- Mobil flották
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
veterán
válasz
EmberXY #1219 üzenetére
Szerintem ez a topik kb addig fog élni, amíg fel nem élednek az oldalak többek között az ncore.
Egyébként azon gondolkoztam ha ujra lesz ncore akkor ugyanaz lesz a neve? Szerintem legyen inkább nGore az agresszívebb torrentezők kedvéért!
Szerk: az nCore-t visszavárók kedvéért csak szólok, hogy ma kb egy órája írtak az amúgy kevés tartalommal rendelkező hivatalos blogra: LINK
Ez viszont ma még tutira nem volt! -
Dyingsoul
veterán
Durva ez a riogatás, amit itt lenyomtok fórumon...
-
Dyingsoul
veterán
válasz
villamos #981 üzenetére
Lehet, hogy rossz hozzászólásokat olvastam, de itt egyáltalán nem a meggyőzésről szól a vita (ha csak azokat nem nézzük, akik méltatlankodva állítják, hogy ők biza soha nem töltöttek le semmit illegálisan), sokkal inkább afféle magyarázatokat keresünk a dolgokra.
Amiket leírtál, már nagyjából átbeszélték itt a fórumon, szerintem már eléggé kimerítettük a témát, bár erről napokig lehetne beszélni. Persze nem leszólásból mondom, ossza csak meg bátran mindenki a véleményét/tényeket.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
WonderCSabo #940 üzenetére
Akkor pontosítsak? Egy főre eső GDP?
-
Dyingsoul
veterán
válasz
WonderCSabo #904 üzenetére
Szerinted ahol szar a megélhetés, hányan fognak eredeti szoftvert megvenni?
Szívesen látnék egy ilyen statisztikát, de biztos lehetsz abban, hogy a nagy nyugati országokban a szülők azért csak a kezükbe nyomják a lurkóknak azt az összeget, amiből megvásárolják maguknak szépen a szoftvereiket. Ha nem is mindent eredetiben, biztos lehetsz benne, hogy ahol nagyobb az életszínvonal, többet költenek szórakozásra...
Mellesleg egy szóval sem mondtam, hogy jogos a warez, de szegény ember kézzel nőz...
Szerk: egy kis számmisztika:
"A házkutatások során a lefoglalt 50 szerveren 500 terabájt tartalom volt megtalálható. Az elkövetés során okozott kár megállapítása még folyamatban van.A rendőrség által a foglalásról készített videó letöltése (50 MB)"
Ez az 5-ös szám nagyon ott van! -
Dyingsoul
veterán
válasz
WonderCSabo #902 üzenetére
De tőlünk nyugatabbra nem is akkora a GDP, mint nálunk....
-
Dyingsoul
veterán
Hitler nyilatkozott az nCore állapotáról: LINK
-
Dyingsoul
veterán
Amúgy az mekkora gerilla harc lenne már, ha fanatikus warezolók egy társasága összegyűlne és akció megszervezése után elvinnék a police.hu és az asva szervereit!
-
Dyingsoul
veterán
Elmondok egy kis történetet, ami persze fiktív, vagyis kitalált, én írtam. Bármilyen egyezés a valósággal csupán a véletlen műve.
Történetünk a múltba tekint vissza. Volt egy általános iskolás srác, vidéken lakott, nem volt számítógépe de az egyik osztálytársának éppen akadt 3 is: egy az anyukának egy az apukának, egy meg neki. Akkoriban bizony nem engedhette meg mindenki magának, a pentium és pentium pro-k idejében. Ezért aztán lejárt hozzá és ott játszott nála amikor csak tehette. Látta hogy milyen szépek meg jók ezek a gépek, mennyi mindent lehet rajtuk csinálni, hát annyit sírt rítt szüleinek hogy pár év után (még mindig általános iskolás korában) kapott egy gépet szüleitől, amin testvérével osztozkodtak. Az, aki rendezte nekik a gépet, gondoskodott szoftverekről bőven: volt oprendszer, keretprogramok, játékok, de hogy valójában mi is az az "eredeti" még nem tudták, csak később derült ki, hogy persze ezek nem eredeti cuccok egyik sem. Aztán jött a nagy dicsekvés korszaka: "milyen ügyes vagyok, én ingyen ezt meg ezt is meg tudom szerezni mert a haveromnak van nete, le tudja tölteni". Aztán pár év múlva már újabb gép kellett az újabb programokhoz, pont kapóra jött egy pályázat, a szülei révén, amit rábíztak a kölökre, hogy járjon utána, ha neki új gép kell, hát utána is járt, el is intézte. Ezzel kb párhuzamosan a kölök tesója a sulinet keretében kapott gépet. Ezek már p4-esek voltak ám, hüdejóaz! Nah azért ilyen gépekhez már dukál valami internet hozzáférés is, persze a szülők örültek, hogy a gépvásárlás dolgot kevesebből meg sikerült oldani, mintha amúgy akármilyen boltba bementek volna gépet vásárolni. Szóval megkockáztattak egy internet beszerzéses dolgot. Már csak azért is mert azóta beköszöntött egy újabb korszak: Ha kellett valami a "nagy barát" nem töltötte le ám ingyen, hát neki sincs ingyen a net, meg az áram stb... Hát egy CD-nyi tartalom kéremszépen 800Ft-ba került (legalábbis úgy hallottam
), ami még hozzáteszem így is jobban megérte nekik, mint a boltban pár ezret kifizetni érte. Hát így lett a lurkóknak nete is. Persze reménykedtek benne, hogy akár még ők is csinálhatnának ebből egy kis zsebpénzt, de ekkor egyre jobban elterjedt már az internet, mindenki máshoz járt "anyagért", az olcsóbb jobb alapon. Aztán szépen lassan behálózta az internet kicsiny hazánkat, már senkinek sem kellett pénzért írni, senki nem ment bele a dologba, max az üres CD árát fizették ki nekik (sokan azt is szájhuzogatva: 'Há ilyen drága ez a cédé?).
Így aztán szépen lassan mindenki azt töltött le, amit meg ahonnan tudott. Örültek az emberek, hogy megszereztek egy számítógépet, nemhogy még jogtiszta programokra is legyen pénzük.
Itt aztán véget is ér a történetem, mert a jelenről szeretnék beszélni:
Ma már az van, hogy ki sem jön még a játék, hivatalosan hazánkban meg sem jelenik, csak esetleg hetek, -ha szélsőséges lennék- egy hónap múlva, de már a torrent oldalakon "fent van" (filmek esetében még a moziban sem megy szituáció áll fenn). Hát kéremszépen ezen nincs mit csodálkozni, hogy onnan letölti a "fanatikus nembirjakivárni", hát miért ne töltené le, mert ő épp akkor akarja. Persze van olyan eset is, hogy az ember letölti és később annyira tetszik neki a dolog, hogy meg akarja szerezni eredetiben is.
Nah és én ide tennék egy jókora pontot. Ugyanis ez lenne a haladás. Olyan minőségű szoftvereket gyártani, ami annyira magával ragadó, annyira megfogja az embereket, hogy arra ösztönzi őket, hogy "Bizony ebben volt munka, ez egy hasznos (vagy igen magával ragadó, szórakoztató) dolog, ezért támogatom őket, elmegyek, megveszem." Aztán kicsivel továbbmennék: vannak ugyanis ezek a szoftverpiacnak egy érzékeny részét képező játékok. Olyan játékot kellene csinálni, ami élvezetes, többször végigjátszható, ezért biztosan sokan letöltenék a warezoldalakról, talán páran tiszteletből meg is vennék a játékot. Viszont olyan kidolgozott multiplayer funkciót tartalmazna, amiért igenis megérné megvenni és meg is vennék az eredeti játékot. Ha kicsit mélyebbre megyek, elmondhatom, hogy egyes hacker csoportok, az úgynevezett névjegyükben feltüntetnek egy olyan sort is miszerint: "Ha tetszett a játék, akkor vedd meg eredetiben!".Írhatnék még a filmekről is, de már így is elég hosszúra sikerült a hozzászólásom, miközben megírtam végignéztem rajta, hogy talán érdemesebb lenne logout cikket írni belőle még pár plusz gondolattal, de az sok idő mire engedélyezik, meg úgy érzem ennek most itt a helye.
UI.:
Egyébként ha valaki szolgál egy másik történettel, egy városi fiatalról, akinek hasonló esetleg máshogyan ismerkedett meg az alvilág hamis szoftvereivel, annak szívesen olvasnám történetét!UI2.: Akik ezt mind végigolvassa azt barátommá fogadom, továbbá részt vesz egy sorsoláson, aminek a fődíja egy modern, USB, DVI, Firewire kompatibilis, hordozható, WiFi-s, alacsony fogyasztású, kellemes tapintású, eredeti bőr- és szőrbevonatú kiscica.
-
Dyingsoul
veterán
Azt hiszem még nem volt IT café-s hír, mi ennyire megmozgatta volna a PH fórum lakóit!
-
Dyingsoul
veterán
Ez az egész kb ilyen:
5 gyermekes családban, ahol alig van mit enni, télen nincs meleg víz és a fűtést is kikapcsolják mert az apa meg anya is munkanélküli és nincs jövedelmük, de azért beköttetik a DigiTV-t... Kb Valami ilyesmire emlékeztet engem ez a razzia magyar viszonylatban: erre bezzeg van pénz!
Emlegethetnék én is betöréses rablásokat gyilkossággal keverve, de hagyjuk a témát, aki nyitott szemmel jár a világban, tudja mi a helyzet kicsi hazánkban, Magyarországon...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged