Aktív témák
-
tray
aktív tag
Ja, otthoni barkács alapján megítélni gyári dolgokat, ez így télleg hülyeség lenne részemről, biztos nem vagyok szakember, csak némi tapasztalat alapján szereztem be meglévő tudásomat, ami lehet, hogy csak arra jó, hogy ilyen fórumokon tudjak okoskodni.
De azt is vedd figyelembe, hogy a ''gyári'' tervezésben az elsődleges szempont a cég profitja. Szerintem mondanom sem kell, hogy nem az a nyerő stratégia, hogy hasznos terméket állítanak elő, hanem az, hogy elhitetik veled, hogy amit előállítanak, az kell neked. Ha meg beleraknak plusz 500 Ft értékű hardvert, akkor máris 2000-rel drágábban adhatják.
Hogy tovább okoskodjak:
1. A _bordáknál_ lévő turbuláció nem feltétlenül rossz dolog, mint tudjuk, a léghűtésnek az a lényege, hogy minél gyorsabban áramlik a levegő, annál nagyobb a hűtés hatásfoka.
2. Nem értem, miért szállítana több levegőt két egymás mögé rakott venti, mint ugyanaz szólóban. Ha adott venti átnyom 1 köbméter levegőt percenként, akkor is ennyit nyom át, ha az egyik oldalán minimális nyomás/vákum van, nem?
Meg szerintem azzal, hogy ellentétes irányban forognak, még lassítják is a légáramlatot. Szép azt elképzelni, ahogy a második venti ''beleharap'' a levegőbe, de... Én inkább azt látom, hogy az ellentétes irányú elhelyezés csak hátráltatja a légmozgást azzal, hogy az optimálistól ellentétes irányban mozgatja az első venti mögött a levegőt, ''visszacsapja'' a huzatot.
Egyszer régen valaki csinált is erről teszteket, amiből az derült ki, hogy ahhoz, hogy az átáramló levegő mennyisége növekedjen, az egymás mögé rakott ventiknek legalább 4-5 centi távolságban kell lenniük egymástól.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest