- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia Z2 - esszencia
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz
VaniliásRönk #18 üzenetére
Szerintem jól érthetően odaírtam, hogy nem a saját véleményemet tolmácsolom, hanem a célközönség döntéshozóiét. Az nVidia pedig igenis drága. Mutass 8-12e Ft-os nF4-5-6 alaplapot.
-
erdoke
titán
válasz
VaniliásRönk #14 üzenetére
Munkára én is többször átgondolnám, hogy nVidia lapkakészletet tegyek egy (valóban jó ár/érték viszonyú) Sempron alá, a SiS és a VIA pedig a rendszergizdáknak ott se sokkal bizalomgerjesztőbb, mint Intel vonalon. Ráadásul az nVidia nem is olcsó.
-
erdoke
titán
Én legalább csak téged néztelek hülyének, te viszont mindenki mást. Komolyan gondolod, hogy egy nagyobb cégnél nem tudják eldönteni, melyik PC használónak elég egy ilyen integrált VIA-s Celeron gép, és melyiknek kell erősebb? Amelyiknek szüksége van kakaóra, annak erősebbet vesznek. Nem kell ezt körbe-körbe magyarázni, mert nem mindenki idióta.
Azt magyaráztam, hogy vannak bőven olyan irodai felhasználók, akiknek a hírben szereplő chipsetre épülő, integrált grafikás, egycsatornás memóriavezérlős, átlagos Celeronnal szerelt gép is bőven elég (Win2k vagy XP van a cégek többségénél, legtöbbször 512 MB memória is megteszi).
Előbb-utóbb csak felfogod, hogy az ilyen low-end kategóriás lapok nem 4000+ alá (inteles chipsetről lévén szó, C2D vagy C2Q alá) készülnek, tehát fölösleges beírkálni, hogy mennyivel gyorsabb lehet egy nagyobb Excel tábla kezelése 200e Ft-os procival, amikor az egész gép költségvetése ennyi.
A Celeront nem fogja vissza az egycsatornás memóriavezérlő (a P4-et is csak kb. 20 %-kal), tehát az okfejtés megint értermetlen. Nem is beszélve arról, hogy átlagos irodai felhasználás esetén sem mindig a CPU és a memória sávszélessége a szűk keresztmetszet.
Nem tudom, mennyit spórolnak az egycsatornás memóriavezérlővel, de biztosan eleget, ha megéri nekik kiadni. -
erdoke
titán
Mert a Celeronnak borzasztó nagy szüksége van a kétcsatornás memóriaelérésre, ugye? Irodába nem C2D rendszer alá tennének ilyen lapot.
Mihez gyenge a 3,2-es P4? Word és Excelhez? Utóbbinál ha igazán komoly számolásokat vagy konverziókat végzel, akkor annyi a különbség, hogy 1,5 óra helyett 2 óra alatt lesz kész. De ahol komoly számítási igény van, oda nem ilyen gépet vesznek. Mancikának és Jucikának a titkárságra, a recepcióra és hasonló helyekre miért kevés ez a chipset egy 3,2 GHz-es Celeron (akár 512 KB L2 cache-es) gépbe?
Ha megérted, hogy ezt hova szánják, akkor megspórolsz magadnak pár perc gépelést...
4000+ gépek éppen elmennek irodába, meg a 3,2-es P4 gyenge, LOL.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Opel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 4
- Linux kezdőknek
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Robotporszívók
- Magisk
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest