- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mobil flották
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
Aktív témák
-
-=Citydog=-
csendes tag
Vajon mennyibe kerülhet ?
-
MarKoo
addikt
Mit fosott a folyékony nitrogéntől? :D
Ha leönti a kezét semmi baja nem lesz. Nekem leöntötték egyszer hogy megmutassák semmi nem tzörténik mivel a nitrogén és a bőr közt képződik egy réteg. Az már más kérdés hogy 7-8 másodperc alatt bomlik. De addigra lepereg rólad. :)) -
válasz
FlatronKutyu #47 üzenetére
Ja, nagyon durva :DDD
-
FlatronKutyu
csendes tag
Láttam a videojukat, eléggé COOL.
-
V_Zoli
aktív tag
Ez már igen! :))
-
engusz
veterán
Szép eredmény! Viszont én is kiváncsi lennék hasonló AMD-s tuningokra. :)
-
neduddgi
aktív tag
:) Csatlakozom emvy-hez. A szilícium vezetőképessége nő a hömérséklettel méghozzá, igen érdekes módon, kezdeti szakasz után megpihen, majd utána exponenciális növekedésbe kezd. Mármint a vezetőképessége, ami annyit tesz, az ellenállása csökken.Germánium alapú vezetők esetén az üzemi hőmérséklethatárok -55 C tól ...(+75...+100 ) C-ig, Si-ra -55 C ... (+150 +200) C-ig változnak. - 50 C tehát mindenképpen lehetett a proci mag. Továbbá az első supravezetők pedig fémek voltak. Ez a jelenség azonban csak nagyon alacsony hőmérsékleten jelentkezhet, max néhány x 10 abszolút hőmérsékleten. Talán a +50 K -t keveri a kissé a nagyképű kolléga a -50 C-szal? Ott talán vezetővé válhat az n típusúan szennyezett szilicium, megmondom őszintén, ennek a részének nincs kedvem utánna nézni. A tiszta szilíciumról azonban ezen a hőmérsékleten sem hinném, hiszen nincsenek meg hozzá a fermi szintet átugorni képes elektronok. Továbbá vannak negatív hőkarakterisztikájú félvezetők, ezeket összefoglalóan termisztoroknak nevezzük, ezek alapanyaga azonban soha nem a szilícium, hanem valamilyen fémoxid. Csak adalékként megjegyzem, hogy nem hiszem, hogy 4 éven keresztül átbaszták volna a tanárai, de azt nem tartom kizártnak, hogy ő baszott jómodort tanulni, meg talán elektronikai ismereteiben is maradtak fehér foltok.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
carlton
csendes tag
Na akkor jól sejtetem. Ha jól tudom akkor az órajelből is csinálnak belül vagy 4db.-ot, mert nem érne a proc. sarkában lévőhöz oda, mire az ottaniban már le is futna.
:DD:DD:DD:DD:DD:DD
Egy kis túlzással írtam, de tényleg okoz időzítési problémát, ha nem ''osztják'' szét. /Úgy értendő, hogy a bejövő órajel (lagalább)négy másik órajel-generátort vezérel ,azok ugyan annyin mennek, mint a bejövő/ -
carlton
csendes tag
Ha már itt tartunk arra is rányomatnék egy olyan hűtőt, hadd toljon 3dmark2001 80ezreket, úgy illene.
-
hungeek
senior tag
kiváncsi lennék hogy 4700 mhz-n stabil álapotban, egy R9800XT-vel 2001-es 3Dmarkban hány pontot hozna.... anyám...
-
carlton
csendes tag
mondjuk gondolok itt a 3,3V-ra szerintem azt is a proci kapja / többek között, meg a a a a .... minden amiben IC, meg Chip van azok eszik kivéve azok amelyek olyan 5V-ossak(TTL,Eprom elvétve vannak még ilyenek)/
[Szerkesztve] -
carlton
csendes tag
Ha kap a picike 5V-ot 30A-on akkor abból Kb. 75A tudnak faragni 1.9V-on. Attól függetlenül egyébként sok az a fogyasztás, mert bizony azt az alaplapon lévő rézfóliának is ki kell bírnia. /ami meg elég kis keresztmetszetű, ezért nagy az ellenállása, de már szerintem elég régóta nem egy feszültséget kap a proc. /
-
MLaca
őstag
Igen, elírtam. Persze NEM széndioxid - bizonyára sokat kaptam belőle, s elment az eszem :DDD Thx a javítást!
-
ZsilBi
csendes tag
Hát a videjoban mikor nezi a proci homersekletet biosban -111 fok, akkor alatta miert megy a proci hutoventije 4800 fordulaton mikor csak egy cso van benne nitroval???? bár lehet hulyeseget kerdezek
-
ááá, ezek a hülye reklámok... Állandóan elveszik az ablakról a fókuszt. Én meg későn vettem észre.
Szóval ezt akartam:
Kíváncsi vagyok mennyiért lehet kapni ilyen hűtőt! -
Kiváncsi vagyok mennyiért le :))!!!
Ne lenne rossz :DD!!!!! -
Jajj, ne vicceljünk már. :)
Jó az a 96 A, számoljatok utána.
Egyébként a másik topicban leírtam már.
Alap pentium4 3.0 teljesítmény legyen mondjuk 80 W.
Órajel: 1.6-szoros, feszültség 1.5 helyett 1.9, tehát az a négyzete 1.6, tehát 1.6*1.6=2.5 saccra, 2.5*80=200. Tehát ennyit fogyaszt a gépezet, P=UI, U=1.9, az saccra 100 A.
Nagyjából fejben számoltam.
Szóval stimmel, nyilván speckó táppal. -
DopeBob
addikt
Nem tudja valaki milyen procit húztak? A videoban ki van húzva... a szorzó 17es, úgyhogy elvileg egy... 3400ast??? (17x200)
-
hunluigi
senior tag
A 96 Ampert javítsátok ki!!! :O
-
carlton
csendes tag
Vagy ami még valószínűbb, hogy mindkettőnknek lehet igaza, úgy, hogy a proc hőmérséklete pozitív és az magyarázza is a fesz emelést /bár a kapcsolási idő miatt arra mindenképpen szükség van a frekvencia feltornászásánál/(mert azt a feszt is egy feszszabályozó áramkörrel érik el a négyszög jellé alakításhoz meg szükség van műveleti erősítőre. az pedig azt csinálja, hogy sokszorosára próbálja erősíten a jelet, de a tápfesz.-e főlé nem bír menni így pedig lekapja a szinusz tetejét és azt nevezik négyszögnek, és az meg ha nagyon gyorsan kell kapcsolnia akkor lehet, hogy csak szinusz jel lesz megint, ami meg nem kéne)
[Szerkesztve] -
MUŁĐER
addikt
OFF
JÉ,át tudom írni a hozzászólásomat!JEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!
Csak két hétig nem voltam errefele,és máris mik történnek!
COOOL!
ON -
MUŁĐER
addikt
Az okés hogy ennyi,de vajon hány milisec-ig stabil?:)
-
carlton
csendes tag
Az NTC /Negative Temperature Coefficient/. És egy szakaszon a dolog tényleg érvényes, de mint tudjuk a Si alapu dolgok tudnak néhány érdekességet produkálni Pl.:''negatív'' ellenállás / természetes ez csak annyit tesz, hogy az ellenállsá egy bizonyos intervallumban negativan változik, de meg sem fognak áramot termelni/ Szóval, ha láttál már olyan karakterisztikát, amin -50-et is mértek NTC ellenálláson akkor lehet, hogy tényleg igazad van.
-
carlton
csendes tag
Bocs, de azért nem tudom hallottál-e arról, hogy a legtöbb szupravezetőt is Si alapon csinálták.
-
Fragohol1C
csendes tag
Videót is csináltak róla:
[L]http://www12.tomshardware.com/images/thg_video_11_5ghz.zip[/L] vagy
[L]http://www.de.tomshardware.com/images/thg_video_11_5ghz.zip[/L]
Azért kiváncsi lennék én egy 3dmark03 eredményre. :) -
carlton
csendes tag
Mi az az NTC-s. És különben is 4 éven át átb--tak volna a tanáraim, már legalábbis az amelyik a szilicium alapu áramkörök /chippek, IC-k/ Gyártását tanította nekem.
-
carlton
csendes tag
egyébként AMD-vel nem csináltak valami hasonlót? Érdekelnének az azzal elért csúcsok aki tud az írja be legyen olyan kedves!
-
carlton
csendes tag
Ja. De ha lehet olyan bátor, hát hozzátenném azt, hogy az a -190° csak a proc felülete, vagy a nitrogén hőmérséklete lehetett, odabent azért csak többnek kelllett lennie -50-nél különben búcsut mondhattak volna neki. /-50°-on minden szilicium vezetővé válik!!!!/
-
DaSilva
senior tag
széndejoxid monnyon le
-
Agyasima
őstag
MLaca biztos szódát kortyolgatott miközben a cikket fordította, és ugye folyékony, meg széndioxid....:D
-
Versus
senior tag
-
lesaux
veterán
A Tom's Hardware folyékony nitrogént írt.
[L]http://www.tomshardware.com/cpu/20031230/index.html[/L] -
kiskegyed
aktív tag
Az izolált rézcsőbe folyékony széndioxidot öntöttek ...
A processzor 5,255 GHz-et –190 fokos hőmérsékleten érte el
A széndioxid hármas pontja 5,11 atm és 216,8 K, tehát még nyomás alatt is volt az a henger!?
Az meg lehetetlen, hogy -190°C-ra (83 K) hűtötték volna a procit, hiszen folyékony széndioxid 216,8 K alatt nem létezik!
Ezzel a ''folyékony széndioxid''-os dologgal kapcsolatban valami bűzlik. Úgy baromság, ahogy van... -
Versus
senior tag
''Az izolált rézcsőbe folyékony széndioxidot öntöttek''
Kérem javítani folyékony nitrogént, ilyen alacsony hőmérsékleten a széndioxidot felénk falun minimum jóféle szárazjégnek hívják ! :) -
csudri
őstag
[L]http://www.solidhardware.com/macci[/L]
Nézzétek meg ezt az oldalt. Nem a szépségre, hanem a tuningra ment a srác és neki is megvolt az 5Ghz! -
csudri
őstag
Nagggyon durva!
-
ebx
aktív tag
Akkor igazán 4,7 GHz volt. Ennyi is szép eredmény :P
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged