- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- iPhone topik
Aktív témák
-
arn
félisten
a gazkazanokhoz nem ertek, de ugy tudom a rezet altalaban azert nikkelezik, hogy noveljek a tartossagat (korrodalodas), illetve, hogy semlegesse tegyek olyan femekkel szemben amitol a rezhez vandorolnanak az elektronok. ezenkivul a feluleti kemenyseg novelese (csavaroknal, csatlakozoknal pl), es az esztetika is.
de egy biztos: ennel a hutonel nem fog kimutathato javulast produkalni a nikkelezes. ettol fuggetlenul nem is art (sot jol nez ki meg minden)... de azert az embereket nem kellene megvezetni. ez kb annyira hasznos mint az aranyozott ventilatorracs, vagy az ezustszinure fujt nyak, mert hogy gyorsabb.
a hovezetesi tenyezoje tenyleg csak az ezustnek jobb, de az is csak 100%os formaban, ami az amugy is draganak mondhato femet meginkabb megdragitja. az ilyen szennyezett ezustot pedig nem eppen erre hasznaljak.
illetve nem vagyok pontos, mert a gyemante nagysagrenddel jobb :) ebbol kellene hutot csinalni.
viszont ket dolog van, amit nem illik osszekeverni: hovezetesi es hoatadasi tenyezo. az eltero anyagminosegu feluletek talalkozasanal kivancsi lennek, hogy milyen kulonbseget hoznak. de itt szerintem sokkal nagyobb szerepe van a hutokozeg jellegenek (levego, viz - ezek hogyan es milyen sebesseggel aramlanak). ezert osszehasonlithatatlanul sokkal jobb egy pocskoszoru feluletu vizesblokk a leghuto blokkoknal. -
nyunyu
félisten
Azert en kivancsi lennek a venti hangjara is.
Aki azt allitja egy 3600-on porgo, 32.35CFM legszallitasu ventire, hogy 28.5dB, az vagy hazudik, vagy 10m-rol merte :U
Esetleg elneztek a ventigyarto katalogusat, es nem azt a hangeroadatot irtak ki belole, ami a konkret ventie. (lasd Tt SilentBoost, weblap szerint 21dB-je)
Osszehasonlitaskent a Tt SilentBoost 8cm-es, 2450-en 27.5CFM legszallitasu ventijere ir a Panasonic 28dB-t. -
L3zl13
nagyúr
Mint előttem írták létezik ilyen. De elismerem, lehet, hogy a Spire-re ez nem jellemző.
Végülis a 3200 prescott talán már jelenthet valamit. De P4 EE-t már nem támogatja? -
peterqe
aktív tag
Nem azért, mert nekem is Zalman 7000Cu-m van, de mi a fenét akar a sok gyártó ezekkel az ''izékkel'', amikor a Zalman részéről, már rég megjelent a ''közel tökéletes megoldás?
A fene se érti... -
L3zl13
nagyúr
Mit mondjak, ez a ''csúcs'' hűtőt a cég max 3200-es P4-re ajánlja.
Ez szerintem sokat elmond a teljesítményéről... -
A nikkel hővezetési együtthatója kb. negyede a rézének.
-
-
andorpapa
őstag
Hát, érdekes. Az biztos, hogy a forma nem újdonság, kicsit emlékeztet a Coolink Armorra, meg még jópár coolerre, a rács+venti kombó meg az új Spire trendnek megfelelő, biztos van olyan, akinek tetszik.
Régebben divat volt a jobb hűtőket nikkel bevonattal ellátni, de akkor még nem úgy említették, mint ha ez valami hűtésnövelő szupermódszer lenne, hanem egyszerűen a réz túl puha, és emiatt az Athlonok magja mindig beleégette a rajta található feliratot a borda talpába, ami viszont rontotta a borda hővezetését. A nikkel borításnak köszönhetően ez elkerülhetővé vált, viszont értelemszerűen csak a talp lett így kezelve.
A nikkel borítás biztosan nem fogja növelni a hűtés hatékonyságát. Ezt arra alapozom, hogy anno az Akasa kiadta a Silver Mountain sorozatot, réz hűtők voltak, ezüst bevonattal, aztán az ezüst hatására sem tudtak jobbak lenni, mint ezüst nélkül. Tehát látvány szempontjából jó megoldás lehet azoknak, akik nem szeretik a réz színét, de hűtés szempontjából mindez semleges. -
modder
aktív tag
nem csak az, de ilyen vékony és sűrű bordázattal, biztosan eléggé jól hűt
-
engusz
veterán
Egész pofásan néz ki ez a hűtő. Azért kíváncsi lennék egy-két tesztre!
-
arn
félisten
ekkora parasztvakitast mar... valoszinuleg nem jelent semmit sem a nikkel a rezen (illetve nem korrodal), de hogy nem javit a hovezetesi kepessegen az tuti. lattak ezek valaha errol tablazatot?
a nikkel levego, rez levego hoatadasi kepessege itt nem hinnem, hogy kimutathato kulonbseget hozna.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest