- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pajinka
tag
válasz
Mackósajt #66 üzenetére
Rájöttem miért áll rá jobban az ember szája a hibás TMSC-re mint a helyes TSMC-re: ua mint a Hippolyt, a lakáj elején amikor azt mondja:hippodrom (annak legalább van valami értelme). Itt is a BVSC, MVSC, stb. ismert klubnevekre asszociálunk.
Hű, de megmondtam most, vazze!
[Szerkesztve] -
Oliverda
titán
Hejj-hajj...az Intel is lassan olyan már mint egy öreg kokain függő. Csak a csíkszélessége számít neki...
-
-
-
BiP
nagyúr
Szerintem nem. Igen, a felreertett dologra gondoltam. Ezert mondtam, hogy ez a linkelt dolog nem igazan azt csinalja, amirol szo volt reszemrol. (Nana, hogy nem azt csinalja, hiszen kvazi lehetetlen dologrol van szo). Mas kerdes, hogy a fel vilag osszetenne a ket kezet egy ilyen cuccert.
orbano: nem, nem a blikkben olvastam, bar a hirerteke ugyanannyi volt. Nem csoda, hogy par napon belul (ertelemszeruen) cafoltak is a dolgot.
Ezert lepodtem meg igazan, amikor Overclocker felvetesere a vegen FireGL csak ugy lazan belinkelte. -
dr faustus
senior tag
válasz
FehérHolló #53 üzenetére
Na, most vettem csak észre, hogy módosítottad a hozzászólásodat. Mit miért gondolok így, mire gondolsz?
-
orbano
félisten
Ilyenről maximum a Blikkben olvashattál, mert lehetetlen feladat
Szép mennyiségű procit adhat el az Intel, ha megéri nekik ilyen gyorsan váltani. Vagy csak egyszerűen olyna technológiájuk van, hogy már nem okoz akkora gondot 65-ről 45nm-re állni, mint 90-ről 65-re
A programozókat meg ne szídjuk. Ők azt programoznak, amit megfizetnek nekik. Ha nincs piaci igény rá, vagy a közgazdászok úgy döntenek, hogy nem kell többszálas verzió egy programból (mert pl a célközönség még mindig javarészt egymagos procit használ), akkor nem fog többszálas verzió születni. Főleg ha nem egyszerű lineáris feldolgozásról van szó, hanem valami komplexebb, nem egyértelműen többszálasítható programról. -
dezz
nagyúr
Korábban a médiákban arra keresztelték, de a hivatalos neve annak SSSE3 (bővített SSE3).
Egyébként legalábbis a korábban napvilágot látott Intel-tervek szerint a 45nm-es Core-okban csak az SSE4 egy része lesz benne, a full SSE4 majd a Nehalemben lesz megtalálható (még a belső neve is NNI - Nehalem New Instructions).
Ennek nagy része (kiv. Intel specifikus utasítások), sőt talán szinte az egész SSE4 (hasonlóan az Intel-spec. kivételével) a kb. nyáron napvilágot látó K8L-ben (is) benne lesz.
BiP: ezt már másodjára sütöd el, vagy az előző nem te voltál? Mindegy, az GPU-kra vonatkozott, és egy chip volt. Illetve pár hónapja 1-2 újságíró a linkelt patch-t értette félre, talán arra gondoltál. CPU-kkal ezt nem lehet ilyen egyszerűen megtenni.
[Szerkesztve] -
ace a merész
csendes tag
hi!
a cikkhez kapcsolódóan nem hiszem hogy az intel akkora előnyt szerezne csak azért mert most egy lépéssel előrébb járez alapvető dolog hogy a 2 fő ellenfél úgymond sinus görbe szerint lép előrébb... de az a lényeg hogy kiegyenlített a harcuk...
lehet nincs igazamde így látom
-
BiP
nagyúr
Vagy az angolom nagyon szar, vagy ez nem az, amire gondolok. Korabban volt szo egy olyan progirol/patchrol/compilerrol, ami arra kepes, hogy az 1procis programok ezen keresztul kihasznalhatjak a 2 magot. A progi meg eszre sem veszi, hogy 2 mag dolgozik alatta, 1-nek latja,olyan, mintha mondjuk 2x2Ghz-es X2 egy kvazi 4Ghz-es proci lenne, es a progi meg elosztja a feladatokat. Ha ez az (lenne?), akkor csodalkozom, hogy nem kapott akkora visszhangot a dolog, mint amekkorat megerdemelne.
Ha tevedtem, akkor sorry. -
Mackósajt
senior tag
Te is ugyanabba a hibába esel, mint én állandóan. Sokkal könnyebben az ember ''nyelvére'' jön valamiért a TMSC, mint a TSMC, pedig ez utóbbi a cég neve.
(Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. Nem túl fantáziadús, de legalább egyértelmű név.)
Daweee
Mind az ATI, mind az nVidia mással gyártat, egyiknek sincs gyára. Az utóbbi időben mindkettő két tajvani céggel, a TSMC-vel, és az UMC-vel. (Az nVidia pl. futott egy kört az IBM-el is tudtommal, valamikor az FX-ek idején.)
[Szerkesztve] -
pajinka
tag
-
Csapi007
veterán
Hello
Várjuk. -
BiP
nagyúr
válasz
Overlocker #26 üzenetére
Volt ilyen pletyka, de ha jol tudom, sosem keszult el, szoval nem jott ki ilyen patch.
Kicsit osszetenne a ket kezet a ket magos procival rendelkezok mindegyike, ha lenne ilyen cucc. -
mikk2000
őstag
Ha a forrás bitrátáját figyelembe veszi, az segíthet a helyes végeredmény elérésében, de korántsem olyan tökéletes mintha maga a kódoló menne végig az egészen. Persze az egyenlő blokkonkénti sávszélnél mindenképp jobb.
Egyébként nem mindenki dvd-t kódol újra, márpedig nem egyező tömörítési szabványok között nem biztos hogy elegendő a forrás bitrátájának ismerete.
Na off. -
venember83
nagyúr
Ismerve intel arpolitikajat, csak nekik jobb a kisebb csikszelesseg, intel procik az esetek nagy hanyadaban sokkal dragabbak voltak mint azonos amd-s kollegaik, tehat ez max intelnek jo...AMD inkabb ad picit elavultabbat -csak gyartastechnologiara gondolok!!!-, joval olcsobban, szvsz, termeszetesen.
-
FireGL
aktív tag
Szerintem jó lesz, hogy minnél elöbb bevezetik a 45nm-es procikat, a világon kismillio felhasználó lefogja majd cserélni a mostani 65nm-es Core2 procikat és új alaplapot is fognak hozzá venni jó drágán mert más chipset támogatása lesz, ja és még DDR3-at is fognak venni !
Biztos megéri rákölteni majd 200ezer forintot, hogy 50%-s teljesítménynövekedés elérj 32bit-en. Ha kimész az utcára és megkérdezel 10 embert hogy mi a véleménye a mostani Core2 procikról, 10-ből 9 csak néz. Legfeljebb a Pentium szót ismerik mint processzor és ez nem csak itt nálunk hanem a világ minden részén így van.
Szerintem ez a kapkodás nem egészséges. -
-
FehérHolló
veterán
válasz
dr faustus #51 üzenetére
Nyugi, már keresem, de nem olyan egyszerű félmillió topicot végignyálazni, még akkor sem, amikor emlékszek körülbelül a környezetre, amiben elhangzott.
Szerk:
Mindegy, gugli nélkül reménytelen, az pedig ezt a hozzászólásod sem találja meg.
Szal flame off, kérlek mondd el, hogy miért gondolod így! Az előző részt meg felejtsd el tőlem!
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Az adott program (DVD Rebuilder pl.) eleve a gyári bitallokációt használja a redisztribúcióhoz (cellánként külön), tehát két enkóder futtatása csak technikailag tér el az egyetlentől, kódolási szempontból nem.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy extrém alacsony bitráták kivételével ez a módszer tökéletes. Nagyon alacsony bitrátával meg inkább nem is érdemes kódolni...
''a minőség rosszabb lesz mint kellene, hiszen a mozgalmasabb chapterek (feldolgozandó blokkok) és a nemcsinéloksemmitcsakakamerábabámulokmintegyló ugyanannyi sávszélt kapnak''
Az esetek nagy többségében a forrás anyag is jó minőségű enkóderrel készített VBR MPEG2 (ill. az ebből kibontott alacsony tömörítettségi fokú AVI), tehát ott sem ''ugyanannyi sávszélt kapnak''.
[Szerkesztve] -
dr faustus
senior tag
válasz
FehérHolló #50 üzenetére
Akkor talán ne vádolj meg olyan dologgal, amit nem tudsz igazolni. Én meg többször láttalak már, hogy észosztást gyakoroltál különféle topikokban, ész nélkül. No flém, iam the peacemaker.
-
FehérHolló
veterán
válasz
dr faustus #49 üzenetére
No flém, de már többször láttam tőled ezt leírva.
Azt hiszem, hogy már kértem tőled, hogy próbálj meg mellette érvelni, de még mindig nem tetted meg.
#46: 2016 után a Moore-elv már nem folytatható szimplán csíkszél csökkentéssel, viszont Intel állítja, hogy tovább tudják vinni. Tehát kell, hogy legyen valami a kezükben, amiről nem szeretnének beszélni.
[Szerkesztve] -
dr faustus
senior tag
válasz
FehérHolló #48 üzenetére
#31: Miért mindig ezt szajkózod? Majdnem szó szerint ezt már néhányszor leírtad, köszönjük. Szerintem erre valami scriptet is csináltál már, csak az F13at kell lenyomni, és máris postol egyet egy random PH-s témába.
Mégis hol mindenhol szajkózom én ezt? -
FehérHolló
veterán
válasz
macilaci78 #10 üzenetére
Tudunk már atomokat mozgatni és cserélgetni.
#17: Kicsit hülyén jön ez így ki, mert pont a fenntartható fejlődés jegyében cselekszik mindezt.
#30: Nem a műveletet párhuzamosítják, hanem az algoritmust. Művelet az egy elemi egység.
#31: Miért mindig ezt szajkózod? Majdnem szó szerint ezt már néhányszor leírtad, köszönjük. Szerintem erre valami scriptet is csináltál már, csak az F13at kell lenyomni, és máris postol egyet egy random PH-s témába.Különben pedig még mindig nem magyaráztad meg az állításod.
[Szerkesztve] -
k.t.a.
senior tag
Én is inkább azt a véleményt osztom, hogy az intel már készen van, vagy legalábbis nagyon előrehaladott állapotban van a következő technológiával (Si lézeres chipek talán). Éppen ezért erőlteti a mostani tech minél hamarabbi kifuttatását. Természetesen csak anniyra, hogy azért haszon is legyen belőle. Asszem 20nm a jelenlegi csúcs, de biztos hogy még ez alá is fognak menni egy kicsit, és csak utána jön valami egészen új. Meg hát az is szerepet játszik, hogy az intel most előnyben van, és próbálja minél nagyobbra növelni ezt, akár az AMD kiszorítását is megcélozhatták, bár ez egy nagyon optimista elgondolás lehet csak, mert az AMD is hamarosan fog lépni, és biztos úgy állítja be az új jövevények teljesítményét, hogy megfelelő ellenfelek legyenek.
-
Brae
őstag
SSE4 van a mostani Core2-őkben is nem?
-
Retekegér
MODERÁTOR
Habár most nem olyan jók a pénzügyi mutatók, hosszútávon biztosan megtérül az átállás. Hajrá!
-
dr faustus
senior tag
válasz
afterburner_ #41 üzenetére
Igen, valami ilyesmit akartam én is kihozni a dolgokból, hogy a fejlődés üteme hullámzik, az Intelnek sem ment mindig ilyen simán. És azért tegyük hozzá, hogy a 45nm-re átállás még nem történt meg, érheti még meglepetés az Intelt a sorozatgyártás során is.
-
afterburner_
őstag
válasz
dr faustus #39 üzenetére
azert az intelnek anno a rambussal kotott szerzodes is betett, mert egy ideig csak azt tamogato chipseteket dobhatott piacra , vagy meg maradhatott volna az sd tamogatas?! gyenge teljesitmeny....utana a northwood + ddr segitett kilabalnia, prescottal melyzuhanas, msot megitn a toppon, de biztos lesz amikor fordul még a kocka
remeljuk a 45-os procik is hasonloan fognak tekerni mint a 65-osok
-
dr faustus
senior tag
válasz
Hun'reeth #37 üzenetére
Igen olvastam, és ebben igazad van, ha ez a terv bejön, akkor az Intel most fokozza a tempót. Én csupán azt nem értem, hogy ez miért lenne gond, illetve mi ebben a meglepő? A notebook piac húzza az ipart, ezért a fogyasztásra figyelni kell, így most az Intel, hogy ezt ki tudja aknázni, az egyetlen jeleleg hatékony módszert választotta a teljesítmény fokozásához, úgy, hogy a fogyasztás ne szaladjon el nagyon: gyártástechnológiai fejlesztés.
Az órajelfokozás kifulladt, az Intelnek bele is telt jópár évébe, míg erről a pontról el tudott mozdulni, ugyanakkor az órajel növekedése is hasonló tempójú volt úgy 5-6 ével ezelőtt, hasonló gyorsasággal tette elavulttá az előző processzorgenerációt. A Prescott pedig csak egy rossz álom volt az Intelnek. :) -
Pipó
őstag
Nem értem, miért szekáljátok a gpu gyártókat. Ők évente megduplázzák a teljesítményt az architektúra kicserélésvel, míg a procigyártók 2000-2005 közötti 6 év alatt nem hoztak 200%-nál többet. A P4 azt hiszem 2000-ben jelent meg, az Athlon XP is ekörül, az utána következő évek elég gyérek voltak. Szóval épp ideje, hogy behozzanak valamit a lemaradásukból.
-
Hun'reeth
őstag
válasz
dr faustus #33 üzenetére
Erről szól a hír.
''Az Intel ezzel igen feszesre fogja a technológiai fejlesztéseket, hiszen a 65 nm-es processzorok csak 2005 utolsó napjaiban mutatkoztak be.''
Ez annyit jelent, hogy gyorsabb ütemben állnak át a 45nm-re mint álltak a 65-re.
Mivel ezt ők csinálják így (a piac még korántsincs tele 65nm-es procikkal) szerintem helytálló az, hogy ''mesterségesen gyorsítja''. Sem a piac sem a konkurens nem kényszeríti őket erre.
Erdőke persze erre mondja, hogy a piacvezetéshez ez szükségszerű de nem látom be, hogy tényleg így lenne.
Egyébként üdvözítő dolog lenne, hogy olcsóbban állítják elő a procikat és ezért olcsóbban tudod megvenni a jobb teljesítményt de ez vezet ugyanakkor a villámgyors elavuláshoz is. -
azbest
félisten
naja ebben igazad van: több mag több egymástól független programot ki tud szolgálni egyszerre
Én inkább azt bárom mikor jelennek meg olyan progik, amik az új gpu-k iszonyatos számítási teljesítményét használják (nvidia stream processzorok) ... például elképzelhetőnek tartom, hogy a videókártya végezze a tömörítést megfelelő progival -
mikk2000
őstag
hogy ha a kérdéses program képes arra, hogy az első fázisban pontos becslést készítsen arra, hogy az adott chapter vagy feldolgozandó kisebb blokk milyen mpeg2 ráta igényű akkor igen, ellenkező esetben a minőség rosszabb lesz mint kellene, hiszen a mozgalmasabb chapterek (feldolgozandó blokkok) és a nemcsinéloksemmitcsakakamerábabámulokmintegyló ugyanannyi sávszélt kapnak.
Viszont két külön tömörítés HC ill CCE-vel futtatható egyidőben egy gépen ilyenfajta minőségromlás esélye nélkül. -
dr faustus
senior tag
válasz
Hun'reeth #32 üzenetére
Az intel egyelőre lépéselőnyben van és rendben van, hogy fejleszt folyamatosan de szerintem az nem jó, hogy mesterségesen gyorsítja a termékváltást.
Hogy érted azt, hogy ''mesterségesen gyorsítja'', maga a félvezetőipar egy eléggé mesterséges valami!? Manapság nem az órajeleket növelik vagy pedig az utasításkészletet bővítik, hanem a csíkszélességet csökkentik, ez inkább csak módszerváltás, mintsem gyorsítása a fejlesztésnek. Egyébként is a fejlődés menete nem kell, hogy konstans legyen, nem is szokott az lenni sok esetben.
[Szerkesztve] -
Hun'reeth
őstag
Ez túlmutat azon, hogy ugyanannyiért gyorsabb, alacsonyabb fogyasztású procit tudok venni.
Itt arról van szó, hogy hajtják az új és újabb generációt és a régi a gyorsuló ütemmel együtt avul. Ez rengeteg felesleges energia és anyag elpocsékolása és az IT szeméthegy növekedéséhez vezet.
Az intel egyelőre lépéselőnyben van és rendben van, hogy fejleszt folyamatosan de szerintem az nem jó, hogy mesterségesen gyorsítja a termékváltást.
De ez már off nagyon.
[Szerkesztve] -
dr faustus
senior tag
válasz
Overlocker #28 üzenetére
A két processzor (két mag) nem csodaszer. Amit könnyű volt párhuzamosítani, azt már párhuzamosították a GPU-ban. A pixelek, poligonok feldolgozása páhuzamosíthatók, tipikus SIMD feladat, de a döntési fa párhuzamosítása, ami vezérli a program menetét, bonyolult és rengeteg hibalehetőséget magában hordozó feladat.
Meg hát lusták is a programozók. :D -
erdoke
titán
válasz
Overlocker #23 üzenetére
Én (sem) értek a programozáshoz, de eléggé nyilvánvaló, hogy nem minden számítási művelet párhuzamosítható egformán, sőt némelyek alig-alig. Viszont ezekből csinálhatsz kettőt.
Van is erre egy példám. Kódolhatsz DVD-Video kompatibilis MPEG2-be CCE_vel (2000 $), ami elég jól kihasználja a két magot, átlagosan kb. 80 %-os processzorterheléssel dolgozik. Vagy kódolhatsz az ingyenes HC Encoderrel, ami nem tud multitaskolni, ezért legalább ennyivel lassabb (50 %-os CPU-használat). Csakhogy több programot is írtak, amivel egyszerre két HC Encoder tud kódolni párhuzamosan, kihasználva azt a tényt, hogy egy átlagos DVD-Video anyag több részre felosztható szerkezetű (chapterekből, azon belül cellákból áll). Ezáltal az ingyenes megoldással is elérhető ugyanaz a sebesség egy kétmagos rendszerben, miközben a minőségben alig van különbség (2000 $-nyi biztosan nincs).
Ugyanez megvalósítható más, működésükben egymással nem összefüggő programokkal is, pl. nem kell megvárod a registry-pucoló alkalmazás keresésének végét ahhoz, hogy kicsomagolj egy darabolt rar anyagot, stb. -
bambano
titán
válasz
Overlocker #20 üzenetére
Én inkább szeretném megválasztani Csányit a keresztapukámnak...
-
Overlocker
veterán
válasz
dr faustus #27 üzenetére
Amúgy tiszteletben tartalak titeket, nem könnyű meló..amúgy a magyar programozók a világ legjobbjai között vannak
-
dr faustus
senior tag
válasz
Overlocker #23 üzenetére
Ok,ok, csak picit túl seggberúgós lett ez a topik ahhoz képest, hogy az Intel bejelentett egy optimista jóslatot. De ők már csak ilyen optimista emberek, láttuk ezt régebben is. :)
-
-
Paqito
senior tag
válasz
dr faustus #19 üzenetére
Nem akarok Overlocker nevében/helyett írni, de gondolom a jövő többmagos rendszereire gondolt... gondolhatott...
szerk: Overlocker ! +előztél
[Szerkesztve] -
Overlocker
veterán
válasz
dr faustus #19 üzenetére
nem kezdek el személyeskedni..és nehogy megsértődj... a 90-es években sok jó program született amihez erős gép kellett, most én úgy érzem erősen átestünk a ló túloldalára.. Én személy szerint nem szeretek programozni.., de látom hogy nem sok olyan program van ami valóban kihasználna egy mostani Core2-t, illetve nem történnek meg a megfelelő optimalizációk..
-
erdoke
titán
válasz
Hun'reeth #17 üzenetére
Biztosan hallottál már a ''piaci verseny'' kifejezésről. Még ennél is rosszabb volt az Intelnek, amikor az AMD technikai fölényben volt. A piacvezető ezt csak nagyon rövid időszakokra engedheti meg magának, amikor hihetően tudja állítani, hogy csak egy rövid átmeneti helyzetről van szó.
Másrészt neked nem jobb, ha ugyanannyiért egy gyorsabb, mégis alacsonyabb fogyasztású processzort tudsz venni? A gyártónak pedig olcsóbb az új processzorok előállítása, ami visszahozza a magasabb fejlesztési költségeket. -
dr faustus
senior tag
válasz
Overlocker #18 üzenetére
Meg a programozókat...
Kérlek, fejtsd ki nekem, miért is kéne engem seggberúgni. -
Hun'reeth
őstag
''Intel ezzel igen feszesre fogja a technológiai fejlesztéseket''
Miért?Minek?
Ez éppolyan nagy marhaság mint a fenntartható fejlődés fogalma. (és kényszere) -
bambano
titán
Ez durva. Lassan nem lehet uptodate gépet venni, mert mire összerakja az ember, elavul.
-
LordX
veterán
válasz
macilaci78 #10 üzenetére
Azért 3 az kell..
-
Fooler89
őstag
Ez hasonlít a csak Mhz növelés elvéhez
kiváncsi vagyok mi lesz ennek a vége
[Szerkesztve] -
shteer
titán
helyes!
csökken a csíkszélesség, nő a teljesítmény, csökken a hőtermelés
kéremszépen... lehet ezt így is csinálni - valaki rúgja seggbe a 2 gpu-gyártó óriást!!! -
radírfej
senior tag
azért túlértékelni sem kell a csíkszélesség drasztikus csökkentésének ütemtervével kapcsolatos híreket...
csupán ez alapján még nem biztosított a technológiai fölény az intel számára, mintahogy a konkurens AMD sem azért maradt le, mert nem tudtott vátani 90-ről 65 re. A pentium éra végén már megjelent alacsonyabb csíkszélességű processzorok alig voltak jobbak, mint elődjeik.
szóval jó jó, de azért majd meglátjuk. -
fasyrt
őstag
válasz
macilaci78 #10 üzenetére
Szélesség?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #6 üzenetére
Egy atom szélességig.
Viszont ez még egy darabig nem lesz elérhető.
-
válasz
Stalker-2572 #6 üzenetére
Amíg el nem fogy a csík
Szvsz már tudják, és már kitalálták mit csináljanak helyette, de amíg lehet csökkenteni addig fogják is. -
GuMipOkE
senior tag
Hát igen, ide is elérkeztünk. ''elavult 90 nm-es gyártósorok''
-
Stalker-2572
veterán
Az évtized hátralevő részében az Intel nagyjából kétévente kíván kisebb csíkszélességre lépni
Magyarul 2009-benMeddig lehet a csíkszélességet csökkenteni?
-
zsoltee10
addikt
Ez durva. nagyon nagy tempóban haladnak a fejlesztésekkel. Szvsz az Intel rövid távon nem a nyereség növelését tartja szem előtt, hanem drasztikusan be akarnak előzni az Amd-nek, így hosszú távon a technológiai előny miatt a piac az Intelt fogja preferálni, és hosszú távon (min 3-4 év) bőven behozza a magas költségeket ez a stratégia.
-
mikk2000
őstag
Azt hiszem az AMD-nél most kissé fogják a fejüket, ott még a 65nm is húzós...
-
H.O.D.
senior tag
Belehúztak a fiúk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged