- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pá
addikt
Nem kicsit nehezíti meg a nagyipariak dolgát sem szerintem. Bár azt sem hiszem, hogy emiatt akár minimálisan is visszaszorulnának a kalózmásolatok. Szerintem most azért gyúrtak így rá a a másolásvédelemre az új optikai adathordozóknál, mert két konkurens formátum versenyez, és a gyártók, fimstúdiók azt szeretik ha minél erősebb a védelem és ugye az ő érdekeik vannak az első helyen.
-
orbano
félisten
Persze, és ha akarnának, csinálnána feltörhetetlen biztonsági rendszereket is, csak nem akarnak
MAx olyan jogvédelmi eljárásokat fejlesztenek ki, amiket kis ráfordítással nem lehet feltörni. De elég sok fanatikus és fejlődő-országbeli tehetséges programozó/mérnök van, akik meggyőződésből, vagy haszonszerzés céljából veszik a fáradtságot, hogy feltörjék.
Egyébként egy ilyen virtualizációra építő megoldást sem lehet nehéz feltörni. Jó a fél óra túlzás, de még ha bios szinten is le van védve:
átégetik, bebootolnak egy különálló oprendszerről és kedvükre módosítják ezeket a másolásédelmi eljárásokat.Szerintem egy komolyabb krakker csapatnak 5-6 hónapnál nem tarthat többe egy ilyen rendszer teljes kiismerése. persze csak szvsz -
-
-
virkir
veterán
Hogy is van ez
akkor ha van egy ősöreg DVD olvasóm bőszen tudok másolni, meg kéne kérdezni PPetert hátha ő tudja erre a konkrét választ.
Mert ha igen akkor nagyon fel fog menni a régi DVD romok árahabár kétlem, mert akkor lennének módosított firmware-ek a friss irókhoz.
De vissza az eredeti témához mire jó ez egyáltalán?
[Szerkesztve] -
siriq
őstag
Azon gondolkozok ha rendesen megcsinalja az ember imagefile-ba akkor ugy siman at lehet masolni tortenetesen vagy nem? csak kivancsisagbol kerdezem mert en is csinaltam bizt. masolatot a cd rol , igaz ez nem dvd de majd lehet arra is sor kerul majd.Irom es olvasom sincs csak pusztan erdekel a gondolat.
-
anulu
félisten
zárójelben annyit, hogy a Hitachi GD2500 + Pioneer DVR-105 kombóm egy CloneDVD-vel másolásvédelemmel együtt írja át a DVD-Audiót. a DVD-ROM ~5+ éves, és még nem is hallott az ennél újabb másolásvédelmekről, így a régieket ismeri csak, amiket viszont már sehol sem használnak.
mint a hőskorban az ITT videókamúgy meg szumma 2 DVD Audio-t írtam át ismerősnek (saját magának akarta, biztonsági másolatként. (nem vigyorog, megvette eredetiben, csak marhára tudja a DVD-it félteni)), mert az ő mittomén milyen kombójával még CloneDVD-vel sem sikerült átfirkantani. részemről meg maradok az mp3-nál.
-
Szerinted a nagyüzemi kalózoknak nem éri meg egy pillanat alatt olyan ''kicsit módosított'' hardvert létrehozni, ami úgy csinál, mintha támogatná a másolásvédett átvitelt, de aztán kinyomja máshová is a stream-et?
És ha esetleg szoftveres törés nem is születik rá pár hónap alatt, biztosan fel fognak tűnni cikkek, hogy adott dvd-olvasóról vagy monitorról honnan tudsz leszedni valami kódolatlan jelet. Az egész legfeljebb arra jó (a kiadók szempontjából persze ez a lényeg), hogy az egyszerű átlagember ne tudjon másolni. És hogy kontrollálják, hogy azt a lemezt, amiért én rendesen kifizettem a pénzt, nehogy véletlenül is fel tudjam rakni MP3-lejátszóra, amire 45 percnél több anyag is felfér, rendesen bírja a rázkódást, és különböző lemezekről való kedvenceket is összeválogathatok rá. -
kdz
tag
válasz
janpotocki #11 üzenetére
akkor majd szegény filmkalózok kénytelenek lesznek a mai csúcsgépekkel kalózkodni...szóval szerintem aki másolni akar, majd jól nem vált ilyen gépre, vagy megtart egy régebbit eme hobbijának űzésére (persze csak ha jól értelmezem a szitut) az átlag user meg már úgyis csak a másolt/ tört termékekkel találkozik
-
Vicces, hogy az emberek azt gondolják, hogy minden védelmet fél óra alatt fel lehet törni. Holott amit igazán le akarnak védeni, azt le is védik, lásd DVD-Audio, sőt, DVD - hiszen a védelem ott is jó volt, csak a Xine volt balf*.
Nyugodjatok meg, megoldják, ha tényleg akarják. Persze a kézikamerás felvételek (és ennek az audióra történő általánosítása) ellen nincs védelem. -
janpotocki
senior tag
-
orbano
félisten
válasz
janpotocki #7 üzenetére
Megnézem én azt a jogvédelmi rendszert, ami erre alapoz, és egy kellemes vasárnap délután nem írnak hozzá jóltáplát hekkerek egy 64kbyteos patchet
-
kdz
tag
válasz
janpotocki #7 üzenetére
jaaaaa....akkor nem is kell
-
anulu
félisten
válasz
janpotocki #7 üzenetére
ahha, meg de...
-
kdz
tag
láma kérdés: mi az a jogvédelmek ''vízhatlanná tétele'' ?
[Szerkesztve] -
Sanya
nagyúr
biztos jó lesz, kb 2010-re már támogatják az oprendszerek(kb 2006-ra támogatja a linux, 10-re meg a ms is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest