Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hardzsi2

aktív tag

válasz ^Bundi^ #35 üzenetére

Igazad van, a nyersanyagár perdöntő lesz. Ezzel együtt csupán a jelenlegi berendezést (árát, méretét és hozzá mért képességét - kapacitását) szánalmasozom le (ezt továbbra is fenntartom), de írtam is, látok a technológiában lehetőséget és nem kizárt, hogy pár év múlva lenyomja az egész HD-DVD/BluRay brancsot - drukkolok neki piaci sikeréhez.

Azonban most, ebben az állapotában -nyilván a technika kezdeti kiforratlansága, stb. miatt- egy böhömnagy, k* drága, relatíve nem-olyan-hatalmas kapacitású készülékkel állunk szemben. Nem kizárt, hogy már javában hegesztik a köv.generációt, ami már PC-be (mondjuk egy duplamagas 5.1/4''-os helyre) betuszkolható. Aztán a 3.generáció talán már DVD-író kinézetű és árú lehet -> na akkor majd eljön az aranykor...

Ami pedig a már hozzáférhető BluRay-technológia árát illeti, a CHIP magazin februári számában a SONY BWU-100A-ra (2x-es BR-író) 235.900 Ft-os TÁJÉKOZTATÓ árat adtak meg.

• hardzsi2

aktív tag

Ez elég szánalmas, különösen a tavaly októberben már (prototípusként) működő 200GB-os TDK BluRay-hez képest - melyből már idén is lehetne akár termék összehasoníthatatlanul olcsóbban és kisebb helyigénnyel: [link]

De ha már most annyira kell a nagy kapacitás, vélhetőleg lehet 200e-ért BR írót kapni [link] [link] (nem feltétlen Mo-on), amivel 12 egyrétegű vagy 6 kétrétegű lemezre kiírható a 300GB cucc (vagy 20-30e-ért HDD-re).

Nekem tetszik a holografikus adattárolás (mint elgondolás), de én terabyte-os kapacitást vártam elsőre is. Szerintem pár évedt még gyúrniuk kell rajta, mire tömegtermékké válhat, így még nem eléggé versenytárs a fentiek fényében.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák