Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• xuldar

addikt

válasz OC #44 üzenetére

Ez igaz. Az én gépem halknak mondható, normál napközbeni zaj mellett fél méterről sem alig hallani, hogy megy, felmelegedve sem. Éjszaka viszont, mikor már minden csendes, hallani lehet a halk suhogást.

• xuldar

addikt

válasz OC #41 üzenetére

Félreértettél. Én arra gondoltam, hogy valaki vesz mondjuk dobozos procit, meg csúcsVGA-t gyári hűtővel. Vesz mellé egy hangszigetelt házat, és azt várja, hogy amiatt majd bent marad a zaj. Hát nem, mert a nyitott szellőzőréseken kijön. Az utolsó mondatoddal ráadásul egyetértesz velem, nem elég a hangszigetelt ház, hanem eleve halk hűtőeszközöket kell beszerezni, és erre is vannak olcsó alternatívák, nem csak a vízhűtés, meg a heatpipe.

• xuldar

addikt

válasz Mauzes #39 üzenetére

Erre a zajkérdésre is válaszolni akartam, csak elfelejtettem :) Régen, a 386-486 időszakban nem volt fontos a hang, mert összesen két venti dolgozott a házban: az egyik a prociban (kezdetben még ez sem), a másik a tápban. ezek sem voltak nagyon hangosak, mert annyira kevés hőt kellett elvezetni. Az öregebbek közül még emlékezhetnek páran, hogy régen a legtöbb monitor is a szg. max 250W-os tápjára volt kötve.
    Manapság már százwattokban mérhető a fogyasztás, kell a hűtés. De van, akinek igenis számít, hogy a zaj ne legyen több, mint korábban. Vagyunk egy páran. Engem nagyon zavar, ha napközben a sima háttérzajból kihallatszik a gép. Sosem értettem, hogy lehet huzamosabb ideig elviselni egy turbina zúgását. Ha mondjuk filmet nézek, ne kelljen még hangosítanom, hogy halljam, mit mondanak. Olcsón is lehet halk házat építeni, összesen 4 ventivel (táp, proci, vga, winyó). Csak át kell gondolni, mit vesz az ember.

Utoljára a Dragonommal voltam ennyire elégedett, mint most a P180-nal. Abban is csak a táp volt hangos, most ngabor2 használja, nem panaszkodik :) Halk ház. De azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy a szellőzés miatt valamilyen szinten nyitott házből semmilyen mechanikus zaj nem szűrődhet ki. És itt jön be az elrendezés, és a szélzaj. Egy idő után már csak a szélzajt lehet hallani, és azt nem mindegy, hogyan oldják meg a mérnökök.

• xuldar

addikt

xT4ken: Szerintem jobb ez az elrendezés, mindenhol azt lehet hallani, hogy az ATX felépítés nem volt eléggé átgondolva, a BTX javította ezeket a hibákat. Igaz, hogy a nagy hőtermelés miatt volt, de a lentre néző vga-hűtő is porosodik, felfelé néző helyzetben viszont a GPU által termelt hő nem a kártyát fűti fel újra, hanem mehet felfelé, ahol már semmi más hőtermelő nincs.

engusz: Igazad van, megnézhettem volna a honlapján az adatait. Sajnos abból indultam ki, hogy az AC Silentium előlapja botrányosan szar műanyagból van, már tts-től úgy vettem át, hogy két fül le volt törve. A mostani P180 előlapjának műanyagja is messze áll a régesrégi Dragonométól.

trassher: Ha megvannak a szellőzők, akkor nemhogy nem marad bent a meleg, de a jó szélcsatorna miatt még akár jobban is hűthető a ház. HA nem is túl sokat, de valamennyit biztosan számít, hogy nem az egész felületén, hanem csak pár nyíláson keresztül szűrődik ki a zaj. Na persze ha eleve halk ventit használ az ember, akkor nincs minek kijönni. A fix winyófelfogatás viszont kellemetlen, beletehettek volna pár gumibakot.

• xuldar

addikt

Nekem tetszik a letisztult design, de gondolom, közelebbről megvizsgálva ez az előlap is a gagyi-műanyagból készült vonalat erősítené. Az elrendezés nem biztos, hogy rossz, a proci mögötti ventillátor a meleg levegő jó részét kihúzza, és ne felejtsük el, hogy manapság a VGA a nagyfogyasztó és a hőtermelő a gépben. A normál házban már az fűti a processzort. Egy 30°C-os proci nem hiszem, hogy sokat melegít ebben az ''új'' elrendezésben.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés