Új hozzászólás Aktív témák
-
waverider
senior tag
Itt van a legfontosabb különbségek listája az 1.2 és 1.3 verziók között:
Tulajdonság:
HDMI 1.2:
HDMI 1.3:
Maximum Adatsebesség:
HDMI 1.2: 4.95 Gb/s
HDMI 1.3: 10.2 Gb/s
Maximum Sávszélesség:
HDMI 1.2: 165 MHz
HDMI 1.3: 340 MHz
Maximum Felbontás:
HDMI 1.2: 1920x1080 progresszív (1080p)
HDMI 1.3: 2560x1440 progresszív (1440p)
Maximum Színmélység:
HDMI 1.2: 24 bit
HDMI 1.3: 48 bit
Maximum Megjeleníthető Színek Száma:
HDMI 1.2: 16.7 Millió
HDMI 1.3: 281 Trillió
DTS & Dolby Digital 5.1 Támogatás:
HDMI 1.2: Részben
HDMI 1.3: Igen
Dolby TrueHD & DTS-HD Támogatás:
HDMI 1.2: Nem
HDMI 1.3: Igen
Maximum Audió Mintavételi Frekvencia (2 csatorna):
HDMI 1.2: 192 kHz
HDMI 1.3: 768 kHz
Maximum Audió Mintavételi Frekvencia (3-tól 8 csatornáig):
HDMI 1.2: 96 kHz (maximum 4 folyam)
HDMI 1.3: 192 kHz (maximum 8 folyam) -
waverider
senior tag
ha magad szereted kipróbálni a dolgokat, akkor nem írnál ilyen kapitális baromságokat, mert tudnád, hogy a gyakorlat más, ráadásul ezt pont olyanoknak próbálod elmagyarázni fölényesekedve akik ebben dolgoznak nap, mint nap, gyakorlatban.
a többiről és a jövőben meg no comment... -
waverider
senior tag
Azonkívül, hogy kiforgattad a szavaimat és a ph! társoldal (gyk: házi-mozi.hu) írásait sem olvastad el, legalább a helyesírást megtanulhatnád!
Arról beszéltem én is, amiről joci1114 fórumtárs is: analóg kábelen kivezetve a hang minőség mondjuk 10m-nyi szakaszon elég sokat romlik, és szarul is szól a többihez képest, míg a HDMI-n ez még 20m felett sincs jelen.
(Engedelmeddel, nem veszek 30$/m árban olyan analóg (high fidelity) kábelt, aminél ez nem áll fennt, pláne a lentiek fényében.)
A HD szabványhoz az annak megfelelő hang is hozzátartozik; ez szabványspecifikáció, nem én találtam ki.
Nevelő célzattal ezt jelezd az illetékes nemzetközi testületnek, ha Te nem így gondolod!
A DVI-on keresztül nem tudsz egyidejűleg (DD) hangot kivezetni, márpedig nekem rohadtul zavaró amikor a film beszédhangja elenyésző suttogás a filmzenéhez vagy az aktuális cselekmény-zajokhoz.
De ez utóbbi persze teljesen szubjektív! -
waverider
senior tag
hdcp: igaz, műxik a dvi-on keresztül is, de például a hang már nem jön ki rajta alapból, külön kell kivezetni, és nem is jó minőség - ezzel szívok én is - akkor meg mi értelme?
ahhoz, hogy faja legyen a hdcp tartalom vagy a full hd-s megjelenítés, kell az 1.3 HDMI.
majd talán az új CeBit -en bemutatott GigaByte HDMI add-on card megoldja ezt, és nem kell mindenkinek rohannia új vidkarit vagy alaplapot vennie
bár a pontos speckóit még nem láttam sehol ismertetni ennek a kártyának, de VR oldalán már ott a kép a lap közepe táján:
[link]
ha mégis új HDMI csatis zsugát venne vki, akkor érdemes 1 pillantást vetni lapközépen:
[link]
jól néz ki ez a silentpipe-os cucc, csak itt megint nem tudni, hogy a HDMI csati 1.3 -e?
üdv, wr -
waverider
senior tag
Tanács!
Néhány oldal és a marketingesek állításaival ellentétben, nem 1.3 HDMI van a kártyán, (mint pl a PS3-ban,) hanem csak HDMI 1.1 -es. Ezt a supportjuk e-mailje alapján sikerült kideríteni, miután rákérdeztünk egy nagyobb tételre való céges megrendelés miatt.
pl. Dolby Digital csak a HDMI 1.3-on műxik.
Ezek fényében ajánlom nézz jól körül, tudtommal egyetlen videozsugán sincs 1.3 HDMI.
de ha van, szólj rögtön nekem is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest