gadgetek, Start Menü, stb).
>én is szeretem az Aero-t, és sokkal jobban tetszik, mint a Win8 flat designja
Láttam koncepciót flat+Aero dizájnra, pofásan nézett ki. Semmibe sem került volna, ha bent hagyják (az Aero -t). Tudom itt is az energiára, meg hasonlókra panaszkodtak - de itt kell hányni a m$ marketingrizsája miatt ismét, mert a Vista/7 pontosan erre hivatkozva ki tudta kapcsolni az Aero Glass -t. Erről szintén nem szól egy m$ fan jómunkásember sem, gondolom ők is átlátják, nem lenne mivel védeni az "igazukat".
>azt ugye nem gondolja senki, hogy az elmúlt nyolc hónapban hozták mindezt össze?
A jó munkához idő kell, a lassúhoz meg még több.
>es szerinted a szoftverfejlesztes ugy mukodik, hogy ma kitalaljak, holnapra meg kesz is?
Hát ja. Pár hónapig tartott, mire kitaláltak 4-5 pitiáner hülyeséget, amivel a közutálatot kiváltott csempét próbálják csak tovább pofozni, miután kiütésest kapott a juzerektől.
Komolyra fordítva: ugye (megint) nem a felhasználók igényeit hallgatták meg, ezért kellett hónapokig azon gondolkodni, most megint mit akarnak a torkunkon lenyomni. Kértünk Start menüt, Aero -t - egyik fülükön be, a másikon meg ki. A m$ huszárokon kívül szinte senkit nem érdekel a csempe, de vicces módon a big javítócsomag szinte csak erre épít.>A kezdőképernyő pedig egyébként egy teljes képernyős start menü, csak ugye ezt sokan nem ismerik fel. Ha bemész a Windows 8 topicjába, jó pár szaktekintély megerősíti ezt.
A kezdőképernyő egy felesleges nyűg, ezt meg Te nem ismered fel. A Win8 -as szaktekintélyek meg (ismétlem) ne helyettem akarják eldönteni, mit akarjak használni, vagy mi a számomra jó, használható funkció.
>Amúgy a 8-as egy stabil rendszer, de eddig Vista-i sorsa van.
Elqrták a csempe erőszakolásával. Ebből a szempontból viszont nem hasonlít a Vistára, mivel ezt szándékosan qrták el m$ -éknál - ráadásul a Vista az SP1 -el tényleg stabil lett, de a 8.1 ugyanolyan hányás fog maradni, mint az előd (8 -asnál nem a nyilvánvaló elcseszést akarják korrigálni).
>A Win8-nál megpróbáltak újítani, ez lett az eredménye.
Valószínű ez volt a gondolatmenet, ami miatt mindent egy lapra tettek fel: gondolták gyorsan hozzászokunk ehhez, aztán veszünk majd csempés múmiát, meg palatáblát. Hát, egyenlőre nem jött be nekik. Ráadásul ARM fronton a Nokia elveszítette a Symbian OS -ről leszállók tetemes részét.
A vicc amúgy az, hogy mint felhasználó jobban örülnék, ha a csempét szemétre vágnák, és a MC -t raknák a helyére. Kíváncsi lennék, a m$ fanokon kívül lenne e olyan véglény aki fizetne a csempékért, ha külön kellene megvásárolni.>Mondjuk ha a start gombra egy menü jön be, nem a Metro felület, akkor az sem igazán jó megoldás. Akkor kell egy külön váltómechanizmus a kétféle felület között.
Shift+Win / mausz görgő lenyomása. Rohadtul bonyolult ám megoldani, de aki ingyen készített Start Menü pótlékot, az ezt is meg tudta oldani...
>De legalább gyors... ezt az egyet nem lehet hibának felróni.
Ezért volt nagy kár így elqrni...
Kb olyan szörnyszülött lett, mint ha valaki azzal akarna tekintélyt parancsolni, hogy egy Ferrari motort akarna erőltetni egy Velorex -be. Nem is lenne gond, ha a hülye nem versenyezni akarna vele, mint ahogy a m$ meg azt képzeli, hogy erre fognak ugrani a népek, mert a csempéktől fú de durva lesz még a brutális élienver' masina is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Napirajz könyv
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest