- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Aktív témák
-
Dozer
tag
Persze hogy tudom:) valamilyen szintig :) ; ugyanugy, ahogy pl a TV mukodeset is ismerem egy bizonyos szintig. Persze azt pl mar nem tudom, hogy milyen aramkori elembol mennyi van egy adott TV-ben, ahogy azt sem tudom hogy pl a Windows 2000 Professional osszes API-janak hany figgvenye van, de nem azert nem tudom, mert nem fizettem erte; ha megvettem volna a win2k-t sem tudnam.
Oszinten szolva engem messze nem csak az zavar, hogy TC-vel mindenkeppen fizetnem kell a progikert, bar persze ez sem mellekes. -
Dozer
tag
Tegyük fel, hogy én bezárlak téged egy börtöncellába és nem adok neked enni, tehát ki kell jönnöd, ha nem akarsz éhen halni.
a) eset: nem adok neked kulcsot a zárhoz, ezért nem is tudsz kijönni
b) eset: adok neked kulcsot, eldöntheted, hogy kijössz-e
Persze erre mondod te azt hogy te pl sosem láttál még kulcsot, ezért nem tudod, hogy hogy kell használni. Nyilván így hiába kapod meg a kulcsot, a jelenlegi tudásoddal továbbra sem tudsz kimenni, VISZONT rájöhetsz magadtól a zár működésére (ha ezen múlik az életed, akkor elég leleményes tudnál lenni), vagy átkiabálhatsz a rabtársaidhoz, hátha ők tudják, sőt még az is lehet, hogy ők kiabálnak át hozzád.
Visszatérve a konkrét témához, lehet hogy nem tudod, hogy egészen pontosan miket csinál mondjuk a kazaa, viszont lehet, hogy van valaki a világon, akinek gyanús lesz valamiért a progi működése és mivel jelenleg van eszköz arra, hogy egy program működését visszafejtse ezért ezt meg is teszi, az eredményt pedig publikálja a neten. Neked innentől csak annyi a dolgod, hogy ''meghalljad azt, amit a rabtársaid kiabálnak''. Mit gondolsz, hogyan/miért jött létre a kazaa lite?
[Szerkesztve] -
Dozer
tag
errol nekem az jut az eszembe, hogy ez most is igy van.
inditok egy taskmanagert, es elougrik egy 30 elemu lista a futo programokrol es fogalmam sincs ki es miert inditotta oket, meg hogy mit csinalnak
a merevlemezem 80gb. ebbol jo ha 40gb-rol tudom mi. jelentos reszuk altalam lopott film es mp3. a tobbi meg hasonlo forrasbol szarmazo jatekprogram (bar ezekben van egy csomo olyan resz amirol nem tudom mire valo, es hogy mi a celja)
Azért elég nagy különbség van a között, hogy lehetőséged van valamihez hozzáférni, de ''nem akarsz'', illetve, hogy egyáltalán nincs lehetőséged valamihez hozzáférni, hiába akarnál.
ugyhogy csak inkabb annyit fuzok hozza, hogy mobiltelefonja mindenkinek van. onkent es dalolva vette meg. emailcime mindenkinek van. onkent es dalolva hasznalja naponta tobbszor. ha valamin keresztul be lehet maszni a maganszferaba akkor ez a ket dolog. a csunya logfileok,szerver backupok, cellaatlepesek, es egyebb a felhasznalo es a hasznalt rendszer mukodesenek a biztonsagat szolgalo dolgok.
ezeket nem nagyon lehet megkerulni. a pc eseteben meg ott a linux es vilaga. egy elegans mozdulattal meg lehet szabadulni az otthonunkat fenyegeto sotet hatalmaktol. valami ilyesmi ezert nem latom nagynak a problemat.
Itt nem csak a privátszféráról van szó. A TCPA-ban elég sok ''lehetőség'' van. Hiába akarnál Linuxot és Linuxos progikat használni, ha pl a Microsoft nem ítéli biztonságosnak azt, hogy mondjuk egy MS Word doksit nem az MS Word-del nyitsz meg. Ebben az esetben hiába akarnál mondjuk OpenOffice-t használni a haverodtól/tanárodtól/akárkitől kapott/netről letöltött Word doksi megnyitására nem fogsz tudni.
[Szerkesztve] -
peace&love
aktív tag
- Végigolvastam a topikot, és volt egy csomó felesleges szócséplés abból fakadóan hogy nem olvasták el a linkjeidet... példának itt ez a mondat:
''Microsoft supports EFI as the only firmware interface to boot the 64-bit version of Microsoft® Windows® for the Intel Architecture. Because the 64-bit version of Windows will not boot with BIOS or with System Abstraction Layer (SAL) alone, EFI is a requirement for all Intel Itanium-based systems to boot Windows.''
- A TC-vel kapcsolatban: szerintem a specifikációban említett távmenedzselhetőség is egy kínálkozó lehetőség, a TC működésének megvalósításhoz, vannak egybeesések a zsozsosama linkjében leírtakkal.
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest