Keresés

Aktív témák

• tray

aktív tag

válasz dearbear #59 üzenetére

Ott még nem tartok, hogy a WinXP-t kipróbáljam.

De én úgy tudom, hogy
    1. ha a 30 nap elteltével nem regisztrálod a neten, akkor leáll működni (vagy valahogy megkerülöd a regisztrálást)
    2. először kifizeted érte a pénzt, utána telepíted, és ha 30 nap elteltével úgy döntesz, hogy nem kell, akkor rohadtul nem fogják tőled azt visszavenni

• tray

aktív tag

válasz rog #54 üzenetére

Az én tapasztalataim: előző cégemnek ISO (meg CE) minősítése volt, kórházi EKG rendszert fejlesztettünk, HW+SW. A tervezés ismeretlen fogalom volt, úgy ugrott neki a ''főfejlesztő'' a programnak, hogy még a fejében sem állt össze a kép. Késett is a project két évet... Fél óránként lefagy a rendszer, memóriát falja mint állat, és a német konkurenciához képest egy rakás szemét, de eladható, és EZ mindennél fontosabb.
    Mostani cégemnek valami NATO-s minősítése van, nem is tudom, pontosan mi. Biometriás felismerést fejlesztünk, de dokumentálás, tervezés stb. itt sincs. Azért kicsit jobb ahelyzet, mert a rendszer jól szuperál, csak éppen sosem tudom, hogy holnap mit kell programozni.

''Kereskedelmi szoftverek'' esetében: hát igen, itt muszály jónak lenni. Ha letöltesz egy shareware-t, és egy hónap használat után is meg vagy vele elégedve, akkor fizetsz érte, de ha szar az egész, akkor nem. Ilyennek kéne lenni az OS-eknek is. Használom a Windózt egy hónapig, aztán ha bejön, fizetek érte... Hmm.. Már vagy tíz éve használom a Windózt, mert rá vagyok kényszerülve, de eddig nem jött be, és nem is fizettem érte :DDD

• tray

aktív tag

A bug a programban olyan, mint süteményben a mazsola. Kell bele.

• tray

aktív tag

Van egy mondás: aki szereti a párizsit, az ne kérdezze, hogy hogyan készül. Ugyanez szoftverre: aki sok szoftvert használ, az ne kérdezze, hogyan készül.

Programozóként mondom, hogy ha tudnátok, hogy milyen hanyagság jelemzi manapság a programkészítést, asszem írtóznátok a számítógépektől. Vannak előírások és szabványok a tesztelésre, biztonsági kérdésekre, tervezésre, mindenre, de ezeket magasról leszarják mindenhol. Sőt, a minősítéseknél is leszarják. Előző cégem ISO minősítésekkel, a mostani néhány NATO-ssal működik. Mármint megvan a minősítés, ha jönnek ellenőrizni, felmutatunk néhány doksit, amire azt mondják OK, és megadják a minősítést, de egyébként meg a középvezetők szarják le az egészet. Ezen előírások betartásával pl. a túlcsordulási hibák 100%-a felderíthető és javítható lenne.

Szóval mindenki úgy van vele, hogy működjön a program, eladható legyen minél hamarabb, aztán a tesztelés és hibajavítás ráér akkor is, ha már meggazdagodtunk belőle.

Aktív témák

Hirdetés