- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Előzetesen a Galaxy Z Fold Ultra
- Egy hét múlva érkezik a Huawei kamerabajnoka
- Android szakmai topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Karavik
veterán
Onnan indult a beszélgetés, hogy 2021 decemberében nyitott "Bemutatkozott a Xiaomi 12-trió" topikban megkérdezted "hol a flagship". Erre a szálra reagálva írtam, hogy "Már bejelentették, csak nem Ultra-nak hívják hanem Pro-nak. Ultra elnevezés most nem lesz"
Hiszen én tudtam 100% biztosan az álhíresztelésekkel ellentétben, hogy Qualcomm SM8450 Snapdragon 8 Gen 1 SoC-al nem lesz 12 Ultra, amit pár nap múlva ki is fejtettem részletesen, lásd előző hozzászólásomban a témához kapcsolódó hsz linkek.
...és még mindig a 12 Pro a jelenlegi Xiaomi flagship, mindaddig amíg 2022q3-ban be nem mutatják a 12 Ultra-t 8+ Gen 1-el SoC-al.
Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy el kell magyarázni...
-
Ezen a szinten annyira kicsik a különbségek, hogy a "verni fogja" kifejezésnek abszolút semmi értelme.
Sokak véleménye szerint a Xiaomi az elmúlt időszakban nagyon ráment a szemnek szépre hangolt fotókra, sajnos a természetesség rovására.
Ha a 12Ultra a várt szintű kamerát fogja tartalmazni és kicsit visszavesznek túlszínezettre, túlszaturáltra, túldinamikázottra hangolt kinézetből, akkor nem lesz rosszabb, mint a Magic4 Ultimate.
-
Bálint85
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek a Xiaomi 12 ultra verni fogja a Honor Magic 4 Ultimate vagy a Pro szériát? A Xiaominak vagy a Honornak megbízhatóbb a szoftverje? -
joey04
titán
válasz
Zsoleszhun #41 üzenetére
Én csak arra a részre reagáltam amit mi beszéltünk ott, hogy mással miket beszélt meg később hogy bővítette az nem volt téma részemről.
-
válasz
Zsoleszhun #41 üzenetére
Érti ő, csak nem akarja, pedig épp ott beszélték, tehát még vissza is kereshető.
-
-
A mix4 -ben azért nem volt 2k-s kijelző, mert nem tudták megoldani azzal a felbontással, de azóta lehet tudtak rajta annyit fejleszteni, hogy belekerüljön.
Az biztos, hogy a mix 4 ben nagyon jól megoldották, mert én nem nagyon vettem észre, hogy ott a kamera.
De a minőség ahogy írtad is, nem volt a legjobb, de inkább lenne itt is az aminőség 2k felbontáson, csak ne lenne kameralyuk.. -
Karavik
veterán
Eddig a kijelző alatti selfie kamera képminőségben még nem érte el azt a szintet, hogy kilépjen a experimental feature kategóriából, ezért a MIX4 kiváltsága maradt. Egy "concept" telóban elmegy, ott úgy is a technológiai megmérettetés a lényeg, hasonlóképpen a liquid lens a Fold-ban.
Azért titkon reménykedem, hogy minőségben tudtak előre lépni annyit, hogy viszont láthatjuk az under display selfie kamerát a 12 Ultra-ban.
-
Karavik
veterán
Már tavaly decemberben tudtam (még a Xiaomi 12 széria bejelentése előtt), hogy nem lesz Xiaomi 12 Ultra 8 gen 1-el csak a következő generációs 8+ gen 1-el 2022q3-ban. Ezt anno több fake Xiaomi 12 Ultra híresztelős topikban leírtam itt MA-n is.
De nem véletlenül vártak vele ennyit, mert ennél a telónál mindennek stimmelni kell maximálisan. Másrészt pedig ez lesz a következő telóm 😜
-
pusszycat
nagyúr
válasz
kakuk.tamas #27 üzenetére
Azt hiszem romlik a látásom, nem látok semmit a kezében.
-
kakuk.tamas
addikt
Csak nekem tűnt fel, hogy az emberünk ujja a dedikált kameragombon van?
Lehet lesz egy értelmes droidos telefon is a piacon. Várós! -
-
Segal
veterán
válasz
Elit3Zotya #20 üzenetére
Itt nem is okvetlenül az a lényeg hogy jobb, hanem hogy több.
Ahhoz hogy jobb legyen nem feltétlen kell Leica licensz, mert az további optimalizációval is megoldható, itt inkább arra mehet a fókusz a prezentáción hogy miket tud pluszban felmutatni kamera fronton a telefon.
Pár hangzatos név mögé bújtatott szoftveres újdonság... -
-
Segal
veterán
válasz
Donki Hóte #18 üzenetére
Akkor úgy írom elsőre minek sütné el az összes lőport a gyártó, ha a bemutatón a Leica szó hallatán is extázisban lesz a tömeg?
Csak csinálni kell egy prezentációt hozzá (amit szoktak is ugye a Xiaomi bemutatókon) ami kiemeli hogy pár "Leica filterrel" mennyivel jobbak lesznek a képek és kész. Zabálni fogja a nép...
Aztán a kövi verzióban már jöhet 1-2 lencse is az optikába, de így elsőre kizártnak tartom -
Ha márciusban kiderült, hogy együttműködnek, akkor kb. az idei év elején kezdhették a közös munkát. Mivel a telefon csak júliusban fog debütálni, akkor ez a fél év pont egy átlagos Xiaomi telefon fejlesztési periódusa, vagyis nem lehet szűkös időre hivatkozni.
Közös szoftverfejlesztésnek nem tudom, hogy lenne-e értelme, hiszen a Xiaomi fotós szoftverei elég jók, pl. az Isocell szenzorból rendre jobb képeket hoznak ki a Xiaomi telefonok, mint maga a szenzor gyártója, a Samsung a saját telefonjaiban.
-
Ha pont ugyan az maradna a kamerás hardver, akkor már veszem is vissza a 11 ultrát.
Persze fontos a szoftveres dolog is, de azért kb az összes gyártó ezt csinálta idén, semmi hardveres fejlesztés csak szoftveres, na meg is látszik mennyivel lettek jobbak. Hát semennyivel..!
Tapasztalat mert volt kb az összes ide csúcs és tavalyi is.
Igaz a mi 11 ultrában lévő gn2-es szenzort azóta sem tudták lelépni, de azért na legyen már még jobb. -
roli543
őstag
Gsmarena szerint júliusban érkezik.
Remélem nem csak egy felirat lesz a telefon hátulján -
Plug Life
senior tag
„közösen fejlesztett” = megveszik a Leica címkét 😂
-
Segal
veterán
válasz
Donki Hóte #9 üzenetére
Szerintem megkapja az újabb optikát a telefon, de így elsőre a Leica (főleg az idő rövidsége miatt) tutira valami szoftveres dolog lesz és majd a későbbi modelleken lehet több annál.
Én csak azt írtam nekem speciel jó lenne, ha 1:1-ben csak szoftver lenne mert az egyből átmókolható a 11-re.
VViszont ami tuti hogy nálam a 12 ki fog maradni mert a 11 is egy remek telefon -
válasz
Zsoleszhun #8 üzenetére
A Huawei-t még mindig a hálózati üzletág miatt lőtték le.
A mobilipar kiesése másodlagos eredmény volt.
Nem azért vették el a amcsi licenszeket, mert a Huawei mobilipari tényező volt, hanem mert a hálózati üzletág csípte a szemét az Amcsiknak... Okkal persze.
De ezt ne itt. Van már rá millió totyik.
-
Én meg remélem, hogy NEM csak szoftveres lesz a dolog, mert az olyan lenne, mint amikor valaki elviszi az ezer köbcentis turbómotoros autóját chiptuningra, majd gyorsulási versenyen akarja lenyomni a kétezres turbós autókat.
A szoftveres finomítás természetesen fontos, de pont a Leica az, aki hardverben (optikában) is érdemi előrelépést tud felmutatni a fröccsöntött műanyag optikás telefonokkal szemben.
-
Zsoleszhun
addikt
Csak az jutott eszembe, hogy a huawei is végig ment ezeken a lépcsőkön és most hol van
-
mjani1172
addikt
válasz
Zsoleszhun #3 üzenetére
Mit tudsz?
-
Zsoleszhun
addikt
Örvendetes hír, amíg van google liszenszük 🙃
-
joey04
titán
fossák magukból a telefonokat, de a 11 ultra folytatása meg már hónapokat késik...
-
Segal
veterán
Az tök jó lenne, ha csak szoftveres a dolog, mert akkor xda pillanatok alatt megcsinálná nemhivatalosba a 11 Ultrára is
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest