- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
REDeath
őstag
ennyi pénzért nem tudom ki a célközönség
a csúcskategóriás kártyáért meg nem baj mivel egy sávon amúgy sem leehtne kihasználni...
ui: nem lehet hogy csak elírták az árát?
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
A legtöbb szoftver licenszelése különbözik otthoni és vállalati felhasználás esetén. Tehát attól, hogy neked van egy otthoni felhasználásra legális játékod,m még nem lesz legális a céges laptopon.
Hasonlóan működik ez sok ingyenes progival, vállalati célra gyakran nem ingyenesek. Érdemes elolvasni az EULA-t.
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
ez vicc?
esetleg egy csúcs toshiba tablethez ha már nem tudom hova dobni a maradék pénzem...
-
Petro
tag
Én baromi jó ötletnek tartom ezt a kiegészítőt, csak hát a kivitelezés és az ár nem tetszik.
Nekem subnotim van, fasza proci, sok RAM, gyenge videókártya. Már régóta gondolkodok, hogy le kéne építenem az asztali PC-met, és csak a notit használni de hát akkot ugye játék kilőve. Erre megoldás ez a kütyü, napközben hurcolászom a kicsi és könnyű gépemet, este pedig rádugom ezt és mehet a játék.
Talán egy év mulva kijönnek majd, jobban kiforrott példányok. -
_cirmos_
őstag
jó lesz ez, csak nehezen indul be. úgy rémlik mintha az ati is belekezdett volna valami ilyesmibe, valami azt súgja hogy az ő megoldásuk durvább lesz
-
Ste
addikt
jó ötlet, pocsék kivitelezés
ennyiért veszek még egy notit -
Wander01
csendes tag
válasz
venember83 #54 üzenetére
öcsi a müegyetemen gépészmérnökösködni probál, neki lett most beujitva egy 1710-es xps. annak a teljesitményét sosem fogják elérni ilyen szutyok külső dobozokkal. ráadásul 4,5 ilyen doboz árábol már lehet 1710-est venni
-
venember83
nagyúr
Van nem is 1 cegnek, pl tervezoirodaban ahol dolgoztam. Tobb hely mar nem volt az irodaban, igy az uj munkaero notirol dolgozott. Meg a betanitas is ilyen notikon folyt.
Egyetertek, ez nem jatekra keszult, viszont ipari felhasznalok kevesen lesznek akik megveszik, igy dragabb volt kifejleszteni mint amennyi penzt latni fognak belole.
[Szerkesztve] -
lverti
csendes tag
Van egy fél millás PCIe-t használó adatgyűjtő kártyád. Ezentúl notival is akarod használni.
a) megoldás: megveszed az usb-s verzióját
b) megoldás: negyed-annyiért megveszed ezt a kütyüt.
Valamint ezek az illesztők általában lehetővé teszik a kártya kivételét-visszapakolását a gép leállítása nélkül is, ami szintén jól jöhet néha. A lényeg: ez nem egy tömegcikk, szerintem a hír nem ide való volt. -
KrAt
veterán
Tök élettelen ötlet szvsz
-
Wander01
csendes tag
Céges noti => Dell XPS 1710
és már meg is van oldva a probléma
oké csak poén volt bár láttam már céges XPS-t -
edipqe
senior tag
ha nem lenne ilyen drága nekem jó lenne. Noti nekem azért kell hogy úton is tudjak buszon stb dolgozni. Ha meg otthon használom gamélásra rádughatnám ezt a vackot. Otthon teljes körü géphez jutnék így, és a mobilitásomat meg megőrizném; buszon meg ha dolgozok vele akkor meg nem kell a vid.kari.
csak nagyon drága sztem ennyiért. -
T-Nagyon
tag
Egy notikat nem arra találták ki, hogy ne lógjon belőle minden össze-vissza, és így könnyen lehessen cipelni?
Mert ez megint egy külső izé, ami a hordozhatóságot gátolja, és nem is különösebben okos dolog... -
-
Hebry
senior tag
Marha drága. Értelme ilyen áron nincs. 55W rohadt kevés.
Egyszóval kuka...
Aki megveszi az meg meg is érdemli.
Noti ár+ez+kari bele= sokkal jobb noti, mai mobil marad... -
Ősember
őstag
ennyi pénzböl inkább vegyen bele eleve játékra is alkalmas vga-t
-
lúzer
veterán
Április 1-én kellett volna bedobni. Viccnek jó.
notebook+ez+vga+külső moncsi = marhaság
ennek az árából kijön egy komplett gép + a vga és van egy notebookod hordani a suliba stb. -
lverti
csendes tag
A Magma ipari célra gyártja termékeit, tehát az árat ennek figyelembe vételével nézzétek. Ráadásul elégé ismert cég, de természetesen nem az otthoni felhasználók közt, hanem az elektronikai iparban.
-
Igen. itt látszik, ha korán jössz elő vmi vacakkal, tuti lesz néhány kókler, aki vásárol belőle, és máris van - az árréseket levonva - 50-60% tiszta hasznod.
-> ''fejlesztési ktg'' kb szumma 50'000$, előállítási ktg kb 10$/db: ha elad 1000db-ot (=500k$) akkor nyers haszon 460k$, minusz 10% logisztikai ktg, 20% árrés, és máris kényelmesen megvan a 60% a zsebben....
[Szerkesztve] -
Ennek így, ilyen áron semmiképpen se... VGA-val együtt kerül 160k-ba + vegyél még egy nagy TFT-t is-> sokkal érdemesebb otthonra 1 játékgépet venni, ami nincs sebességügyileg limitálva, az is kijön ennyiből. Ráadásul van 1 független géped, ha pl bef@sik a win a notin...
A 16x közvetlen PCIe kivezetés +külső táp hozhatna még valamit, ha a box nem lenne drágább 20-30k-nál. (ami sztem így is több mint a reális ár 1 nyákért+egy tápért...)
#26: igazából nem látom, milyen sebességtöbbletet hozna... a max VGA, amit beletehetsz az kb a 7300, ezen nem fogsz Obiviont tolni... Főleg nem PCIe 1x-en (ami sacc/kb AGP 2x?)
[Szerkesztve] -
Kobaljov
senior tag
válasz
(Kolombusz) #27 üzenetére
Igen, azért írtam le én is, hogy normális áron
-
juliabrilke
veterán
Esetleg a matrox PPX , VPX sorozatból valamelyik kártya? 16 monitort képes használni. Mondjuk szerintem bőven 55w fölött van.
Bukott dolog. -
Csapi007
veterán
Hello
Hát ennek nem lesz nagy jövője...
Az az egyetlen sáv semmire se elég, nnyi pénzért meg már annyival jobb laptopot lehet venni. Ráadásul az 55W-ot ma már sok kártya túllépi. -
Peet210
őstag
Valahogy ennek nem igazán látom most értelmét.Aki egy notin játszani akar az olyat vesz amibe már van egy normális/brutális vga(na persze az is 4-500 ezer).
Svsz egy noti nem igazán játékra való.
Meghát igen borsos ára van. -
(Kolombusz)
veterán
Ezt biztos nem veszi meg senki.
-
Kobaljov
senior tag
válasz
venember83 #19 üzenetére
megvan, itt 500 dolcsi környékére mondják GeForce 7900GS-el: [link]
-
Male
nagyúr
Talán nem a játékosok vannak megcélozva, mint ahogy itt a hozzászólók gondolják... profi kártyák haználata, vagy esetleg egy 3-4 monitoros rendszer összeállítása egy noti köré, stb.
-
Kobaljov
senior tag
mennyi volt az ára a pár hónappal korábbi hasonló külső megoldásnak, amiben benne volt a kártya is?
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83 #5 üzenetére
és még egy kis plusz:
''az ExpressBox házba maximum 16,7, míg a nagyobb, ExpressBox Pro változatba maximum 31,19 centiméter hosszúságú videokártya építhető''
Azért nem gyenge - ha jól tévedek, az összes 30 centis (vagy afölötti) kártya csak KICSIT eszik többet, mint 55W...
Én azt mondom, h ár+sebesség+követelmények=/=hamar elterjedés, ésszerűség -
kozmate
tag
Ez az egész csak akkor működik, ha van külső monitor a géphez, nem?
-
Thomas1
addikt
A hír olvasása közben még el is gondolkodtam az asztali gépem laptopra és egy ilyenre cserélésén. 120-150k körül egy alapabb laptop 1 giga rammal, és dvd-rw-vel, aztán hozzá egy ilyen plussz a jelenlegi 7600GS GDDR3-am. Tökéletesen kiváltaná a jelenlegi konfigom, nekem elég lenne és hordozhatnám is.
De ezt az árat nem gondolták szerintem át kellőképpen, 120k plusszért már eleve olyan laptopot veszek amiben egy Go7600 körüli GPU van.
Ez így életképtelen lesz szerintem, ennyit nagyon kevesen adnának érte. -
barnam_
nagyúr
De gondolom ez csak olyan notival működik, ami tudja a PCI-E-t, nem?
Amúgy jó ötlet, de ennyi pénzért semmi értelme. -
juliabrilke
veterán
'' átszámítva rendre 132 000 és 135 500 forint ''
Ez nagyon drága. A sebesség meg hozzá képest pedig gyenge.. Beleszámítjuk még a videókarit,amit bele kell tenni! Ebből szerintem nem lesz nagyon életképes ajánlat. Akinek van pénze arra, hogy megvegye ezt a cuccot videókarival 200ért a gépébe, az már szerintem eleve egy olyat vesz, amiben benn van eredetileg is.
-
Csyppa
senior tag
Nem építhetünk bele csúcskategóriás vidkarit, mert nem fér el...Nem is lenne értelme,1x-es pci-e csatihoz berakni egy bazi erős kártyát csacsiság. Így viszont a ház drágább mint a kártya...
-
venember83
nagyúr
''maximum 55 wattot fogyasztó videokártyák építhetők'' - akkor mar inkabb integralt sz@r, max 1 7300GTnek lenne ertelme ddr3al, de ugye ki fog kiadni 120k-t, h csatolhasson 1 7300at a labdobjahoz?
-
válasz
Alkarcsont #3 üzenetére
És kész is az SLI...
-
Alkarcsont
senior tag
Hát persze! Veszünk rögtön kettőt
-
^Bundi^
őstag
ezek állatok
1 PCI-e sáv semmire sem elég
az ára horribilis...
az ötlet jo..a megvalósítás már kevésbé.. -
arpeen2
senior tag
Kicsit drágának találom 130k-t kiadni azért hogy lehessen tenni bele egy pár 10k-s VGA-t. A kettőt összeadva és az összeget rápótolva már egy elég jó VGA-val felszerelt notit vehet a pelé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest