- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr faustus
senior tag
válasz
FehérHolló #53 üzenetére
Na, most vettem csak észre, hogy módosítottad a hozzászólásodat. Mit miért gondolok így, mire gondolsz?
-
dr faustus
senior tag
válasz
FehérHolló #50 üzenetére
Akkor talán ne vádolj meg olyan dologgal, amit nem tudsz igazolni. Én meg többször láttalak már, hogy észosztást gyakoroltál különféle topikokban, ész nélkül. No flém, iam the peacemaker.
-
dr faustus
senior tag
válasz
FehérHolló #48 üzenetére
#31: Miért mindig ezt szajkózod? Majdnem szó szerint ezt már néhányszor leírtad, köszönjük. Szerintem erre valami scriptet is csináltál már, csak az F13at kell lenyomni, és máris postol egyet egy random PH-s témába.
Mégis hol mindenhol szajkózom én ezt? -
dr faustus
senior tag
válasz
afterburner_ #41 üzenetére
Igen, valami ilyesmit akartam én is kihozni a dolgokból, hogy a fejlődés üteme hullámzik, az Intelnek sem ment mindig ilyen simán. És azért tegyük hozzá, hogy a 45nm-re átállás még nem történt meg, érheti még meglepetés az Intelt a sorozatgyártás során is.
-
dr faustus
senior tag
válasz
Hun'reeth #37 üzenetére
Igen olvastam, és ebben igazad van, ha ez a terv bejön, akkor az Intel most fokozza a tempót. Én csupán azt nem értem, hogy ez miért lenne gond, illetve mi ebben a meglepő? A notebook piac húzza az ipart, ezért a fogyasztásra figyelni kell, így most az Intel, hogy ezt ki tudja aknázni, az egyetlen jeleleg hatékony módszert választotta a teljesítmény fokozásához, úgy, hogy a fogyasztás ne szaladjon el nagyon: gyártástechnológiai fejlesztés.
Az órajelfokozás kifulladt, az Intelnek bele is telt jópár évébe, míg erről a pontról el tudott mozdulni, ugyanakkor az órajel növekedése is hasonló tempójú volt úgy 5-6 ével ezelőtt, hasonló gyorsasággal tette elavulttá az előző processzorgenerációt. A Prescott pedig csak egy rossz álom volt az Intelnek. :) -
dr faustus
senior tag
válasz
Hun'reeth #32 üzenetére
Az intel egyelőre lépéselőnyben van és rendben van, hogy fejleszt folyamatosan de szerintem az nem jó, hogy mesterségesen gyorsítja a termékváltást.
Hogy érted azt, hogy ''mesterségesen gyorsítja'', maga a félvezetőipar egy eléggé mesterséges valami!? Manapság nem az órajeleket növelik vagy pedig az utasításkészletet bővítik, hanem a csíkszélességet csökkentik, ez inkább csak módszerváltás, mintsem gyorsítása a fejlesztésnek. Egyébként is a fejlődés menete nem kell, hogy konstans legyen, nem is szokott az lenni sok esetben.
[Szerkesztve] -
dr faustus
senior tag
válasz
Overlocker #28 üzenetére
A két processzor (két mag) nem csodaszer. Amit könnyű volt párhuzamosítani, azt már párhuzamosították a GPU-ban. A pixelek, poligonok feldolgozása páhuzamosíthatók, tipikus SIMD feladat, de a döntési fa párhuzamosítása, ami vezérli a program menetét, bonyolult és rengeteg hibalehetőséget magában hordozó feladat.
Meg hát lusták is a programozók. :D -
dr faustus
senior tag
válasz
Overlocker #23 üzenetére
Ok,ok, csak picit túl seggberúgós lett ez a topik ahhoz képest, hogy az Intel bejelentett egy optimista jóslatot. De ők már csak ilyen optimista emberek, láttuk ezt régebben is. :)
-
dr faustus
senior tag
válasz
Overlocker #18 üzenetére
Meg a programozókat...
Kérlek, fejtsd ki nekem, miért is kéne engem seggberúgni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest