- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rocket
nagyúr
Ma 20 eves az ati
Bővebben: link
''ATI Gears Up to Launch “Advanced VIVO”.
ATI Registers AVIVO Trademark''
Bővebben: link -
rocket
nagyúr
-
rocket
nagyúr
Vajon elhintenek valami fincsit az rx5xx csaladrol is? bar akkor megint a paper launch-nal leszunk -
oyko
tag
Nekem is 600Mhz-en megy a gpu-m, a memória is 600-on , probléma nélkül!
Default: 540gpu, 590memória!
Silencer 5 van rajta, alampon 42 celsius, terhelve ritkán megy 70c fölé, szemben a gyáival ami alaporájelen akár 100C is volt terhelve! A házban csak egy proci venti van!
Sapphire X850XT PE. -
BobChemistry
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25 üzenetére
Tom & Jerry
Jeeeeee -
BobChemistry
őstag
9500@9800 vagy vmi ilyesmi, de mindjárt megkeresem
na megisvan:
25. hsz
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
Addikt uraknak egy kis BAN?! IRC-t, MSN-t, ICQ-t, füstjelet, postagalambot felétek még nem találták fel?! Hát így kell jó páldát mutatni, FLÉMELÉSSEL?!
-
Somydemy
senior tag
a nem csúcskarik ..
[Szerkesztve] -
-
pisti
őstag
Hail to the ATI, lesz agps verziójú 530as. Hállelúja.
-
LordX
veterán
válasz
Achill3uS #34 üzenetére
Banyeg, minimum nézz utána, ne csak sírj, hogy nincs is ilyen lap...
Amit belinketem, annál pontosan 3.00 V-ig lehet húzni a memóriát, az FSB 400MHz-ig állítható a BIOS-ban (és a chipset ugye az egyik legtuningabb chipset K8 alá), a mobil proci belemegy (max rossz néven ismeri fel). -
poci76
aktív tag
Ha az ATi helyében lennék, amikor kiderült, hogy át kell tervezni a chipet, fogtam volna a 32 pipe-os R520-at, ráírtam volna, hogy R580, aztán csináltam vola egy copy+paste másolatot, abban kitöröltem volna 8 pipeline-t, mivel megtudtam, hogy a konkurenciának is csak ennyi lesz, ráírtam volna, hogy R520, és mehetne gyártásba. (Ez persze csak egy egyszerűsített vázlat.)
-
-
anulu
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #22 üzenetére
ha így folytatjuk, és ilyen tempóval rohangálunk mindenfelé, akkor már nem is fogom... amúgy a 7800GTX nekem gyorsan a szívem csücske lett
-
LordX
veterán
válasz
Achill3uS #29 üzenetére
Bővebben: link nForce4-4x. Az Ultra/SLI úgysem tud olyat, amire bárkinek valóban szüksége lenne, vagy ha van, akkor már Alienware gépet is tudna venni..
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #25 üzenetére
Azért sokszor még mindig többe kerül a váltás PCIE-re mint megvenni a drágább AGP verzsönt.. persze nm lehet a végtelenségig tologatni az AGP-t jogos, de pl 754 rendszerben nincs egyenlőre normális PCIE lap se..
-
arpi6k
addikt
Bővebben: link Nagyon megy a keverés...
-
rocket
nagyúr
Ez igy van, arra kell csak torekedniuk elso lepesben, hogy az a kis + meglegyen amivel tobb kartyat adhatnak el mint a konkurencia, itt nem feltetlenul a gyorsasag az elso szempont, 1-2 ujdonsag is lehet amit a masik hw nem tud.
Szerintem nem lesz 32 pipeline-os kartya az r520-bol, az r580 elott nem sutik el ezt a lehetoseget.
Mar csak azert se valoszinu, mert nem lenne jatek hozza, ami megmutatna az igazi arcat a magas orajelu sok pipeline-os kartyanak. -
LordX
veterán
''az ez utóbbira épülő kártyák (elsősorban a LE változatok) képesek lesznek kiaknázni az ATI HyperMemory technológiájában rejlő lehetőségeket.''
Ha már ők a forrásotok, olvassátok el az Anandtech cikkét a Catalyst 5.7-ről: Minden max 128MB memóriás Radeonnál működik már most a HyperMemory! Ezért gyorsít ez a verzió sokat a nagy textúrás játékokon. -
Alvin_ti4200
félisten
Mivel a 7800GTX nagyon megtetszett (és jelenleg X800XL-em van, amit Anulu még mindig nem látott
), ezért az ATi-nak egy újabb jól sikerült sorozatot kellene produkálnia, hogy megmaradjak a piros oldalon.
-
laco1221
tag
Én most ezt nem értem
Kétszer olvastam el de még úgy se.
Akkor most mikor látok én egy jó középkategóriás vidókártyát??
Az RV530 a középkategória ha jól sejtem (128 bittel és AGP-vel)
Na ilyen kell nekem ha jó lesz -
HERR Z
veterán
annyira nincs nagy kavarás
Amúgy meg, az szvsz csak jó ha a gyártók nem csak referenciát követik hanem saját kreálmányokat alkotnak, kis figyelemmel ki lehet fogni olcsóbban jókat/kivétel a giga 128bites sz@rai/
Engem annyira nem zavar a konkrétumok hiánya, mert még fasorba sincs dellám rá -
Achill3uS
nagyúr
bocs gyorsabb voltam -
anulu
félisten
válasz
BobChemistry #15 üzenetére
be tudnád a topicot linkelni nekem, hogy az aláírásodat honnan vetted?
nagyon üt!
-
BobChemistry
őstag
mire kiadják, addigra elmegy a kedvem a játékoktól
-
erdoke
titán
Semmi tényszerűt nem tudunk a problémákról és az órajelekről sem. Az is lehet hogy azért halogatják, mert 48 futószalagos, 600 MHz-es GPU-t akarnak kiadni.
Most is van X850Pro, X850XT és X850XT PE, ahogy van 6800 Ultra, 6800GT, 6800 és 6800LE is, mégis tudod, melyik kb. micsoda. -
anulu
félisten
húzzák-halasztják a dolgot. nekem kicsit irreálisnak tűnik a 600MHz még a csúcskártyánál is, ismerve, h mennyit szenved a gyártással az utóbbi időben az ATi. vagy lehet, h néhány példánynál mennyi fog, de magas lesz a selejtarány, és kihozzák a lassabb, meg mittomén milyen változatokat, és akkora lesz megint a kavarás, mint az X800 szériával.
mikor megjelenik, adhatják a FAQ-t is, hogy melyik pontosan milyen is. -
rudi
nagyúr
válasz
Kosh Naranek #6 üzenetére
Világos, hogy a PR erőfitogtatás mellett ezeket a 24-32 futószalagos VGA-kat a jövőnek tervezik. Valószínűleg nem érdemes a leggyorsabban inflálódó hardverekkel a jövőt megcélozni, de ezeknek a sokfutószalagos elefántoknak már nem lesz gond a komplex shaderes trükkmentes árnyalási képletek kiszámolása is. A trükkben itt mindenféle előre elkészített árnyéktérképekre (shadow map) gondolok, minden fényszámolás mehet majd élesben real time. Olvass bele ebbe az interjúba Bővebben: link.
-
SzlobiG
félisten
Remélem 24 pixel szalag lesz azér bennük.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Kosh Naranek #6 üzenetére
Ez jogos, de azért egy 64bites win alatt remélhetőleg gyorsulnak majd a procik, és az arra írt programok is kihasznáják vagy mi
azért a Doom3 csontra húzva kihasználná azt a 32 pipe-ot sztem..
király az egér thx még1x -
Kosh Naranek
tag
És mivel akarod etetni a 32 pipe-ot? Alacsony felbontásban már a 6800 széria is CPU limitált a 16 pipe-al, a 7800GTX pedig szinte totálisan az 24 pipe-al (még magas felbontáson is). Most itt pipe-ok száma a lényeg és nem az, hogy NV.
Egy dual core proci persze lehet, hogy kihajthatná, csak az a probléma, hogy ezek game kártyák, a jelenlegi játék engine-ek pedig nem támogatják a többszálú feladat végrehajtást.
A fontosabb kérdés inkább a shader unit-ok száma és sebesség. -
rudi
nagyúr
Ekörül nagyon sokat lehetne találgatni. Elvileg a gyártóknak az a legkényelmesebb, ha csak picivel gyorsabbak a konkurensnél, így a későbbiekben kvázi spórolni lehet a fejlesztéssel. Ha mondjuk az új chip megállan 32 futószalaggal, de 24-gyel is kellően gyorsabb (ennek a mértéke a nagy kérdőjel) az elődtől akkor elég 24-gyel kiadni és majd később kitolni 32-vel. Ugyanez vonatkozik az órajelre is; ha 500 MHz-n is elég gyors, akkor a 600 MHz-snek majd adunk valami extrabrutál nevet és eladjuk drágábban.
Ha az ATI 32 futószalaggal és magasabb órajellel sem hengereli agyon a 7800GTX-et, akkor az azt jelenti, hogy az NV hardvere elvileg azonos körülmények között gyorsabb, persze gyakorlatban ez mint sem ér addig, amíg az azonos körülmények megteremtődnek. Mindenesetre egy 7800GTX-nál 10-20%-kal gyorsabb 32 futószalagos magasabb órajeles ATI csúcsVGA a szememben egyféle csalódás lenne. Mert mi lesz, ha az NV órajelet és futószalagszámot emel? Sajna sok a HA, bárcsak lenne már valami kézzel (legalább tesztelői kézzel) fogható új ATI vas! -
HERR Z
veterán
Eddig úgy volt hogy lesz r520 is agp-vel
Különben kereshetek egy pci-e 1x-es firewire kártyát -
PodMAN
senior tag
Most már mindent tudunk és mégis semmit
pl.: Hány pájposak lesznek ezek a csúcskarik? Mert 32 pipa 600MHz-en elég ütős/túlzás volna SZVSZ. Na mind1, majd meglássuk.
-
_cirmos_
őstag
ez mind szép, csak már látnánk is valamit. a kétslotos hűtés sztem nagyon kevés embert zavar, úgyhogy ez legyen a legnagyobb hátrány az nvidiával szemben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest