- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Új hozzászólás Aktív témák
-
waterman_
aktív tag
ahaa! részemről kezd tisztulni a kép a fomrátumokkal kapcsolatban
viszont azt hiszem kavartam kissé a kompozit/komponens dolgot is.
szóval, amit írtam azt a kompo-n-e-n-s (YPbPr ha jól sejtem) három kábeles (a kábel végeken 3 rca csati) én arról beszéltem, hogy szerintem a számítógéppel és d-sub -bal jobb a kép, mint a komponenssel. ez csak személyes tapasztalat.
még egy utolsó valószínűleg együgyű kérdés, ha nekem van upc kábeltv előfizetve, akkor ha a végére digitális tv kártyát kötök majdan mikor váltanak valószínűleg ők is, akkor van-e esélyem doboz nélkül tv-zni majd? vagy minden eszközhöz egy doboz társul majd?
[Szerkesztve] -
waterman_
aktív tag
dvb-t az nem az analóg tv adást felváltó digitális műsorszórás véletlenül? mert ahhoz, ha digitális vételre alkalmas tv kártyád van, akkor nem kell box. már találkoztam is ilyennel, akkora volt, mint egy dagi pendrive.
én is olyan kártyára várok, ami emberi áron pci expresses és analóg/digitálist is képes fogadni, mert akkor meg lenne oldva később is a tv gond
a kompozit (3*RCA) szerintem olyan minőséget produkál, mint egy jó minőségű kábellel működő svideo. tehát egy 96 centis hd plasma tv-n, a kompozit jele egy gyári dvd-ről majdnemhogy csúnya. ugyanaz a dvd csak laptopon lejátszva és a laptopot a régi d-sub vga csatlakozóval a plasma tv-vel összekötve SOKKAL jobb minőséget hoz. tehát én azt mondom, hogy a kompozit videó szerintem nem hoz javulást, mivel egyszerűen nem hd adásra tervezték. neccesen mondjuk elég egy jóminőségű dv felvétel megtekintéséhez, de a dv ugye kb negyed annyi információt hordoz, mint amire a hd jel képes.
dv kamerám van és szerintem sokkal jobb a rögzített adás képe még akkor is, ha előtte áttöltöm számítógépre, deinterlacelem és áttömörítem, majd számítógépről játszom vissza nagy tv-n, mintha a rendszerben bárhol volna analóg rész. amint a jel analóggá alakul a minősége drasztikusan csökken, mivel a nagy felbontás elmosódik. ezért nem alapoznék egy hd rendszerben kompozit átvitelekre.. -
bzoley
veterán
Nem értem a gondolatmenetedet. Min gondolkodsz hosszú távon?
Itt egyedül a DVB-T beindulására lehet érdemes felkészülni, de ahhoz olyan tuner is kell.
Nem egy kényelmes megoldás kábelekkel, meg SET-TOP-BOX-okkal bohóckodni, bár többen használják. Azonkívül messze nem biztos, hogy a BOX-ból nagyfelbontású analóg jel jön ki. Azért találták ki a HDMI-t pl. -
bzoley
veterán
Nem próbáltam, nincs mivel, de jobb minőséget kell produkálnia, mert nem kell újra szétválogatni az egybekódolt jeleket, és több infó is jut a komponens bemenetre, ami PVR3000 esetében max. PAL felbontást tud, de lehet hogy valamit benéztem.
Az újabb kártyáknál ez a válszték:
Support for the following video formats: composite, S-Video,
480i YPrPb, 480p YPrPb, 720p YPrPb, 1080i YPrPb, RGB
packed, YCrCb packed, 10-bit packed, and YCrCbYUY2 format
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TV antenna és jelerősítés
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch 2
- Gyúrósok ide!
- Hálózati / IP kamera
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Panasonic Lumix gx80 + sok tartozék
- iBasso SR3 fejhallgató eladó
- GL65 9SD 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD gar
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy S25 / S25+ / S25 Ultra új BONTATLAN 3év garancia
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest