Aktív témák
-
simonzé
addikt
válasz
Sir Pocok #65 üzenetére
Te AMD-soviniszta! :D Egy kis káröröm azért van bennem, hogy az Intel-óriás megbotlott. És az is érdekes, hogy a Microsoft már sokadszor csalja meg az óriást a törpe AMD-vel... (Lásd: az a kis logó a kép sarkában). Pl. a 64bites megoldások közül is csak az AMD-ét támogatja. Ez is sokat elárul. Lassan kijelenthetjük, hogy az Intel egy ideje alkotói válságban szenved, és ez (egyelőre) tetszik!
-
simonzé
addikt
Azért én már hallottam a Transmeta féle ''Processzor emulációról'' is. Ez a proci már 4 éve képes arra, hogy még nem létező procik működését szimulálja. Ilyen alapon a teljes architektúraváltás nemigen jelenthet akadályt a meglévő programok használatában. Elég csak elindítani az ''x86 emulátort'', és minden progi működik. A célirányosan az új platformra írt cuccok pedig még gyorsabbak lesznek, mint előtte.
A jó oldala az architektúra váltásnak az lenne, hogy a ''régi'' X86-ból kihznának mindent. (MINDENT!) Ez történt pl. a +4-gyel is. Láttam én már +4-en 3D-s mozgó emberi fejmodellt, ami alatt digizett zene szólt, mindezt egy (asszem) 1Mhz-n futó TED chipből, ami a hangért is felelt... Ha a régi jó +4-ben ilyen tartalékok voltak, amiket csak manapság képesek felszabadítani, milyen rejtett dolgokat tudhat egy PC?
Az architektúra-váltástól pedig nem félek, hosszabb távon csak haszna lesz. A mai PC-k olyan elterjedtek, hogy a szoftverek még jó darabig ezekre is megjelennek. Az új architektúra egy optimalizált PC lesz, ahol sokáig ismeretlen lesz a keskeny sávszélesség, az inkompatibilitási problémák, és az instabilitás. Végre levethetjük a lassan 30 éves X86 nyűgeit, és ha szerencsém van, még azt is megérem, hogy a nyüves 1'44-es floppy is végleg eltűnik a Föld felszínéről! :)
[Szerkesztve] -
simonzé
addikt
Ez a hír tényleg ijesztő, bár nem ez az első ilyen inteles hír. Nekem is a szilíciumból kihozható maximumhoz való közelségü(n)k jutott eszembe. Van gond másfelé is, hiszen pl az AMD K8-at 2001 novemberben harangozták be, fél évvel későbbi piacra lépéssel, ehhez képest 2003 végén jelent meg... Ilyen közel a mostani technológia vége.
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Windows 11
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest