- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
tocsa
senior tag
Én meg már régen akartam írni, hogy kicsit erőltetettnek tűnik az a lépéssorozat, amit írsz.
Én úgy képzelem el (és emiatt könnyen megeshet, hogy nincs igazam), hogy a RAID vezérlő kap egy rakás adatot (ami nagyobb a stripe size-nál). Akkor ő baromira nem olvasgat, hanem ki tuja számolni hozzá a CRC paritás blokkot. És ezt kiírja.
Az már más kéréds, hogyha a kiírandó adat kisebb a stripe méretnél, ilyenkor kellhet olvasnia, hogy ki tudja számolni a paritást. De a kiszámolás után már biztos nem tököl, hanem egyszerre kiírja az összeset.
Ha ez tényleg így van, hogy sokat kell olvasgatnia, akkor az szomorúsággal tölt el, mert akkor a RAID marketingeseknek sikerült korábban behülyíteni, hogy sokszorozza a sebességet. Ami olvasásnál igaz is. írásnál nem.
Azért csak tudja valahogy optimalizálni ezt a dolgot a RAID vezérlő, hogyha a fej arra jár, akkor írás előtt legyen már meg az adat, és cache-ből kelljen csak átjönnie, ne kelljen ténylegesen külön olvasni hozzá...ha már tud mindenféle tagget command queueingot, meg minden szart.
Van erről valamilyen publikált cikk, vagy benchmark, hogy RAID5 nemjó adatbázishoz ha sok az írás? -
tocsa
senior tag
Várjunk.
Ezt nem értem. Pl adatbázis alá miért lenne jobb egy RAID 1, mint RAID 5? Akárhogyan is nézzük, RAID5 tömb esetén mondjuk sok disc között oszlik el a kiirandó adat. Párhuzamosít. Ez írásra és olvasásra is igaz. RAID5-nél nyilván nem 3 disc-re ráhúzott tömbökre gondolok, az looserség, láma. Mondjuk egy 6-7 lemezes tömb, ott bizony 5-6 szoros az elméleti sebességnövekedés, és ha jó a RAID vezérlő, akkor ezt meg is közelítheti.
Mi az a RAID10 meg mi az a RAID50?
Meg mijaza RAID7? Nem bírom, amikor a RAID-es cégek újabb RAID x (ahol x pozitív egész szám) elnevezéseket definiálnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Háztartási gépek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- AliExpress tapasztalatok
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Gitáros topic
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest