Keresés

Aktív témák

• fanatic

aktív tag

válasz Dozer #111 üzenetére

Szerinted meddig tart feltörni? :)

• rog

addikt

válasz Dozer #116 üzenetére

még mindig rosszul fejeztem ki magam... :)
    de mindeg csak az ok nem világos, a vélemény igen:
    szerintem is hátrányokkal fog járni a palladium és a vele érkező új hardverek bevezetése, de nem az lesz a fő probléma amitől a leghangosabban tartanak. hanem az anyagi vonzatai a dolognak.
    senkit nem fognak megfgyelni, vagy kihasználni a pc-jén keresztül, hanem egy csomó mindenkit fognak rávenni, hogy a boltban vásároljon szoftvert is a gépéhez, amikor megveszi. szorosabb egységet fog alkotni a szoftver és a hardver.
    és talán ennek köszönhetően az alternatív és természetesen ingyenes megoldások is jobban elterjednek majd.

• rog

addikt

válasz Dozer #114 üzenetére

nem igy gondoltam..
    te tudod hogyan es mire hasznalja a windows a windchestereden azt a 3gb-t amit foglal? vagy azt, hogy a geped memoriajanak 50%-at?
    nem tudod, de nem is erdekel. mert nem fizettel erte. a palladiummal is szerintem az a legnagyobb baj mindannyiunknak, hogy majd fizetnunk kell erte, ha hasznalni szeretnenk. az hogy lehallgatnak, tudtom nelkul hasznaljak a gepemet teljesen lenyegtelen, mert mar most is megtehetik ezt velem az eleta technika mas teruletein. itt szerintem a nagyobb para az, hogy eddig csak a testert fizettunk, most majd a lelekert is kell.

• rog

addikt

válasz Dozer #109 üzenetére

''Azért elég nagy különbség van a között, hogy lehetőséged van valamihez hozzáférni, de ''nem akarsz'', illetve, hogy egyáltalán nincs lehetőséged valamihez hozzáférni, hiába akarnál.''
    szerintem nincs. felteszek egy windowst/linuxot egy kazaat egy symantech firewallt, egy max payne2-t. és elindítom őket. abban a pillanatban átengedtem az irányítást a program készítőinek, cserébe hogy a programok számomra hasznos funkcióit használhassam. nem arról van szó hogy nem akarom tudni, mi történik a háttérben, ha az installer azt mondja, checking/refreshing system, hanem nem vagyok képes kideríteni. csak nem fáj mert abba a hamis illúzióban ringatom magam, hogy minden az én elhatározásom szerint és tudtommal történik.

• X-COM

nagyúr

válasz Dozer #109 üzenetére

nem az oprendszer követeli meg a biztonságosnak ítélt program használatát, hanem fordítva

a program követelheti, hogy megfelelő környezetben fusson (hardware/os)

• rog

addikt

válasz Dozer #105 üzenetére

''Ha mar szoba kerult a Palladium, akkor az nekem mint felhasznalonak miert jo, ha nem tudom pontosan, hogy milyen programok futnak a gepemen, illetve ha nem tudom, hogy a sajat vinyom bizonyos reszen milyen adatok vannak?
    Kerdeznek meg valamit: hasznalsz tuzfalt?''

errol nekem az jut az eszembe, hogy ez most is igy van.
    inditok egy taskmanagert, es elougrik egy 30 elemu lista a futo programokrol es fogalmam sincs ki es miert inditotta oket, meg hogy mit csinalnak :)
    a merevlemezem 80gb. ebbol jo ha 40gb-rol tudom mi. jelentos reszuk altalam lopott film es mp3. a tobbi meg hasonlo forrasbol szarmazo jatekprogram (bar ezekben van egy csomo olyan resz amirol nem tudom mire valo, es hogy mi a celja)

mas:
    a tcpa linkrol jutott meg eszembe valami de mcjames megelozott a robinhood dologgal. ugyhogy csak inkabb annyit fuzok hozza, hogy mobiltelefonja mindenkinek van. onkent es dalolva vette meg. emailcime mindenkinek van. onkent es dalolva hasznalja naponta tobbszor. ha valamin keresztul be lehet maszni a maganszferaba akkor ez a ket dolog. a csunya logfileok,szerver backupok, cellaatlepesek, es egyebb a felhasznalo es a hasznalt rendszer mukodesenek a biztonsagat szolgalo dolgok.
    ezeket nem nagyon lehet megkerulni. a pc eseteben meg ott a linux es vilaga. egy elegans mozdulattal meg lehet szabadulni az otthonunkat fenyegeto sotet hatalmaktol. valami ilyesmi ezert nem latom nagynak a problemat.

Aktív témák

Hirdetés