Keresés

Aktív témák

• válasz sh4d0w #21 üzenetére

Ja, ezt el is hiszem... :)
    Amúgy van közvetett ismerős a fehérvári ügyészségen és volt lopás 98 után is, és ugye ezek csak a felderített ügyek... szal mondom részemről téma OFF és továbbra is megvan a véleményem a magyar melósok egy részéről...

• válasz Den #19 üzenetére

Abban volt igazad hogy rendben az XBOX-ot akkor nem ezért vitték el innen.

Azt értsd meg, hogy az ellopott HDD is jelentkezik a gyárban veszteségként, és lehet (könnyen lehet) hogy a fehérvári gyár ezek miatt felülmúlta a versenytársait és mársi egyértelmű hogy melyiket zárják be, melyikben veszteségesebb a gyártás. És igen, ebben benne van az is hogy ki mennyiért dolgozik mint munkás de az így jelentkező veszteség és selejt is.

Részemről téma off, szerintem érthető amit leírtam...

• válasz Den #16 üzenetére

#17: Rendben van, legyen igazad neked is ebben, de ugyanez a probléma felvetődött már egy pár hozzószólással feljebb is, kár volt megint beírni.

#16: Azért ne egyszerüsítsük szerintem le a problémát ennyire.
    Véleményem szerint ez a kijelentés, hogy 4000 ember fizeti ezt meg elég populista és elnagyoló. Bizonyos (túlzottan is) erős magyarság érzettel megáldott politikusok szájából lehet hallani hasolnó kijelentéseket.
    A probléma mindig összetett. Hidd el hogy mindent mérlegeltek ők is, és ebben ugyanúgy benne van az is hogy a gyár valamekkora veszteséggel, vagy hiba százalékkal dolgozott a gyárból kikerült HDD-k miatt (mert valahol lecsapódik az eltünt eszköz) és az is hogy a magyar melós drágább mint egy román vagy mint egy filippinó. Emellé veszed a recessziót és a fokozódó versenyt amit egy egyre jobban szűkülő piacon csinálnak és máris megkapod miért erre a gyárra esett a választás.
    Mint már mondtam szerintem nem teljesen véletlen és nem a magyarokkal kiszúrás ez, pusztán hideg fejjel mérlegelnek.
    Ez azon dolgozók részéről kiszúrás akik a gyárban nem becsületesenen dolgoztak és megpróbáltak ügyeskedni azokkal szemben akik viszont becsületesen és hosszú távon gondolkoztak amikor oda mentek melózni.
    Igaz biztosam nem tudom, mert a döntést nem én hoztam de továbbra is úgy érzem hogy igen nagy mértékben hozzájárult a leépítésekhez és ahhoz hogy pont a magyarra esett a választás a sok matrica nélküli fehérvári apronetes winchester.

• válasz emvy #14 üzenetére

Jó, legyen igazad ebben.
    De a többi akkor is elgondolkodtató, nem?
    Vagy gondolod ebben az országban valami csoda folytán csak ilyen ''véletlenek'' történnek???

• Azért arról se feledkezzünk meg hogy recesszió van az iparágban, ráadásul úgy néz ki a dolog hogy most nem hogy a kereslet fellendülése, hanem pont hogy a visszaesését jósolják továbbra is. Az emberek nem akarnak új gépet venni, mindenki elégedett a gépével (a nagy többség) és kielégítő arra a feladatra amire a gépek legnagyobb részét használják. Ez nem a játék és nem a CAD/CAM, DTP és egyéb alkalmazások hanem a WEB, mail, és irodai munka. Ezekből a gépekből van túlnyómórészt. Na ha ezeket a gépeket nem akarják lecserélni akkor kevesebb HDD-re is van szükség ezért logikus lépés a gyárak bezárása és leszerelése.
    Ha te egy kapitalista vagy és van a világon X db gyárad akkor melyiket zárod be? Azt amelyik a leggyengébben teljesít, legrosszabb a kihozatala, stb, stb... Hát úgy látszik hogy az IBM-nél ez pont a fehérvári, habár a cég igazgatója pont nem ezt kommunikálta a média felé... de ugye mindannyian ismerjük a marketing fogalmát... :)
    Mondjuk ezen a történésem csak azért nem vagyok meglepődve, mert tessék csak megnézni mennyi fél vagy harmad áron kínált matrica nélküli IBM SCSI és IDE HDD lelhető fel a fórumokon. Sajnos ez a magyar realitás, ebbe született bele itt mindenki: Miénk a gyár, magunknak lopjuk! De nem kell a rossz példáért messzire menni, elég csak az ELSA VGA-kra, a Philips monitorokra (nem rég volt Győrben bukta) gondolni. Vagy akár az XBOX magyarországi gyártására amit nagyon gyorsan be is fejeztek itt.
    Sajnos attól hogy bizonyos egyéneknek ilyen a hozzáállásuk a cégnél ez ezt eredményezi a munkáltatótól is.
    Ezen is tessék kicsit gondolkodni!

Amúgy én is nagyon sajnálom azokat akik most utcára kerülnek és szomorú ez a leépítés de ez van, meg kell tanulni hogy pénz beszél, kutya ugat...

Aktív témák

Hirdetés