Keresés

Aktív témák

• McJames

senior tag

válasz MaUser #30 üzenetére

Igen, tudom. A szokásos közhely itt is áll: jóból is megárt a sok... stb., stb.

Amúgy a fegyverhez juthatás pszichológiája egy dolog, a balesetmentes használatra vonatkozó kialakult gyakorlattal kapcsolatosan azonban erős kétségeim vannak. Ráadásul hiányolom annak hangsúlyozását, hogy csak az hordjon magánál, aki ténylegesen meri használni - jó értelemben véve tudatos legyen a fegyverhasználata -, és teljesen tisztában legyen a használat következményeivel. Ezt szerintem - sajnos - nem tudatosítják eléggé a fegyvertartási engedély megszerzése során - minden további nélkül kötelezővé tenném, hogy szó szerint tekintse meg mindenki, hogy a használatnak milyen hatása van az elő szervezetre (itt elsődlegesen emberre gondolok). Kötelezővé tenném, hogy a pszichológiai vizsgálat előtt képeket, filmet, akár boncolást nézzen meg, akinek fegyver kell. Gyanítom sokan azonnal és ''helyből'' lemondanának a fegyvertartásról... Könnyebb lenne szűrni azokat is, akiknek nem való még egy hegyesebb fogpiszkáló sem...

P.S. A CM2-őt már nem annyira szeretik a profik... :)

• McJames

senior tag

válasz MaUser #28 üzenetére

Bocs, a ''kötöcködésért'', csak nem bírtam ki. :)
    Ma már nem vagyok otthon a témában, más irányban kezdtem el dolgozni, sajnos ma már inkább laikus vagyok csak (bár talán pozitív tulajdonságként értékelhető, hogy a laikusság igen csak vaskos hibalehetőségeinek tudatában).
    Annak idején a fáradtság fiziológiájával szerettem volna foglalkozni, de akkor nem volt rá lehetőség. (8 évvel később olvastam egy szakfolyóiratban szinte ugyanazt a koncepciót amit akkor kigondoltam, és persze már meglévő kutatási eredményeket is.)

• McJames

senior tag

válasz MaUser #6 üzenetére

Bocs mindenkitől, még nem olvastam végig minden hozzászólást, de MaUsertől kérdeznem kell.

1. Miből gondolod, hogy az emberi információfeldolgozás egyedenkénti szintje/mennyisége fix (konstans)?
    2. Mi bizonyítja, hogy adott percepcionális/motoros készség/képesség fejlesztése a másik rovására megy?
    3. Miből gondolod, hogy az agyi kapacitás kihasználtáságát nem lehet növelni?

Pár évvel ezelőtt még azt tudtuk (majd'hogynem axiómaként kezeltük), hogy az idegsejtek a egyedfejlődés bizonyos szintje után már nem szaporodnak. Aztán nemrég kiderült, hogy adott (természetes!) körülmények között mégis.
    És még sok mindent nem tudunk. (Pesze ez utóbb még véletlenül sem tekinthető érvnek... :) )

Aktív témák