- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
''MD Chief Sales & Marketing Executive Henri Richard did a comparison between Barcelona and Clovertown''
Ha ma ennyi az összehasonlítás, akkor inkább tegyenek csiszolt üveget a kupak alá, és azzal fényképészkedjenek.
A felhasználót szerintem bazira nem érdekli, mi van a kupak alatt, hogy hány csatornás, milyen frekvenciájú és mennyire dedikált a busz, ki kivel osztozkodik, stb. Az számít, hogy amikor beröffenti a gépszörnyet, ne legyen olyan érzése, hogy rossz vétel volt (merthogy valószínűleg mindkettőn megfelelően futnak a dolgai). -
dokar
addikt
AMD showed off their native quad core Barcelona processor again and this time round during Windows Vista launch in Japan. The previous appearance is back in November last year where AMD Chief Sales & Marketing Executive Henri Richard did a comparison between Barcelona and Clovertown.
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
[link]
vajon tényleg egy natív 4 magos K8L van a kezében? -
erdoke
titán
válasz
ilyesocsi #67 üzenetére
Nem túl meglepő módon úgy tudsz a 4 slotba 8 GB memóriát rakni, hogy slotonként 2 GB-ot passzintasz be.
A Quad core procit pedig inkább váltsd fel két dual core-ra, és az egyiket add nekem. Vagy szimplán igyuk el az árát.
Előre is bocs, ha egész nap párhuzamosan renderelsz! -
Oliverda
titán
Ismét csak azt tudom mondani, (mint már egy régebbi topic-ban) hogy az AMD már volt sokkal sz@rabb helyzetben is. Pl. a K5, K6-2 korszakban. Akkor még szerver fronton sem voltak sehol, a Dell és egyéb gyártók sem árultak AMD procis gépeket, stb. Mégis kilábaltak belőle. Igaz ehhez az Intel bénázása is kellett.
-
ilyesocsi
csendes tag
sziasztok ! aki ert hozza mondjon velemenyt errola tarsitasrol :
# INTEL CORE 2 EXTREME QX6700 (BX80562QX6700) 2.66GHZ EM64T QUAD CORE W/4MB X 2 CACHE es
# ASUS STRIKER EXTREME nVIDIA nFORCE 680I SLI CHIPSET
Meg orulnek ha valaki felvilagositana hogyan tudok 8GB memoriat tenni az alaplapba ( mert ennyit is lehet a gyarto szerint habar csak 4 slot-la van )
elore is kosz
Ilyes -
Fekete Fény
tag
Sziasztok
Olvastam ki mit gondol az amd válságról.Hát nem tudom...Én csak azt tudom van egy marhajó alaplapom amibe belemegy majd az új 4 magos proci ami a ddr 2-vel jól fog müködni(AZ AMD nem arról híresek hogy kihasználják a nemória sebességet és lehet sőt én biztosra veszem hogy a ddr 3 mat se fogja kihasználni).Rossz döntésnek mért itélném az ati felvásárlását?Hosszú távba kell gondolkodni ez olyan mint a gyereknevelés eleinte nehéz aztán belejössz és amikor felnőtt ő tart ellA másik énis azok közé tartozok akik első körben vesznek k8l procit és szerintem nagyon sokan vagyunk így akik csak a megjelenésre várnak
Majd akkor mikor megjelenik nézzétek meg a bevételi adatokat az intelnek is voltak mély pontjai csak nemverik nagydobra.Röviden ennyi a véleményem erről
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ez egy halom sületlenség, ha meg nem bántalak.
Az AMD-nek saját chipset kellett, integrált VGA-val, ez kell az OEM piacnak, ha a chipsetet még meg is oldották volna önerőből (hisz ebben van némi tapasztalatuk), az int. VGA már túl nagy falat lehetett volna. Másrészt így az AMD int. CPU/GPU elképzelése is közelebb került a megvalósíthatósághoz.
Az egész teljesen más, a 3Dfx gyártókapacitást vett (amikor semmi szüksége nem volt rá), az AMD technológiákat, fejlesztőkapacitást és piacokat.
A 3Dfx már rég nem volt egyeduralkodó mikor elkezdődtek a bajok, a Voodoo 2 volt az utolsó átütő siker, és azért bukott el, mert nem csak túl sokat csúszott a Rampage-dzsel (pont akkor készült el, amikor már a hattyúdalát énekelte), hanem azért mert már az előző generáció (Voodoo 4/5) is kudarc volt. A Rampage egyébként úgy gyalázta volna meg a korabeli VGA-kat, mint most a G80, igaz hogy elég érdekes volt a felépítése. (2 GPU, külső T&L egység, de már PS és VS 1.1-et támogatott amikor a GeForce 3 és a Radeon 8500 még sehol sem volt)
Végül pedig, az nVidia édeskevés ahhoz hogy felvásárolja az AMD-ATi-t, az Intel meg nem teheti meg, mert azonnal beperelné a világ összes versenyhivatala. -
simonzé
addikt
Egyre inkább el kell fogadnunk a tényt: az Ati megvásárlása nem csak túl nagy falat, hanem valószínűleg üzleti szempontből is melléfogás volt. Az ati eladásia csökkennek, mert az Intel teljesen kizárja az Inteles alaplappiacról. A VGA-versenyben sem áll túl jól a középkategóriában.
Az egész erősen emlékeztet a Voodoo-időkre, amikor a 3dfx megvette a mexikói STB gyárat. Azután hirtelen minden rosszra fordult. Jött az nVidia, és jól lenyomta az addigi egyeduralkodót. A 3dfx azóta teljesen eltűnt, megzabálta az nVidia. Nehogy az AMD-t is megegye a nagyobbik hal. Ezért mindannyiunk érdekében imádkozom... -
dezz
nagyúr
Már nem azért, de miről beszél ez?
During December, we even heard a theory that DirectX 10 is late and is not shipping with Vista and that the API will be ready in March - since Vista was being delivered to businesses and members of MSDN network, that story didn't hang together for long.
Windows Vista will become a retail reality in a matter of a few days, and the team at Nvidia is working hard on producing drivers that would be able to show DX10 in all of its glory. However, all is not done, because the driver isn't stable yet.
Úgy tűnik, nem tudja, hogy a Vista egyelőre a DX9 egy spéci verziójával van társítva. Vagy nem? -
Hun'reeth
őstag
Akkor lesz baj ha a K8L nem hozza azt a teljesítményt amit várnak tőle. Reménykedjünk.
-
dezz
nagyúr
Nem olyan rossz a helyzet. Köv. negyedévben jön az új Opteronjuk (K8L, 4 mag, korábbi helyére betehető), amiver szerver fronton arathatnak, rákövetkező negyedben meg az asztali változatok, 4- és 2-magos változatban is, utána meg 1-magosban is. Időközben a köv. videokártyagen. is.
-
Zeratul
addikt
Voltak már rosszabb helyzetben is és akkor még a hol volt az A64.
-
Palika71
őstag
válasz
Komplikato #55 üzenetére
A 8000GTS-GTX -ben nem a DX10 a nagy szám (egyenlőre), hanem az a hatalmas teljesítmény többlet, amit az ATI -hoz képest mutat, DX9 -ben.
-
dokar
addikt
válasz
Komplikato #55 üzenetére
Ezt én is olvastam, nagyon nagy
[link]
-
nap
addikt
Lehetett tudni, hogy nem lesz túl rózsás ez az időszak.
A bevásárlás az atival, az átszervezések pénzbe kerülnek.
Az intel is dobott egy nagyot a c2d-val, amire az amdnek még nincs válasza. Az új procit meg nem érdemes elkapkodni (de nagyon elhúzni sem), inkább jó legyen, mint hamar.
Az R600 is késik, abból sem lesz pénze egyhamar, bár ha nagyon húzzák-halasztják, akkor később sem.
Az RD600-as bevezetésével nagyon sokat bénáztak.
A fusion újszerűsége miatt sokáig csak a pénzt fogja vinni.
Szóval egy darabig biztos nem lesz túl sok nyeresége a cégnek. Ahhoz átgondoltabb stratégia és jobb marketingre lenne szükség. -
Televan74
nagyúr
Kell az AMD! És nem azért mert most is amd van, hanem mert kell a verseny.
Verseny nélkül nincs fejlődés vagy teljesen lelassul.
Nincs árharc és az architektúrák sem váltanák egymást ennyire gyors sebeséggel. -
Ste
addikt
csak kilábalnak belőle
-
dezz
nagyúr
Fejlett crossbar switch a magok és az IMC között? (Persze végfelhasználóknak ez nem sokat számít, de ez is hozzájárul a jó multithreaded teljesítményhez.) Ja, és a HyperTransport se kutya. (És nem utolsó sorban az AMD 64 bites kiterjesztése, ami a K8-cal jelent meg, persze ez K7-hez képest új.)
[Szerkesztve] -
törölt tag
''az egyetlen technológiai előny'' volt a megfogalmazás részedről. Egyébként pl a buszarchitektúra még mindig fényévekkel jobb AMD vonalon.
A visszájára fordulásnak van egy nagyon előnyös vonulata is: a felhasználó mechanikai átalakítás nélkül (azaz tulajdonképpen sehogy) nem képes a procival nem kompatibilis lapot használni. Az intel nem változtatja a foglalatot, a VRM specifikációkat annál sűrűbben. Ez is elég a lapcsere kierőszakolásához.
Mázlista... -
lazydog
addikt
válasz
#65675776 #36 üzenetére
Az AMD nem akar abba a szarba lépni, mint az intel a Rambus-szal.
Aki szerint a K8 egyetlen előnye az IMC, az nem ismeri az architektúrát.
Régi tapasztalat, kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba (szarba) lépni. Így aztán beleléptek egy másikba.
Hirtelen nem jut eszembe más előny, a Core 2 Duo-hoz képest.Ellenben, ha már itt tartunk, egyenesen hátrányos a cache szervezése.
Egyébként sem arra éleztem ki a problémát, hogy van-e más előnye is az IMC-n kívül. Arra utaltam, hogy ez a kétségtelen előny is, bizonyos fokig visszájára fordult. -
törölt tag
Hogy tudna áttérni a DDR3-ra, ha arra még a mai napig sincs szabvány?
Persze ettől függetlenül megtehette volna, viszont a szabvány megjelenésekor mindenképpen revízióváltásra lenne szükség.
lazydog: Az AMD nem vásárol memóriát, azt a felhasználónak kell megtennie. Az AMD meg nem tud garantálni semmiféle fix eladást, ha a kutya sem veszi a DDR1-es procijait. Memórialobby? Nincs olyan nagy volumenben DRAM chipeket gyártó cég, akinél a termelés ne állt volna már át DDR2-re legalább 60-70%-ban. Egyre kevésbé éri meg DDR(1)-et gyártani, ez az árak elszabadulásához vezet. És akkor bizony a memória miatt lesz drága a DDR-es AMD rendszer. Az AMD nem akar abba a szarba lépni, mint az intel a Rambus-szal.
Aki szerint a K8 egyetlen előnye az IMC, az nem ismeri az architektúrát. -
vedini
őstag
hát, pont a cikkben volt, hogy amd készletei elfogytak, ami olcsó lenne és vehetnék az emberek az elfogyott, ezért vesznek c2d-t, ami ráadásul jelenleg jobb is,
hidd el, ha intel jól sakkozik, és alacsony gyártási költség mellett c2d-t alacsony áron adja, a pc felhasználók többsége azt fogja előnyben részesíteni -
vedini
őstag
válasz
VaniliásRönk #28 üzenetére
piaci előnyét növelheti, ha a fejlesztés az előállítási költség csökkentésére irányul,
c2d teljesítménye egyelőre kielégítő a versenytárs termékeit tekintve
persze radikális változást inkább az fogja hozni, ha 45nm-re állnak majd, de az nem mostanában lesz -
-
dezz
nagyúr
''azér nyár végén még nem lesz áttörés, mert intel csökkenti árait és megint elképzelhető, hogy nem lesz amd újítása versenyképes''
Ugyan. Most meg az AMD az olcsóbb, mégis a c2d-t veszik a legtöbben, mert most az a jobb. És a hírek szerint a k8l jobb lesz, mint a c2d. De ugye szerinted mégis a c2d-t fogják majd venni, mert olcsóbb lesz...
#29: az egyszerű átlagfelhasználók többsége szemében a DDR1 elavult, így az AMD procik is elavultak lennének, ha nem támogatnák a DDR2-t. De amúgy a hozzáértőbbek szerint is vannak előnyei a DDR2-nek, ha nem is mindenhol mutatkozik meg.
[Szerkesztve] -
-
Benőke
őstag
Nem drágák az alsóbb kategóriás AMD lapok. Ez nem tudom honnan jött. 10-15 körül egész jókat kapni. Az integrált memó vezérlő miatt a Chipset gyártónak nem kell a memó vezérléssel bajlódnia, így közel olyan gyors lehet a procija mint egy jóval komolyabb chipset esetében. A DDr2 -es váltás valóban rossz ötlet volt, de marketing szempontból volt fontos.
-
dezz
nagyúr
Cikk: ''márpedig az újdonságok legkorábban csak az idei harmadik negyedévben tűnhetnek fel a gyártó kínálatában.''
Ez hibás, csak a desktopra vonatkozik, az új, K8L alapú, 4-magos (Barcelona) Opteronok 2007Q2-ben jönnek. -
vedini
őstag
itt nem temetésről van szó, hanem amellett, hogy technikai hátránya van, már stratégiai döntésekben is hibázik
mi járnánk a legjobban, ha minél előbb összekapná magát
azér nyár végén még nem lesz áttörés, mert intel csökkenti árait és megint elképzelhető, hogy nem lesz amd újítása versenyképes, és ne feledjük addig intel is fejleszt -
lazydog
addikt
válasz
Mackósajt #21 üzenetére
Az Intel megelőzésére valóban nem lett volna esélye. Az előbb alatt azt értettem, hogy hónapokkal előbb.
Az AMD marketing osztálya meg sulykolhatta volna, hogy 800 meg 1000 MHz-es RAM, az Intel meg csak 533 MHz.
A DDR2-re váltással az egyetlen technológiai előny, az integrált memóriavezérlő is, a visszájára fordult. Ezért nem tud még az ASRock sem olyan alaplapot gyártani, amibe a költségérzékeny júzer beledughatja a jó kis DDR1-ét. Ugyanez a mutatvány az Intel-nél nem probléma.
Mélységesen elhibázott stratégiájával az AMD pont azt a piacot veszíti el, ahol versenyképes volna a nagy vetélytárssal. -
Pipó
őstag
Jaja, és most az AMD már áttért volna a DDR3-ra (megelőzve az Intelt és mondhatná, hogy ott a végén a ''3'', ha valakinek ez jön be) és maga gyártaná a memória modulokat hozzá. Ez is jó biznisz lett volna és szerintem nem is ment volna úgy a gatyája rá, hiszen egy RAM gyár tuti olcsóbb húzás lett volna, mint az ATI.
Miért is nem kérdeztek meg engem...
[Szerkesztve] -
Mackósajt
senior tag
Az elmaradottság vádja meg nehezen állt volna meg, ha mondjuk ő lépi meg előbb a 65 nanométert.
Erre esélye sem volt. Már akkor sem, amikor elkezdte az AM2 áttérést. Az AM2 lehet, fölösleges volt műszakilag, de nem a 65nm helyett volt. Ha nem térnek át, akkor sem tudták volna előbbre hozni a 65nm-ert, legalábbis nem lényegesen. -
lazydog
addikt
A memória gyártó lobby nem igazán probléma.
Nehéz elképzelni, hogy ne akadt volna olyan gyártó, aki még akár hosszú évekig hajlandó lett volna szállítani az AMD számára. Nem kellett volna más csak garantálni, hogy ha esik, ha fúj évi x millió darabot átvesz az illető gyártótól. Vagy, esetleg, ha másképp nem megy, akkor az ATI helyett vehetett volna ilyen céget.
Az elmaradottság vádja meg nehezen állt volna meg, ha mondjuk ő lépi meg előbb a 65 nanométert. -
ddekany
veterán
Na igen, tisztán mérnöki szemmel nézve bizonyosan jobb lett volna kihagyni az AM2-t. De tudjuk, a memória gyártó lobbi stb stb, OK, de azért van egy másik fontos tényező ami a DDR2 bevezetése mellett szól, és az is lehet, hogy ez volt a legfontosabb. Az, hogy a DDR2-es modulok nevében ott van az a 2, meg nagyobb az utánuk írt a szám is (PC5200, 667Mhz, stb), szóval az emberek 99%-ának szemében az a jobb, meg a modernebb. Tehát, ha az AMD maradt volna a DDR1-nél, akkor most majdnem mindenki itt verné magát, hogy höhö, de el van maradva az AMD, há' 1 < 2, meg 3200 < 5200. Nem jó reklám...
-
lazydog
addikt
-
Stalker-2572
veterán
''A nemzetközi helyzet.. fokozódik!''
-
Pipó
őstag
Szerintem kár volt időt, erőt és pénzt fecsérelni az AM2-be, hiszen eleve át is akarták ugrani a ddr2-t. (Szerintem akkor ''lobbiztak'' a ram gyártók a ddr2-re és nem bírt ellenállni a kísértésnek az AMD.) Ott lassultak le szerintem, ami elég időt adott az Intelnek.
-
ddekany
veterán
Egyetértek, az AMD CPU-k pont abban a szegmensben verik műszakilag(!) rongyá az Intel-t, ami a forgalom legnagyobb részét teszi ki, azaz az alsó és közép kategóriában. De... én úgy érzem, hogy az alaplapok terén gondjuk van (és ugye vmibe bele kell nyomni azt a Semprton-t/Athlon-t), mert az Intel chipsetben sokkal több a bizodalom, ami a kompatiblitást illeti, na meg a chipset melegedést. Aztán a fene tudja, hogy ez mennyire jogos, erről sajnos aligha fogunk konkrét statisztikát látni. És nekem az ATI felvásárlásnál elsők közt az jutott eszembe, hogy akkor majd lesz ''AMD chipsetes'' alaplap az AMD procikhoz, ami legalábbis pszichésen, eloszlatja ezt a bizalmatlanságot. (Egyébként, a gyalázat akkor törne ki igazán, ha az Intel kiadna olcsón vmi egymagos kevés-cache-es Core 2 Celeront... mert akkor ott is le lennének zúzva az AMD. De az Intel ezt nem teszi, pedig műszakilag bizonyosan triviális lenne a project. Érdekes.)
-
Peet
senior tag
Ugyanmár! Egy-két PH cikk az új AMD-ről a nyár végén és megint mindenki AMD-t fog venni.
Mellesleg szerintem mindössze annyi történik, hogy egy kicsit vissza kell vennie most az AMD-nek, mert ugye sokmindent akart egyszerre.
Szerintem kár temetni, volt már 100x rosszabb helyzetben is pl: K6 sorozat amikor gyalázták még a cerkák is. -
Thomas1
addikt
Elhiszem, hogy gondjaik vannak, a C2D kiadása miatt, de az alacsonyabb szegmensekben még mindíg jobban megéri A64-et vagy Sempron-t venni, mint a súlyosan melegedő PentiumD-t vagy CeleronD-t. Legalábbis én ezen az állásponton vagyok.
És a most kiadott új 65 nm-es X2 kicsit szerintem segít nekik, én is elgondolkodok egy ilyen beszerzésén.
Tehát egyenlőre ne temessük az AMD-t, lesz ez még jobb is. Az A64 bevezetésével az Intel húzhatta össze kicsit a nadrágszíjat, most az AMD van hátrányosabb helyzetben. Ebből csak mi profitálhatunk, mert nem szöknek az egekbe az árak. -
klepto
addikt
Remélem az AMD hamarosan kilábal ebből a helyzetből, és végre csinál valami igazán ütőset. Az Intelt megelőző 64 bites proci bevezetése óta szinte nem volt nagy durranás az AMD házatáján, pedig a foglalatváltásból arra lehetett következtetni, hogy készül valami. És nem. Még a Core2Duo megjelenésekor és győzelmekor is csak fogták a fejüket, és vakaróztak, hogy mit évők legyenek. Pedig a régi szép időkben én nem tapasztaltam ekkora minőségbeli különbséget. Sőt, a leginkább Celeron szintre árazott arhitektúrák jelentősen túlhaladták azt a szintet, és volt, ahol még a P4-eket is kenterbe verték. Ezt kéne valahogy megismételni, és akkor ismét nyeregbe lennének. Talán elhibázott lépés volt az ATI felvásárlása, és egyelőre még a valódi oka sem látszik kézzelfogható eredményként. Kíváncsi leszek a sztori végére, és remélem, nem válik ez a név is fogalommá, mint a 3DFX
-
dokar
addikt
Na szóval a Dell mindent vitt, ez azt jelenti, hogy a legyártott procik mind elkeltek.
Ez azért nem olyan rossz ám, ha meg van a biztos kereslet. -
Mackósajt
senior tag
Már megint előkerült ez az 574 milliós hiány. Ez a cikk nem is céloz rá, honnan van ez a szám. Nem az jött ki a múltkori hasinló cikk alatti eszmecseréből, hogy ez az AMD-ATi együttes forgalmára vonatkozó előzetes becslések, és az AMD ATi nélküli tényleges forgalma közi különbség? Vagyis nincs semmiféle 574 millós hiány.
Vagy ez már új infó, és alapozza is valamire ezt a hangzatos kijelentést?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest