Keresés

Aktív témák

• simonzé

addikt

válasz Sir Pocok #65 üzenetére

Te AMD-soviniszta! :D Egy kis káröröm azért van bennem, hogy az Intel-óriás megbotlott. És az is érdekes, hogy a Microsoft már sokadszor csalja meg az óriást a törpe AMD-vel... (Lásd: az a kis logó a kép sarkában). Pl. a 64bites megoldások közül is csak az AMD-ét támogatja. Ez is sokat elárul. Lassan kijelenthetjük, hogy az Intel egy ideje alkotói válságban szenved, és ez (egyelőre) tetszik!

• simonzé

addikt

válasz L3zl13 #37 üzenetére

Nem a sebességről van szó, hanem arról, hogy visszamenőleg futtatható marad az összes mai software az esetleg megszülető új platformokon is.

• simonzé

addikt

válasz Den #28 üzenetére

Azért én már hallottam a Transmeta féle ''Processzor emulációról'' is. Ez a proci már 4 éve képes arra, hogy még nem létező procik működését szimulálja. Ilyen alapon a teljes architektúraváltás nemigen jelenthet akadályt a meglévő programok használatában. Elég csak elindítani az ''x86 emulátort'', és minden progi működik. A célirányosan az új platformra írt cuccok pedig még gyorsabbak lesznek, mint előtte.

A jó oldala az architektúra váltásnak az lenne, hogy a ''régi'' X86-ból kihznának mindent. (MINDENT!) Ez történt pl. a +4-gyel is. Láttam én már +4-en 3D-s mozgó emberi fejmodellt, ami alatt digizett zene szólt, mindezt egy (asszem) 1Mhz-n futó TED chipből, ami a hangért is felelt... Ha a régi jó +4-ben ilyen tartalékok voltak, amiket csak manapság képesek felszabadítani, milyen rejtett dolgokat tudhat egy PC?

Az architektúra-váltástól pedig nem félek, hosszabb távon csak haszna lesz. A mai PC-k olyan elterjedtek, hogy a szoftverek még jó darabig ezekre is megjelennek. Az új architektúra egy optimalizált PC lesz, ahol sokáig ismeretlen lesz a keskeny sávszélesség, az inkompatibilitási problémák, és az instabilitás. Végre levethetjük a lassan 30 éves X86 nyűgeit, és ha szerencsém van, még azt is megérem, hogy a nyüves 1'44-es floppy is végleg eltűnik a Föld felszínéről! :)

[Szerkesztve]

• simonzé

addikt

Ez a hír tényleg ijesztő, bár nem ez az első ilyen inteles hír. Nekem is a szilíciumból kihozható maximumhoz való közelségü(n)k jutott eszembe. Van gond másfelé is, hiszen pl az AMD K8-at 2001 novemberben harangozták be, fél évvel későbbi piacra lépéssel, ehhez képest 2003 végén jelent meg... Ilyen közel a mostani technológia vége.

Aktív témák

Hirdetés