- iPhone topik
- Véletlenül megmutatta a 17 Pro Max hátlapját a Xiaomi
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen okostelefont vegyek?
- Lassan teljes a Xiaomi 16 tudáslistája
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Íme az új Android Auto!
- Apple iPhone SE (2020) - életképes alternatíva
- Megéri lecserélni a Nothing Phone (1) és (2) készülékeket
Aktív témák
-
simonzé
addikt
Azért én már hallottam a Transmeta féle ''Processzor emulációról'' is. Ez a proci már 4 éve képes arra, hogy még nem létező procik működését szimulálja. Ilyen alapon a teljes architektúraváltás nemigen jelenthet akadályt a meglévő programok használatában. Elég csak elindítani az ''x86 emulátort'', és minden progi működik. A célirányosan az új platformra írt cuccok pedig még gyorsabbak lesznek, mint előtte.
A jó oldala az architektúra váltásnak az lenne, hogy a ''régi'' X86-ból kihznának mindent. (MINDENT!) Ez történt pl. a +4-gyel is. Láttam én már +4-en 3D-s mozgó emberi fejmodellt, ami alatt digizett zene szólt, mindezt egy (asszem) 1Mhz-n futó TED chipből, ami a hangért is felelt... Ha a régi jó +4-ben ilyen tartalékok voltak, amiket csak manapság képesek felszabadítani, milyen rejtett dolgokat tudhat egy PC?
Az architektúra-váltástól pedig nem félek, hosszabb távon csak haszna lesz. A mai PC-k olyan elterjedtek, hogy a szoftverek még jó darabig ezekre is megjelennek. Az új architektúra egy optimalizált PC lesz, ahol sokáig ismeretlen lesz a keskeny sávszélesség, az inkompatibilitási problémák, és az instabilitás. Végre levethetjük a lassan 30 éves X86 nyűgeit, és ha szerencsém van, még azt is megérem, hogy a nyüves 1'44-es floppy is végleg eltűnik a Föld felszínéről! :)
[Szerkesztve]
Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3375, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- 139 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest