- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A hónapban debütálhat a Fairphone 6
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
shev7
veterán
válasz
Gregorius #109 üzenetére
Nekem is eszembe jutott, hogy csak azert nem adjak ki a dokumentaciot, mert nem letezik normalis dokumentacio. De ezt meg a Microsoftbol sem tudom kepzelni.
El tudnad kepzelni azt, hogy van ott egy programozo, aki egy APIert felelos, nem csinal semmit, de nem rugjak ki, mert csak o tudja, hogy hogy mukdoik, es ha ennek segitsegevel szeretnenek fejlesztni valamit, akkor azt csak az o segitsegevel tudjak megtenni. Eleg durva dolgok tudnak kialakulni a nemdokumentaltsagbol... (Tudom eleg sarkitott pelda) -
-
shev7
veterán
válasz
#51736960 #87 üzenetére
Megegyszer. Mert ugy allsz hozza, hogy MS szivatas? itt nem szivatnak, itt azt akarjak elerni, hogy az MS ne eljen vissza a gazdasagi folenyevel. Ha nyilvanosak lennenek a dokumentaciok, akkor mas szoftvercegek meg tudnak mutatni, hogy igenis tudnak jobb, olcsobb szoftvert kesziteni, mint a microsoft. Ha nem sikerul nekik, akkor elbuktak, de jelen pillanatban nincs lehetoseguk bizonyitani. Az MS gazdasagi folenyet kihasznalva teljesen lehetetlenne teszi a versenyt. Ez ellen probalnak tenni.
-
shev7
veterán
Sztem nem egyeznenek ki, pl meg mindig problemat jelentene az MS formatumban mentett fileok megnyitasa mas platformon. Nem hiszem, hogy alapertelmezett mentesi formatumma tennenek egy open formatumot. Ha pedig mindig ki kell valasztanom, hogy milyen formatumba akarom menteni, akkor megint ott tartunk, hogy az MS jol jart, a felhasznalo meg nem. Azt kene megerteni, hogy az Unios dontes nem az MS ellen van, hanem a felhasznalokert. (Hu de szep, idealista kijelentes
)
-
shev7
veterán
-
shev7
veterán
LAtod, pont az ilyen hozzaallas miatt nem fog a ket oldal allaspontja sohasem kozeledni. Sztem ne akard senkire rakenyszeriteni, hogy mit hasznaljon.
O kenyelmetlenseget okoz neked azzal, hogy rar-t kuld. Te ezert azt szeretned, hogy zipet hasznaljon, mert neked ugy jo. Es mit tennel akkor ha te xls filet kuldesz neki, o meg visszairna, hogy kuldd inkabb quatro proban? -
shev7
veterán
En is, latod milyen jo lenne, ha a totalcommander kepes lenne kulso rar kitomorito nelkul kitomoriteni? Biztos nem azert nem csinaljak meg, mert lustak. Bar lehet rosszul gondolom.
Ez lenne a lenyeg. Ha en nem akarom egy program funkcioit kihasznalni, csak arra van szuksegem, hogy az adatokhoz hozzaferjek, akkor hadd ne kelljen mar megvennem a programot, csak azert mert masnak az a kedvence, es azt hasznalja. -
shev7
veterán
válasz
#51736960 #62 üzenetére
Akkor mar ertem mert beszeltunk el egymas mellett. Mert nem ertetted ennek az egesznek a lenyeget. Nem win ala akarok fejleszteni, hanem egy olyan alkalmazast/operaciosrendszert akarok irni, ami 100%ig egyuttmukodik a windowssal. Ha el akarom adni a programomat, erre szukseg van, mert a vilag nagyresze windowst hasznal. De nekem erre nincs lehetosegem az MS miatt. Mondok egy picit sarkitott peldat. Tegyuk fel, hogy a .doc file szerkezete nem ismert, az MS titokban tartja es nem arulja el senkinek. EN, a felhasznalo (es nem a fejleszto) nem MS operacios rendszert hasznalok, mert nem felelt meg az igenyimnek. De mivel a vilagon rengetegen azt hasznaljak, amikor valamilyen dokumentumot atkuldenek nekem, ebben a formatumban kuldik. Tehat ahhoz, hogy en ezt el tudjam olvasni, meg kell vennem, estelepitenem kell egy windowst, illetve meg kell vennem, es telepitenem kell egy office-t. Ami ugye nem egy olcso mulatsag. Mindezt csak azert, mert a .doc fileok felepitese titkos, es senki nem kepes arra, hogy akar egy .doc readert irjon. Mi ez ha nem visszaeles a piaci helyzetevel. Ezt pedig eleg szigoruan szabalyozzak a torvenyek.
-
shev7
veterán
válasz
#51736960 #57 üzenetére
Latod, elbeszelunk egymas mellett. Akkor reszletesen valaszolok a kerdeseidre:
de miért jó ez?
mert tobb szoftver kozul valaszthatok. Olyat valasztok ami az igenyeimnek legjobban megfelel.
szerinted az ms örülne neki ha valaki elkezdeni még egy office-t fejleszteni win-re?
Nem, biztosan nem orulne. De en sem orulok, hogy nem hasznalhatok kompromisszumok nelkul masik szoftvert. Mert fontosabb az, hogy az MS minek orulne, mint a felhasznalok?
ha a te céged lenne az ms, nem lennél felháborodva?
De fel lennek haborodva, de a vilag mar csak ilyen, be kell tartani a jatekszabalyokat.
múgy pedig kinek mi közze az office file formátumához?
Pl nekem, ha egy olyan szoftvert akarok irni, amivel a mobilomon office dokumentumokat akarok megjeleniteni.
fejlesszenek ki egy, az office-tól különböző, és jobb szoftvert, akkor majd az fog elterjedni.
Pont ezert hozzak ezeket a szankciokat, mert akkora az erofolenye az MS-nek, hogy erre nincs lehetoseg. Senki sem kepes olyan szoftvert irni, ami teljesen kompatibilis, es ez a problema. Ha majd lehetoseg lesz erre akkor beszelhetunk a jobb szoftver kerdeserol.
de a helyzet az hogy senki nem bír jobbat írni, ezért szívóznak az ms-el.
Sajnos ezt rosszul latod. Szerintem sokan kepesek lennenek jobb szoftvert irni, ha meg lenne ra a lehetoseguk. -
shev7
veterán
válasz
#51736960 #53 üzenetére
En nem akarok szipi-szuoi Office-t fejleszteni, de szeretnem azt, hogy ha valaki ilyet csinal, akkor a doc filejaimat valtoztatas nelkul meg tudjam nyitni abban.
Mert, mi ihlette? Az hogy legyen konkurenciaja az MS Officenak? Mi ezzel a problema?
Meg valami. Itt nem az a cel, hogy jo programokat lehessen irni. Itt az a lenyeg, hogy kompatibilis programokat lehessen irni.
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
Ha rajtam múlna egyébként, kereskedelmi forgalomba hozni bármilyen terméket (nem csupán szoftvert) csak úgy lenne szabad, ha a forgalomba hozatalt megelőzően (!) az összes olyan tulajdonságát pontosan, részletesen és mindenki számára megkötések és külön költség nélkül hozzáférhető formában dokumentálták, amely a kompatibilis/együttműködő/helyettesítő termékek létrehozásához szükséges (tehát pl. szoftverek esetén nem a forráskódot vagy implementációs részleteket, de az összes API-t, file formátumot, hálózati protokollt, és így tovább).
Teljesen egyetertek. Es ezt nem azert kell, mert, hogy jujj de sok bevetele van az MS-nek vegyuk el tole, hanem azert, hogy a felhasznaloknak jo/jobb legyen. -
shev7
veterán
válasz
#51736960 #36 üzenetére
Senki nem kert forraskodot.
''hozza nyilvánosságra azokat a technikai információkat, melyek lehetővé teszik a rivális szoftvergyártók számára a Windows operációs rendszert futtató kliensekkel és kiszolgálókkal teljes mértékben együttműködő szerver operációs rendszerek fejlesztését''
Ezt kertek. Te azt mondod, hogy jo neked a windows nem kell mas. Viszont sok embernek meg nem tetszik. Erre a windows pariak azt mondjak, hogy akkor hasznalj mast. De nem teheted, mert a vilag 9x%-a windowst hasznal. A keres az, hogy adja meg a lehetoseget egy windows kliensekkel teljes mertekben egyuttmukodni kepes operacios rendszer megirasahoz. (pl ha en a wines gepemrol mstscvel be akarok lepni a szerverre, akkor ne csak wines szerverre tudjak belepni.) Ha ez megtortenik, akkor lesz igazan verseny, es akkor lehet majd eldonteni, hogy jo-e a windows, vagy esetleg mas a nyero.
Tehat megegyszer. Senki nem kerte a forraskodot. Egy dokumentaciot kertek aminek a segitsegevel a jelenlegi windows oprendszerekkel kompatibilis oprendszert lehet irni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini-ITX
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Konteó topic
- Fotók, videók mobillal
- Autós kamerák
- BestBuy topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- További aktív témák...
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Apple Pencil 2 (második generáció)
- szinte új MacBook Air M3 256GB SSD midnight éjfekete Apple magyar garancia
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged