- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Aktív témák
-
faster
nagyúr
Nagy vonalakban a registered és a buffered ugyanazt jelenti. A buffered a nem szinkron ramoknál van ( buffered EDO ), a registered az órajellel vezérelt szinkron ramoknál.
Egyébként annyit jelent a registered, hogy van néhány plussz áramkör a ram chipek alatt, ami tárolja a busz jeleit a ramoknak egy órajl késletetés azonban emiatt bejön, de ezáltal több ram modult lehet a buszra rakni (4-8). Ez inkább szervereknél érdekes, ahol viszont előszeretettel használják az ECC ramokat. Ezért legtöbbször ECC és registered funkciót egyszerre használnak. -
L3zl13
nagyúr
Igen, ha jól tudom a registered ellentéte az unbuffered.
Regiszterességnek főleg szerverekben van haszna ha jól tudom, ahol ugye akár 6-8 memóriaslot is lehet. És ha jól tudom itt az egyes chipek címzése már elég nehézkes.
Az FX viszont szerintem csak szimplán örökölte az Opterontól, hogy Regisztrált memória kell neki. Elképzelhetőnek tartom, hogy későbbi chipsetekben már nem lesz rá szükség. -
L3zl13
nagyúr
Az ECC egy technológia ami a bithibák kijavítására szolgál.
Ez azzal jár, hogy általában egyel több modul van a memóriamodulon. Azaz pl 8 helyett 9 vagy 4 helyett 5.
A registered pedig ha jól tudom azt jelenti, hogy a memóriavezérlő felé a memória nem 4-8 memória chipnek látszik, hanem 1 db chipnek. Ez által a címzés egyszerűbbé válik.
Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Szólánc.
- SSD kibeszélő
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest