- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hun'reeth
őstag
Nem is olyan rég arról volt szó, hogy nem is lesz DDR2 támogatás. (DDR kuka)Aztán, hogy mégis lesz. De mint látszik mindössze 1 évig. (DDR2 kuka) Aztán DDR3. Ki tudja talán újabb 1 év és XDR? (DDR3 kuka?)
A foglaltokkal meg S754 nem jó, legyen S939 (S754 kuka) majd az ''sokáig'' jó lesz. De nem mégsem mert inkább legyen egységesen M2 (s939 kuka). Aztán most mégsem mert hát ugye DDR3 miatt megint új kell...(M2 kuka?)
Mindez mennyi idő alatt is? 3 év? -
ngabor2
nagyúr
válasz
Fade_Away #57 üzenetére
Mit gondoltok, miért tettek a procira sapkát? Elegük lett, hogy egy kis ezüstpaszta, és a bagóért eladott prociból máris ''csúcsproci'' lett. Oké, nem biztos, hogy annyira lehetett hózni, de ha már az energiatakarékosságra rá lehetett venni, akkor is ''bukott'' rajta valamennyit a cég.
-
Szerintetek? Ez így megérné? Vagy akkor már inkább egy új gép vásárlása olcsóbb, mintha itt 1 éven keresztül fejlesztgetném?
/''Szerintem Athlon XP 2100+ --- 3200+-ra elég váltani, belel egy 9800XT, meg még fél giga RAM, és akkor már meg is úsztam egy komplett gép vásárlását..''/ -
LordX
veterán
Hát nálam mindenféle hardver romlott már el, processzor az épséggel nem. Van olyan procim, ami alatt 3 alaplap füstölt el, de még mindig tökéletesen jól van, köszöni szépen. Úgyhogy nem lesz az olyan gyakran, hogy ez elromlik.
Másrészt meg az agyonintegrált chipet nem 300e-ért veszed, mint egy jó full gépet, csak mondjuk 50-70e-ért, esetleg még az ''alaplap'', amin a feszültségszabályzó áramkörök vannak az is lesz 30e, és még mindig harmad annyit kell eldobni és venni újat, ha a nem integrált csinálja ugyanazt. -
ngabor2
nagyúr
A második kérdésedre a válasz: semmi. Épp az a lényeg, hogy eltűnnek a chipsetek, lesz A processzor, beleintegrálva minden szemét. És akkor nem lesz olyan, hogy ''ez a kártya inkompatibilis azzal a processzorral'', vagy ''ez a chipset gyorsabb, mint az'', mert annyit választhazsz, hogy a 4, vagy a 4,3 GHz-es gépet veszed meg, minden integrálva lesz benne (talán még az oprendszer is
)
-
ngabor2
nagyúr
Akkor hamarosan valóban eljutunk a SoaC-hoz, a teljes rendszer 1 db chipen lesz, abból fognak a csatlakozók kijönni közvetlenül, mellette semmi elektronika... Ha elromlik, lehet eldobni, venni újat.
-
erdoke
titán
Ez viszont fölöttébb elgondolkodtató:
''Finally, the last piece about AMD here involves Turion. Either AMD isn't very serious about Turion right now, or manufacturers aren't too impressed with it because we hardly heard any mention of the new mobile CPU at Computex from any of the notebook vendors. Many product roadmaps going through to the end of this year were completely devoid of any mention of a Turion based notebook.''
Mi a gond a Turionnal? -
Thom!
veterán
ezt csak úgy
Bővebben: link -
marcee
addikt
Na akkor a ddr2-es generációt én is kihagyom, végülis egy x2-vel, meg egy agp-s 6800-zal még fejleszthetem a gépem, az talán elég lesz 2007-ig.
Viszont erről a ''második generációs PCI Express''-ről még nem hallottam. Ez kompatibilis lesz a jelenlegi PCI Exp 16x-os kártyákkal? -
siriq
őstag
Hello
Hat ez most jo. Kineztem magamnak az M2 ot hogy majd azzal elleszek egy jo darabig de akkor most megint egy olyan helyzetbe kerulok amiben nem tudom mi eri meg igazan. A vegen maradok a mostani konfigomnak csak csapok bele egy 6800Gt -t. -
ftc
nagyúr
Bővebben: link
Igen intergrállt VGA és I/O vezérlö 2008-ra -
TAKÍÍ
tag
ez igaz
de itt ara gondoltam hogy az A64 alakul ki tehát leáll a foglalat váltással ugy mint régen hogy be mész a boltba és ha gyorsabb procit akarsz akkor csak azt kell venned és Stb...(és mindig van egy arany közép mindenből út lásd geforce 6600GTami drága,de megéri)
de mivel itt rengeteg pénzről van itt szó igy szerintem mindig váltogatni fogják és
mindig találnak rá okot -
erdoke
titán
Merre vannak a Yonah közös L2 cache-ét fikázó fórumtársak? Az AMD is ezt választja, igaz egy év késéssel. A 2006-os dual core Turion fogysztása nem túl kecsegtető, reménykedjenek, hogy a Yonah is ennyivel nagyobb étvágyú lesz a Dothan-nál.
Mellesleg csak én néztem el, vagy valóban prociba integrált VGA-ról is szó van? -
TAKÍÍ
tag
van egy 2500 bartonom meg egy 512 400 Mhz ramom 9600Radeonom 2 winyo(egy éve se hogy vettem 180ért a gépet)
az egész gépet dobhatnám ki vagy legalábbis adhatnám el(nevetséges áron ) az A64 miatt mivel:
uj proci uj foglalat uj alaplap és uj hütö
uj ram uj foglalat
nagyobb teljesítmény uj táp
PCI express akkor a videokarit is dobjuk ki stb
szal ez a sok uj foglalat egy nagy összesküvés hogy mindenki vegyen jobbat és jobbat mindenből mer az gyorsabb de tök fölösleges(szerintem )mert aszofverek ugy se tartanak ott(pl nem megy játék vagy windows mert nem A64es agépem )
szal mindenki cserélgesse a gépet jővőre is meg 2007 ben is
én majd akkor veszek ha ki forrt ez az egész dolog rendszer
[Szerkesztve] -
PPfffff.........
Nézzétek meg a konfigom... lehet hogy most nem is veszek A64-et...
Szerintem Athlon XP 2100+ --- 3200+-ra elég váltani, belel egy 9800XT, meg még fél giga RAM, és akkor már meg is úsztam egy komplett gép vásárlását... -
littlemole
őstag
Szerintem ez alapján az útiterv szerint én a DDR2 memóriát használó AMD-t fogom kihagyni.
Most egy S939, bele egy 3200+ venice vagy ha összejönne akkor egy 3700+ San Diego, és később lehet belerakni egy Dual core procit is, ha lemegy az áruk 2006-nyarára. Azzal meg megint el lehet lenni addig míg kijön a DDR3-as AMD. -
Brae
őstag
2007-től a socket M2-t is leváltják
-
válasz
wassermann #11 üzenetére
Ezt nem értem.
Jelen esetben semmi köze a 64bitnek a foglalatokhoz. Itt a RAM technológiákról van szó. -
wassermann
addikt
Ez az egész csak tovább erősítette bennem azt, amit eddig is gondoltam - Várni kell még a 64bit-esre váltással: míg kijön egy nagy tömegben gyártott új 64bites Windows, illetve amíg le nem tisztulnak a 64bites architectúrák és proci foglalatok.
-
joshua7
veterán
Idáig úgy gondoltam, h M2 lesz az én következő barátom, de ha 2007-től megint jön vmi más, akkor nem.
Addig s754-gyel elleszek bőven.
-
domedee
senior tag
nem olyan nehéz az, csak pontosan a foglalat felé kell rakni a ramot, majd ügyelve arra, hogy merőlegesen álljon a lapra, egy enyhe mozdulattal ütközésig betolni. Amikor már nem megy tovább, akkor pedig szépen visszakapcsolod a gépet, és élvezed a gép sebessének a változását.... (hiszen 100%-os különbséget fogsz tapasztalni, ha elég ügyes vagy)
, de gonosz is vagyok néha
-
Megint S940(M2). Jájj.
Jól értelmezem, hogy felkészitik a procikat a DDR2-re. Vagyis a memvezérlő mindkét ramtípust támogatni fogja? -
''Jövőre egyszerűsödik az AMD által használt foglalatok választéka: ...
az asztali PC-kben az M2 (940 érintkező),''
Kár, hogy átvették az Inteltől ezt az állandó foglalatváltós köcsögséget! -
new core, larger caches, xghz ht.
jelige: csak semmi konkrétum.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Battlefield 6
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Debian GNU/Linux
- Hardcore café
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor Jegelve: torok.adam11
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 7700X 2025.10.28 ig Alza GARANCIÁLIS
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Dell 7400 Intel Core i7-8665U
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest