Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gregorius

őstag

válasz WN31RD #43 üzenetére

Ha rajtam múlna egyébként, kereskedelmi forgalomba hozni bármilyen terméket (nem csupán szoftvert) csak úgy lenne szabad, ha a forgalomba hozatalt megelőzően (!) az összes olyan tulajdonságát pontosan, részletesen és mindenki számára megkötések és külön költség nélkül hozzáférhető formában dokumentálták
    Biztos vagy benne, hogy duplaannyiért akarsz windózt venni?
    Őszintén szólva nekem kétségeim vannak afelől, hogy a szóban forgó ''pontos, precíz'' dokumentáció egyáltalán létezik-e házon belül. Itt özönvíz előtti forráskódokról is van szó.
    Meg a kiadásnak megvan az a problémája, hogy ha hozzá kell nyúlni az adott interfészekhez, az házon belül elintézhető, viszont ha publikálják, akkor jönnek a perek, hogy dedirektazértváltoztattákmeghogyellehetetlenítsékakonkurenciatermékét. A GUI-nak többek között ezért vannak komoly biztonsági hiányosságai.

A Real panasza eppen arrol szolt, hogy a WMP mindenfele nem publikus API-kat hasznal, vagyis azt sima halando nem tudja elerni.
    Sima halandó is el tudja érni. Csak nem tudja, hogyan működik. Kvázi le vagy ültetve egy help nélküli command shell elé, aztán írhatod, ami jól esik.

• shev7

veterán

válasz WN31RD #47 üzenetére

Igen, errol van szo. Mert nekem csak akkor lesz jo/jobb ha kompromisszumok nelkul tudok valasztani a termekek kozott. Az meg feltetelezi, hogy az MS-en kivul mas is van a piacon.

• shev7

veterán

válasz WN31RD #43 üzenetére

Ha rajtam múlna egyébként, kereskedelmi forgalomba hozni bármilyen terméket (nem csupán szoftvert) csak úgy lenne szabad, ha a forgalomba hozatalt megelőzően (!) az összes olyan tulajdonságát pontosan, részletesen és mindenki számára megkötések és külön költség nélkül hozzáférhető formában dokumentálták, amely a kompatibilis/együttműködő/helyettesítő termékek létrehozásához szükséges (tehát pl. szoftverek esetén nem a forráskódot vagy implementációs részleteket, de az összes API-t, file formátumot, hálózati protokollt, és így tovább).

Teljesen egyetertek. Es ezt nem azert kell, mert, hogy jujj de sok bevetele van az MS-nek vegyuk el tole, hanem azert, hogy a felhasznaloknak jo/jobb legyen.

Új hozzászólás Aktív témák