Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• atosz

őstag

válasz dokesz007 #41 üzenetére

Egy origi IBM tatyóm van, épp belefér a 14-es, de összeségében ez is vagy 8 kg alaphangon. Sok, de neccesen még elmegy, azért örülnék ha faraghatnék belőle.

Kell a grafika és a nagy felbontás (sztem meglepődnél hány millás szoftver fut a masinán), de mellette sokat használom alap office dolgokra is, azaz elég sok mindenre használom, ehhez a 14-es tökéletesen megfelel, nem tudom miért lenne ez egérmozi? :Y Jahh és kell keményen olykor-olykor az üzemidő is. Alapvetően kisebb kijelző alacsonyabb fogyasztás...

• atosz

őstag

válasz dokesz007 #38 üzenetére

Nem a wide-al van bajom, hanem a méreteivel, legyen ez a 15.4-es én nem bánom, de legyen mellette egy 14 de inkább 13.3-as wide is. Rossz a helykihasználás a nagyobb szélesképernyősnél - rettentően.
    Nálam sokat számít a méret és a tömeg. T42pt használok 14-es méretben nagy akkuval. Már ez is 2.5kg körül van sztem, sok még ez is. Kocsival járok mindenhova (sokat), de majd leszakad a vállam, olyan nehéz a táská, tele van más szarságokkal is. Számít nagyon is sokat az a tömeg a sok kicsi sokra megy alapon.
    A másik bajom, hogy használom sokszor ágyban, ölben stb, vagy csak ide oda hurcibálom, dobálom. Ehhez ez már nagy, kényelmetlen. Nem csak abból áll a világ, hogy berakom az autóba és kész, mert ennyi erővel lehetne 10kg is... elbírom azt is, csak épp használná a franc.

Összességében a TP-kben találtam meg azt a kompromisszumot ami számomra elmegy, de egy ilyet nem tudnék abszolút megelégedéssel használni, még a táskámba se férne be. :)

[Szerkesztve]

• dabadab

titán

válasz dokesz007 #38 üzenetére

[A Thinkpadtol fuggetlenul]

''ha tudsz venni notit 600e-ért akkor ne mond már, h kézben cígölöd a melóhelyre mert gyűjtést rendezek, autóra meg kondibérletre is ha nem bírsz el 3kg-t akár egész nap ráncigálni...''

Tudnek 600-ert notit venni (foleg, ha kellene), autom is van, sot, rendes hatizsakra is tellett, de ezzel egyutt a 3 kg-os noti nehez es kenyelmetlen (tudom, mert jo darabig volt egy 15''-os Lifebookom), de egyreszt vannak olyan helyek, ahova a kiralyok is gyalog mennek (es nem a budi az egyetlen :) ), masreszt meg kenyelmetlen olben tartani.

A notebooknal az a jo, ha konnyu. Ha nehez, akkor az valami kompromisszum eredmenye (ebben a kategoriaban ez tipikusan a nagy kijelzo (meg valoszinuleg a durva hutes) ara).

Új hozzászólás Aktív témák