- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
Halom ilyen van. Még olyan is van, hogy egymástól vesznek a nagykerek nagy tételben, így relatíve olcsók tudnak maradni. Itt van például az Expert Bővebben: link, van aminek disztribútorai, van aminek szubdisztribútorai és van amit egyszerűen forgalmaznak.
-
Male
nagyúr
Nem vagyok bejáratos a nagykerekbe, de tudtommal pl ASUS cuccokat nem csak a hivatalos magyarországi képviselet hoz be, hanem más is, szintén legálisan: az egyikre 3 év a gari (ez a hivatalos), a másikra csak 1. Amúgy pedig ha egy nagyker nem kizárólagos magyarországi disztributor, akkor simán lehetnek más cégek is, akik szintén legálisan hozzák be az adott cég termékeit.
-
luciferc
őstag
nem tudok ilyet mondani. de nem is mondtam, hogy van ilyen (bár szerintem igen és megpróbálok majd utánakérdezni). én annyit mondtam, hogy a szabályozás az ilyen cégeket (ha vannak) is kizárja, és ez erősen versenykorlátozó. szvsz. pusztán ennyit mondtam. tehát a szabályozás elvével van a bajom.
mellesleg ha nincs ilyen, akkor fölösleges a szabályozás... de persze ez nem bizonyít semit.
nem számtechben tudok ilyet, pl Thyssen műanyag nyílászárók. én nem a hivatalos magyar Thyssen képviselet által behozott verziót vettem, egy másik cég közvetlenül Németországban vásárolja cuccokat, aztán hozza ide. -
747
senior tag
''Vagy esetleg tudsz arról hogy valaki azért tett panaszt mert a Mistral szürkéktől származó terméket forgalmaz?''
nem egy ember tett mar celozgatasokat arra vonatkozolag, hogy mitol is ilyen alacsonyak bizonyos cegek arai, PHn is volt ilyen cikk, valamelyik nagyker fonoke nyilatkozott. -
luciferc
őstag
-
Male
nagyúr
Tudod akik minimálbérre vannak bejelentve, azok jórésze nem önszántából dolgozik így, másrészt nemtudom, hogy tudsz e róla, de olyanok is vannak, akik valóban minimálbért kapnak...
Hogy sokkal egyszerűbb ellenőrizni kevés nagy céget? Ez valószínüleg tényleg így van. (bár egy nagy cég meg alaposan tud keverni, úgy hogy még az APEH se igazodik ki rajta csak évek alatt...)
Szerintem egy sokkal célszerűbb megoldás lett volna, ha valahogy eltörlik az ÁFÁ-t a számtech cuccokra. Sokkal kevesebb adminisztráció, nem kellenek pályázatok se, stb. A feketepiacot ez is rontja legalább annyira, hiszen ott a haszon egy része abból van, hogy nincs ÁFA. Persze tudom ÁFA törvény megváltoztatása nagyon bonyolult lenne, stb. Nem vagyok politikus, ez pedig az ő feladatuk, hogy jó megoldást találjanak. -
747
senior tag
''Ezzel az állam azokat részesíti előnyben, akik hivatalos beszerzési csatornákon keresztül vásárolják a termékeket, és nem pedig azt a fekete vagy szürke céget, aki azzal károsít meg áttételesen téged is, hogy nem fizeti be, vagy visszaigényli törvénytelenül az ÁFA-t.''
mar megbocsass, de a kiskereskedoket en bloc feketegazdasagnak belyegezni tahosag es dilettantizmus.
masreszt, ha minimalis fogalmad lenne a dolgokrol, akkor tudnad, hogy pont a nagyok tudnak csalni, ha akarnak. (lasd: rengeteg panasz a Mistral ellen -> kovetkezmeny nulla.) -
luciferc
őstag
már számtalanszor leírták, hogy az állambácsi nem csak a fekete/szürke cégeket zárja ki, hanem azokat is, akik nem a magyar hivatalos disztritől veszik a cuccot, de amúgy mindenben törvényesek. tehát a magyar állam a hivatalos magyar disztrit tekinti hivatalos beszerzési csatornának. és ez hát hogy is mondjam, de kreténség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Macbook White 13" unibody
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest