- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
Új hozzászólás Aktív témák
-
joco1114
csendes tag
Bocs, nem piszkálásképpen: direkt írsz ilyen furán (magyartalan, hibás, értelmetlen), vagy csak diszlexiád, vagy inkább diszgráfiád van. Van egy ismerősöm, aki pl. igen rosszul lát, s diktálás (Jaws) útján ír nagyon sok helyre, s sokan félreértik. Pedig sajnos, máshogy nem tud...
Tényleg nem b...gatásképp, remélem, nem érted félre. Peace!
Joc -
lapa
veterán
ha jól értem csak félreértitek egymást, waverider szvsz a csak a hangról beszélne, sz más kérdés, hogy #24-ben kissé szerencsétlenül fogalmaz. vagy rosszul látom?
-
waverider
senior tag
Itt van a legfontosabb különbségek listája az 1.2 és 1.3 verziók között:
Tulajdonság:
HDMI 1.2:
HDMI 1.3:
Maximum Adatsebesség:
HDMI 1.2: 4.95 Gb/s
HDMI 1.3: 10.2 Gb/s
Maximum Sávszélesség:
HDMI 1.2: 165 MHz
HDMI 1.3: 340 MHz
Maximum Felbontás:
HDMI 1.2: 1920x1080 progresszív (1080p)
HDMI 1.3: 2560x1440 progresszív (1440p)
Maximum Színmélység:
HDMI 1.2: 24 bit
HDMI 1.3: 48 bit
Maximum Megjeleníthető Színek Száma:
HDMI 1.2: 16.7 Millió
HDMI 1.3: 281 Trillió
DTS & Dolby Digital 5.1 Támogatás:
HDMI 1.2: Részben
HDMI 1.3: Igen
Dolby TrueHD & DTS-HD Támogatás:
HDMI 1.2: Nem
HDMI 1.3: Igen
Maximum Audió Mintavételi Frekvencia (2 csatorna):
HDMI 1.2: 192 kHz
HDMI 1.3: 768 kHz
Maximum Audió Mintavételi Frekvencia (3-tól 8 csatornáig):
HDMI 1.2: 96 kHz (maximum 4 folyam)
HDMI 1.3: 192 kHz (maximum 8 folyam) -
waverider
senior tag
ha magad szereted kipróbálni a dolgokat, akkor nem írnál ilyen kapitális baromságokat, mert tudnád, hogy a gyakorlat más, ráadásul ezt pont olyanoknak próbálod elmagyarázni fölényesekedve akik ebben dolgoznak nap, mint nap, gyakorlatban.
a többiről és a jövőben meg no comment... -
neduddki
nagyúr
válasz
waverider #29 üzenetére
hi!
Az a baj hogy olvasol olvasol csak nem ertelmezel. olvasd csak el #25 kosoznes /HI!/ utanni elso monmdatat. /ha nhesegekbe utkozol kerlek kerd az en vagy kivaloan fordito irodalombanjartas forumtarsak segitseget./
Es engedelmeddel ezkrol a dogokrol meg nem olvasgani szeret hanem magam kiprobalni.
De az a baj, hogy meg mindig nem fogod fel hogy mekkora baromsagokat beszeln neh aossze is meg vissza is :- (((, /de nem baj eltem celja hogy a sotetsegbol a fenyre hozzam a gondolkodni nem vagyo eygenek:- ))/
udv
neduddki
p.s. a hejjjjesirasol meg anyit: nomen est omen -
waverider
senior tag
Azonkívül, hogy kiforgattad a szavaimat és a ph! társoldal (gyk: házi-mozi.hu) írásait sem olvastad el, legalább a helyesírást megtanulhatnád!
Arról beszéltem én is, amiről joci1114 fórumtárs is: analóg kábelen kivezetve a hang minőség mondjuk 10m-nyi szakaszon elég sokat romlik, és szarul is szól a többihez képest, míg a HDMI-n ez még 20m felett sincs jelen.
(Engedelmeddel, nem veszek 30$/m árban olyan analóg (high fidelity) kábelt, aminél ez nem áll fennt, pláne a lentiek fényében.)
A HD szabványhoz az annak megfelelő hang is hozzátartozik; ez szabványspecifikáció, nem én találtam ki.
Nevelő célzattal ezt jelezd az illetékes nemzetközi testületnek, ha Te nem így gondolod!
A DVI-on keresztül nem tudsz egyidejűleg (DD) hangot kivezetni, márpedig nekem rohadtul zavaró amikor a film beszédhangja elenyésző suttogás a filmzenéhez vagy az aktuális cselekmény-zajokhoz.
De ez utóbbi persze teljesen szubjektív! -
neduddki
nagyúr
válasz
Komplikato #27 üzenetére
HI!
Nem eltem hijjab es nem jartattam a pofamhijjaba!!!:- )))
Kosoznom hogy akad meg gondolkodni kepes ember!!!:- )))
udv
neduddki
mod: mongyuk waverider/nek akartam nevelo sznadekkel, de hatha ebbolis tanul: - )))
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
''... szerited a single link /165MHz/ dvi-nak mi a vege???''
* Example display modes (single link):
o HDTV (1920 × 1080) @ 60 Hz with 5% LCD blanking (131 MHz)
o UXGA (1600 × 1200) @ 60 Hz with GTF blanking (161 MHz)
o WUXGA (1920 × 1200) @ 60 Hz (154 MHz)
o SXGA (1280 × 1024) @ 85 Hz with GTF blanking (159 MHz)
o WXGA+ (1440 x 900) @ 60 Hz (107 MHz)
* Example display modes (dual link):
o QXGA (2048 × 1536) @ 75 Hz with GTF blanking (2×170 MHz)
o HDTV (1920 × 1080) @ 85 Hz with GTF blanking (2×126 MHz)
o WQXGA (2560 × 1600)@ 60 Hz with GTF blanking (2x174 MHz) (30'' Apple, Dell, HP, Quinux, and Samsung LCDs)
o WQUXGA (3840 × 2400) @ 33 Hz with GTF blanking (2x159 MHz)
A WIKI szerint: [link] -
joco1114
csendes tag
Na jól felkavartam a vizet ezzel a Silent Pipe 3-as kártyával.
De legalább beindultunk.
Szóval az első megoldás az lenne, hogy HDMI-n kivezetni pl. TV-be, erősítőbe, projektorra, stb. Olyankor nem kell szenvedni a digi hangátvitellel. Nekem pl. nincs SPDIF a kártyán, csupán analógban tudnám kivezetni. De ez azért nem ugyanaz a minőség.
A másik, hogy DVI-on megy ki a kép, ami átvitelben szerintem ugyanaz, mint a HDMI, majd a hangot egy jó 30-40 ezres hangkártyáról kivezetem (SPDIF) digitálisan.
Valaki mondjon egy jobb összeállítást, hátha csak figyelmetlen voltam és elhaladtam valami fölött...
Joc -
neduddki
nagyúr
válasz
waverider #24 üzenetére
HI!
Mlenen szrabb a hang ha cuccbol digitalsan megy egy kuslo da-ba?
''ahhoz, hogy faja legyen a hdcp tartalom vagy a full hd-s megjelenítés, kell az 1.3 HDMI.'' erre emg inakbb nem ondok semmit csak annyt hogy olvasgass meg egy aprokat.
udv
neduddki
p.s. de segitek az iranyban szerited a single link /165MHz/ dvi-nak mi a vege??? /direkt a legregebbivel gyuvok elo/ -
waverider
senior tag
hdcp: igaz, műxik a dvi-on keresztül is, de például a hang már nem jön ki rajta alapból, külön kell kivezetni, és nem is jó minőség - ezzel szívok én is - akkor meg mi értelme?
ahhoz, hogy faja legyen a hdcp tartalom vagy a full hd-s megjelenítés, kell az 1.3 HDMI.
majd talán az új CeBit -en bemutatott GigaByte HDMI add-on card megoldja ezt, és nem kell mindenkinek rohannia új vidkarit vagy alaplapot vennie
bár a pontos speckóit még nem láttam sehol ismertetni ennek a kártyának, de VR oldalán már ott a kép a lap közepe táján:
[link]
ha mégis új HDMI csatis zsugát venne vki, akkor érdemes 1 pillantást vetni lapközépen:
[link]
jól néz ki ez a silentpipe-os cucc, csak itt megint nem tudni, hogy a HDMI csati 1.3 -e?
üdv, wr -
waverider
senior tag
Tanács!
Néhány oldal és a marketingesek állításaival ellentétben, nem 1.3 HDMI van a kártyán, (mint pl a PS3-ban,) hanem csak HDMI 1.1 -es. Ezt a supportjuk e-mailje alapján sikerült kideríteni, miután rákérdeztünk egy nagyobb tételre való céges megrendelés miatt.
pl. Dolby Digital csak a HDMI 1.3-on műxik.
Ezek fényében ajánlom nézz jól körül, tudtommal egyetlen videozsugán sincs 1.3 HDMI.
de ha van, szólj rögtön nekem is! -
joco1114
csendes tag
Nekem most az van, de jobban örülnék egy HDMI-s verziónak. HTPC-be lesz. Nem kell külön szórakozni a hanggal.
Joc -
joco1114
csendes tag
Itt az utód! Már látom, ilyen kell nekem!!! Állítólag márciusra jön ki, tehát májusban-júniusban már lehet belőle itthon is kapni. (Reményeim szerint...)
http://www.matbe.com/actualites/15516/gigabyte-geforce-7600gt-hdmi-fanless/
Joc -
TothMG
aktív tag
Nekem már van HDMI-s videokarim. A digitális hangot az alaplapról át kell kötni a kártyára és a hang a készülékre a képpel együtt egy kábelen megy a monitorra, vagy esetemben az lcd tv-re. Én Sapphire x1600pro hdmi kártyát vettem, ami azért is nagyon jó, mert adnak hozzá alacsony vasakat is, és HDMI kábelt és DVI-HDMI átalakítót is, ami maga külön egy 10-es, és nagyon jól működik, még tuningban is jó 3dmark05-ön tuninggal egy 2,8 celeron procival 5130 pontot ért el egy kis házban.
-
joco1114
csendes tag
Nem tudjátok, lehet már valahol kapni?
Ja még valami: vajon hogyan lehet a hangot is átvarázsolni a hangkártyáról a videókártyára?
Joc
[Szerkesztve] -
ploteus
aktív tag
HDMI úgy tudom már minden 7xxx szériára rákerült. vagy tévedek?
-
PEPE85
senior tag
Megyarázáttok már el nekem, hogy mi a különbség a HDMI és a DVI között, mert általában mindíg egybe szokták emlegetni?!
-
Gaben01
őstag
Nekem egy silent pipe 1-es sima 6600-om van,az alapjáraton se hűvös,játék után meg elég rendesen be van melegedve,viszont már egy éve megvan és a vga miatt még sose fagyott a gép,ellentétben a gigbyte alaplappal
Jók ezek a passzív megoldások szerintem,és ha valakinek olyan vga kell,ami a legtöbb játékot közepes felbontással elviszi és mellé még halk is,akkor nem rossz választás szvsz. -
válasz
Komplikato #5 üzenetére
pedig valamivel tenyleg huvosebbek nemelyik mas ventilatoros gyari hutesnel, persze nem art ehhez egy jol szellozo haz sem.
Nalam speciel terheletlenul 45C szokott lenni a 6600gt (silent pipe 2-es), terhelve meg meg nem nagyon ment 60C fole.
Osszehasonlitasi alapom nincs masik ilyen kartyaval, de a regi x700-am gyari hutesenel mindenkeppen huvosebben tartja a kartyat. -
LSL1337
őstag
újabb tökéletes elem egy htpc-be
-
D.Orion
veterán
válasz
Komplikato #5 üzenetére
A Silent Pipe 2 tényleg nagyon jól hűt, de ez a Silent Pipe 1 ill. igazság szerint ahhoz se sok köze van, mert az első Silent Pipe 1 a 6600-on debütált(ha jól emlékszem) és ott sajna nem sikerült valami jól(60fok windowsban null terheléssel).
-
twollah
nagyúr
válasz
Komplikato #5 üzenetére
Kinek mi a ''forro''.
Ez is egy szubjektiv dolog.
Vkinek mar a 40 fokos viz is forro. -
-
twollah
nagyúr
Gondolom kelloen forrosodik a borda, de egy 80mmes halk ventilatorral orvosolni lehet a problemat.
-
Öregem, megkupakolták a kártyát. Nézzétek csak az SLI csatlakozót!
-
Retekegér
MODERÁTOR
Na ez a passzív hűtéses megoldás jobban tetszik, mint a múltkori...
Mod: [link]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest