- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
HSNet
aktív tag
Azért írtam össze-vissza, mert nem akartam újabb bődületes baromságot írni (ettől függetlenül sikerült), de úgy emlékeszem, hogy a Motorola kiszállt az asztali gépekbe szánt CPU-k gyártásából, mivel nem érte meg neki az Apple-nek gyártani, és más azt hiszem nem nagyon épített a procijára gépet egy ideje. Ha ez nem így van annak örülök, az én első saját számtógépemben is Motorola proci volt (bár csak 8MHz-es), és igen csak meg voltam vele elégedve.
Azt tudom, hogy a DSP fronton még megvan, és még ezer más területen (pl. mobilteló) is, de a mint mondottam úgy emlékszem, hogy asztali gépbe való CPU-val már nem foglalkozik. Ez nem jelent semmilyen ténymegállapítást, mindössze a memóriám minőségét (vagy abszolult hiányát) minősíti:D
Szóval Peace, meghajlok a tudásod előtt, és szeretnélek megkérni (szépen), hogy írd le röviden, hogy merre is alakult a Motorola, illetve a Power / PowerPC architektúra, mert tényleg érdekel.
Link is jó, nem ilyedek meg egy kis olvasástól (feltéve hogy angolul, max esetleg magyarul van).
Thx. -
HSNet
aktív tag
Ha van rá pínzed
2004 tavasza előtt nem nagyon fogsz vásárolni belőle.
Sajna csak tesztelésre lesz lehetőségem és a soromat is ki kell várni, úgyhogy nem hiszem, hogy a 2004/05-ös tél előtt megkaparinthatom:)
Egyenlőre még a SStar is elegendő nekünk bármire, majd talán csak jövőre lesz egyáltalán Power4 kaliberre igény, de az sem biztos.
Viszont ezzel a pSeries árral elültetted a bogarat a fülemben, annyiért már akár érdemes is lenne benevezni rá. Még ha nem is iSeries...:(((
A motorola nem hiszem, hogy bírná a versenyt.
Nem is bírja, többnyire azért szállt ki, bár már le sem merem írni, mert te úgyis jobban tudod (nem csipkelődés, tényleg ezért érdemes ide járni, mindig tanulhat újat az ember). -
HSNet
aktív tag
Oké igazad van ezt benéztem (azóta én is utánanéztem, az kavart meg, hogy annó az Amigákba lehetett asszem G3-ig is pakolni prockártyát, de ezt majd valamelyik Amiga Fan pontosítja).
G3/G4 viszont a közös architektúra 3. 4. generációjának Apple-ös fantázianeve.
PowerPC970, meg az 5. generáció jelenleg egyetlen (köz-)ismert tagjának IBM-es neve.
Power 4-nek (legalábbis iSeriesben, a pSeries árakat sajna nem ismerem) viszont sajna az ára még jócskán 5000 $ fölött van beetetősen is. Jelenleg a maradék SStar procis gépeket akciózzák, ez a 3. generáció nick-je IBM-nél, na ezekből már vannak elég használható darabok is viszonylag olcsón.
Egyébbként a Power 5-öt már bejelentették egy ideje, itt a PH!-n is volt róla hír...
(halkan mondom, mert különben megvernek érte, de nem sokára lesz gépben is, max 300-600-at kell addig aludni:D)
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest