- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsc
nagyúr
válasz
fekeandras #98 üzenetére
2006-os hír, valaki hsz-t gyűjtött . Egyébként én is megörültem, szerintem ezt a topicot zárni kellene .
-
end09
tag
válasz
DyraKapitány #50 üzenetére
Szeretjuk az Abit
-
fekeandras
őstag
Most akkor mi van?Lesz újra vagy sem?Nagy a csönd...
-
henesa
aktív tag
nemár
-
Hequila
őstag
Olyat hallottam bótostól, hogy ismét szarban van az abit (khm... Universal abit).
Ez vajon igaz? -
nRu3
addikt
Őrömel látom az abit nem áll le a hátér problémák miatt és a jővöben is gyárt nekünk jó lapokat.
-
butch3r
senior tag
[link]
megjelent a KN9-SLI
+ még 1 pár újról pici kép a főoldalon
ÉLjen az abit
[Szerkesztve] -
Shapord
tag
ABIT
-
bpz
csendes tag
válasz
YODA mester #77 üzenetére
Azért meg kell nézni a mai asus lap kínálatot ami párhuzamosan akár 100-nál is több különböző(minden szar chipszetű), ami persze nagyon instabil.
[link]
Most is szívok egy céges asus k8 V-MX es agyonintegrált lappal és alapórajelen fagyogat össze vissza(mem jó).
Az abit abban jobb hogy kevesebb tipust gyárt és fejleszt és nem a legszarabb chippeket használja, az asus meg tele van olyan lapokkal ami csak a harmadik világ igényeit elégítené ki de szemét módon eladják itt Mo-n is.
Úgy hogy éljen a király az ABIT. -
YODA mester
senior tag
Jó hogy nem ment teljesen csődbe a kaki ABIT, így legalább marad a verseny és alacsonyabb áron tudok ASUS-t meg Gigabyte-ot venni...
-
_Gudella
senior tag
A jókis BH6, egyetlen lapom volt ami 4 procit és átélt
Cel. 300 -> 450 MHz
Cel. 300A -> 464 MHz
Cel. 633 -> 980 Mhz
Cel. 800 -> 1200Mhz
Ahhoz képest hogy a lap megjelenésekor asszem 450Mhz volt a procik csúcsa....elég szép.. -
Steve-S
tag
Zsír! Én azt sem tudtam hogy az Abit hanyatlani kezdett.
-
Sherwood
csendes tag
Ott a pont, sok abit lap elhalálozásánál főleg ez játszik szerepet sajnos. A másik kellemes dolog mikor asztalon összedobják egy tesztre semmi alá csak a ház tetejére testet kap a lap és rövidrezár majd füstöl ez az, majd ''de szar ez az abit''.
Szerény véleményem szerint nagyon is felhasználó függő a dolog.
Nekem eddig le is kopogom Abit lapokkal nem volt problémám pedig kárt nálam egy jó pár tipus legelső szériés NF7, NF7-S, NF7-S 2.0, AN7, IC7, AN8 Ultra.
Én fejethajtok a név előtt mert jó, akinek nem tetszik vegyen mást! -
pjani
tag
Külföldi oldalakon az Abitot még mindig az ''enthusiastic''-oknak készült alaplapok gyártójának nevezik - persze a nehézségeik és hibáik elismerése mellett.
Én is drukkolok nekik, mert a nekem legszimpatikusabb ár-érték arányt ők hozzák. Persze ebben az is közrejátszik, hogy problémám még nem igazán volt velük (Abit NF7-S2 kivétel, de úgy hallottam, később az is kinőtte a gyerekbetegségeit).
Mindenki elismerheti, hogy igen szép dolgokat tettek le az asztalra: SoftMenu, Silent OTES stb. Igazán kár lett volna értük.
Szerintem.
Üdv! -
Findzs
addikt
nagyon remélem hogy ennek csak jó vége lehet !
-
huu
csendes tag
Emlékezetem szerint a VH6-os szériák voltak nagyon szarok. Nálunk a cégnél ebből volt a legtöbb garcserés lap.
Privátban nekem is Abit van AW8-Max és nagyon ott van. -
chaby7
aktív tag
Nekem 3 ABIT lapom van amiket jelenleg is folyamatosan használok:
ZM6 már 6éves celeron366@566
AN7 2éves
NF8-V fél éves
Semmi probléma egyikkel se... -
Shapord
tag
Sziasztok,egy kis segítségre lenne szükségem.
Mostanában szeretnék hardwert frissíteni,de nem tudom,hogy a lapom bírná-e...
[link]
Ez az alaplapom van és a hivatalos site azt írja,h max 2200+ XP-t és TI 4600-at lehet belerakni.Azt nem tudom,hogy mennyire valós ez a kiírás,mivel szerintem ezt felrakás után nem nagyon frissítik...
A kérdésem a következő:Szerintetek belemegy egy 2500+ Barton és egy 9800PRO?
*MOD: a linket elsz*rtam...
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
PC-s pályafutásom során 2 Abit lapom volt. az első egy KT7-RAID, benne egy 700-as Thunderbird. a mai napig megy haverom gépében, pedig van már vagy 6+ éves. a 2. abit lapom egy NF7 1.0 volt. annak a lapnak a tuningolása miatt kezdtem el olvasni a PH!-t
nem1 BIOS cserét túlélt. elkerült tőlem debrecenbe, azóta nem hallottam hírt felőle.
-
AMD!4ever
őstag
Na ,végre egy jó hir!
Igaz nekem a mostani lapom az első Abitom,még pont a Abit botrány elött vettem 2004ben. Maximálisan kiszolgálja a lap az igényeimet (Abit Av8-3rd eye)
Előtte egy Acorp 7Via71a lapom volt aki ismeri az tudja mekkora gány lapde érdekes,a mai napig müxik
Ha az Abit legalább ilyen jó lapokat gyárt továbbra is akkor a következő lapom is Abit lesz.
Hajráhajrá! -
Calibos
addikt
régebbi alaplapokhoz ezután is nyújtanak drivereket?
-
Gábor vitéz
tag
Na végre hogy valaki megemlíti a BX6 v2.0-át! Mert az igazi tuninglap ez volt abban az időben!
Legstabilabb volt mind közül (még 4 tele mem.slottal is! - hála a texas instruments buffereknek)
Túlzás nélkül állítható, hogy a legsikerültebb i440 BX lap! A BH6 már ennek az olcsósított, butított változata volt 3 memslottal (buffer chipek nélkül) rövidebb pcb-n. Igaz ennek a második revíziójában jelent meg a softmenu III ami pár dologban okosabb volt már... -
afterburner_
őstag
Anno asszem az abit vezette be vagy az elsők közt volt akik biosbol engedtek huzni a cpu-t hála a soft menünek.
raadasul nálam az Abit bh6 marad az örök etalon, amivel a 566-os cerkamat léggel feltoltam 1070-reés atomstabil volt
emlekszem annal a lapnal eleg volt hogy magasabbra emeltem a gyari feszt aztan bios sütés és mar az emelt fesz volt az alap
p4-es időszakban talán az ic7-re tudnek voksolni, a th7 1 katasztrofalis volt tuning szempontjabol clock gen. miatt nem lehetett asszem benne huzni a cuccotth7 2 sem volt szamomra nagy szam, ahogy a bd7-II, bg7, de ezek elegge a low end kategoriajaba tartoztak a gyartonak sztem, jah es ai7-esemmel sem voltam / vagyok megelegedve, de amd teren viszont a kg7-es lapom az egesz barati volt 1000 t-bird szakitott benne 1500-on
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
törölt tag
Nagyon ok hogy nem szűnik meg az Abit
Régóta én is Abit-ot nyúzok amióta az Epox nem gyárt tuning alaplapot.( vagy nem jut el hozzánk) A bx-6 óta...
Teszteltünk más lapokat is ,sztem ez a legjobb ár/teljesítményt produkáló gyártó -
csongi
veterán
Eladott mennyiség és minőség.
Szvsz. A mai piaci világba senki ne várja hogy egy lap annyit menjen mint régen. Ezek a lapok közel sem fognak akár 6 évet is szolgálni. Hogy miért? A válasz Egyszerű. Ki a fene venne újabbat ha jó a régi is. Folyamatosan jönnek az újabb fejlesztések és azokat is el kell adni. És ha régiek még mindig muzsikálnak akkor kevesebb újat lehet eladni. Az ördögi kör. A piac diktál felgyorsultak a dolgok. 2-3 évente cserélődik a gépek belseje, még céges szinten is. És ne a magyarországi tapasztalatokból induljunk ki. Nekem most is abitom van és előtte is az volt. Megvagyok elégedve vele.És ár értékarány is jó.
-
#gab_
őstag
nekem mar ment tonkre abit DB-2... de akkor is inkabb abitot veszek mint asus-t.
szerintem a 2 legjobb alaplap a DFI / MSI -
Petya25
őstag
Nagyon örülök, hogy megy tovább a szekér.
Igazából a P4-es korszakom óta csak Abit lapjaim voltak, és nagyon beválltak, függetlenül attól, hogy kettő bios hiba miatt garos lett.
(TH7 II, IS7, IC7-max3, AW8-max) -
Muton
addikt
mondjuk már az usb kivezetés alap minden kategóriábn.
ahogy látom szinte mindig az asus gyártja a leggorsabb lapokat (ami indokolja a magasabb árat), de akkor miért hallani annyi problémát róluk? tehát az h egy-egy hibátlan gyors cuccuk van, az édeskevés. a minőséget tömegtermelés mellett is biztosítani kell.
Zenty #43:
multkor láttam egy alsó kategóriás asust. hát... ha főrészvényes lennék, már hátra lenne kötve pár sarok
na talán majd az űj abit memutatja, h h kell laplapot gyártni
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
radírfej
senior tag
válasz
Digitalboy #52 üzenetére
szarabb, mert többet fogyaszt!
-
Digitalboy
senior tag
Az Abit mindig is a tuningosok lapja volt! Nem kellene tehát összehasonlítani az Ecs eladásaival! Az Ecs olcsó lapokat gyárt amit irodákba szánnak és nem kérdés, hogy sokkal többet adnak el belőle!
Ez olyan mintha azt mondanánk a BMW M3-as szarabb mint a Suzuki Swift, mert abból sokkal kevesebbet adnak el! -
radírfej
senior tag
válasz
DyraKapitány #50 üzenetére
hát lehet hogy nincs igaza, de Te sem hoztál fel meggyőző érveket... hacsak nem a ''kiemelkednek a mezönyből aki ezt nem látja be az nem ért hozzá ez a történet ilyen egyszerű'' akart az lenni...
-
DyraKapitány
csendes tag
válasz
Komplikato #18 üzenetére
Az az érdekes , hogy nekem, az összes haveromnak és még fél Egernek ilyen alaplapja (mármint valamilyen ABIT) van. És bár gondok előfordulnak velük mégis nagyon jó alaplapok. Igenis kiemelkednek a mezönyből aki ezt nem látja be az nem ért hozzá ez a történet ilyen egyszerű. Sorolhatnám miben nagyon jók de felesleges. Az meg , hogy mennyi gari van egy termékből sok mindenen múlik de én erre is azt mondom nincs belőlle annyi gari mint más lapból. Ebben van nekem is egy kis tapasztalatom. Ismerek olyan embereket akik most , hogy már az utolsó pár hónapban akadozott a szálitás sem vettek mást, kivártak vagy valahonnan felhajtottak ilyen lapot. Szóval hülyeségeket ne írj le mert egyszerűen nem igaz amit álitasz.
-
Digitalboy
senior tag
válasz
Komplikato #30 üzenetére
Szerintem meg az összes többi gyártónak is vannak rossz szériái és megdöglött lapjai! Most úgy beszéltek, mintha csak az Abit lapok halnának be!
-
antikomcsi
veterán
ÉLJEN A KIRÁLY!!!
-
Scream007
őstag
ez 1 jó hír, mert az abit jó tuninglap.
következőre én is abitot szeretnék remélem sikerülni fog valami klasszat összecsapni.
Szerintem van esélyük az asus-sal szemben.Sőt bármelyik márkával szemben.
Csak picit stabilizálni kéne a dolgokat.
(alaplapoknál márka szinten már sokszor leírtam a siorrendemet>>asus, abit, msi, gigabyte...meg a többiek valahol lemaradva) -
Male
nagyúr
válasz
Komplikato #30 üzenetére
Ezt az adatot te bizonyára ismered.... a haver boltjában álló elromlott lapok száma max anynira mérvadó, mint a topicba írkálók személyes tapasztalatai.
#21: Épphogy az Abitot régebben főleg a tuningosok vették... szóval nem csoda hogy azok jobban gyötört lapok voltak... pl a BH-6 és társai nagyrészében mentek az akkori jól húzható cerkák... csak nézd meg ki mit használt akkoriban tuninghoz...
Nekem is egy BX6-2-es lapom volt... vagyis van, mert a mai napig működik, mégpedig megbízhatóan (videodigizés a feladata, és megelhetősen szépen bírja a 10-12 órás felvételeket ma is...) Ja, ebben is egy 366 Celeron volt... kezdetben 458MHz-en, nagyobb hűtő után pedig 550-en egy évig... majd egy 633-as (sajna nem ment 950-en stabilan, így ez tunin gélkül ment), aztán egy 850-es szintén húzhatatlan Celeron, végül beköltözött egy 700-as P3, ami azóta is jól érzi magát benne. -
Zenty
őstag
Az asus azért még mindig jol áll!
Ugy vettem észre inkáb a nagyon olcso alaplapjaiba van a probléma ,de a csucs katokba még hozza minőséget,bár nem olyan atom biztos minőséget mint régeb-ről!
Mondjuk szerintem egy gyártó sincs jelenleg ami hozza a régi jó mivoltját...
[Szerkesztve] -
kircipeti
senior tag
Dejo hir! En egy BE6-2 -vel kezdtem az Abit-os palyafutasamat, azota NF7-S V2.0. A kov. AM2-es lapom is Abit lesz ezekszerint
-
válasz
Komplikato #29 üzenetére
Egész egyszerűen nem értettem meg a szót. A segítségeddel már rájöttem, hogy ''agyonhype-olt''-at akartál írni. Bocs...
-
Gtxtt
tag
Nekem az első gépem egy VH6 II (ha jól emlékszem) & Celeron 800-as proci volt.Én elégedett voltam vele,ahogy most az NF7-el is az vagyok.
[Szerkesztve] -
Az AN7-et mikor kinyírtam, csak NF7-S2-re volt zsém, ami egy igazán low end lapra sikeredett! Xarakodott mindennel, végül beállt a földbe! ...
-
Muton
addikt
milyen extrára gondolsz az asus-szal kapcsolatban? arra, h ha mákod van, akkor nem lesz selejt?vagy a teljesen feleleges dolgok garmadája? amióta az ára ellenére póz lett az asus azóta megfigyelhető, h sokat esett a minőség is
örülök az abit feltámadásának, remélem mire lapcsere lesz, addigra összehoznak vmi értelmeset. mindig is abitom volt, szerencsére én nem szívtam meg sohsem velük, pedig nem kíméltem őket (pl mit szól, ha kicserélem a VGA és a lap bios-át, zárlatok, ilyesmi- még mindegyik megy).
-
T-bag
tag
Nemrég volt egy nyereményjátékuk de eddig nem üzentek hogy nyertem. Amúgy hajrá Abit a cél lenyomni minden téren az ASUS-t.
-
Komplikato
veterán
válasz
Digitalboy #22 üzenetére
''Hát nekem eddig csak Abit lapjaim voltak, és soha nem nyiffant ki egyik sem!!''
Na és? Nem az a mérvadó, hanem az, hogy eladott darabszámra mennyi a selejt. -
Komplikato
veterán
válasz
Intelligencs #25 üzenetére
OFF: Elégséges magyarázat, hogy hadilábon állok a Hungarian billentyűzettel meg a kiosztásával, és az a tény, hogy az ''Í'' és az ''Y'' gomb egymás melllett van? Konkrétan zavart az elírás vagy itt is divat a ''SuliNet'' szinvonalas vita, ahol ha nem tetszik valaki véleménye, akkor belekötünk a helyesírásába ?
-
Lacix29
őstag
válasz
macilaci78 #26 üzenetére
Nálunk a cégnél volt pár jó kis ABIT BH6/BE6-os lap.
De szépen felpúposodtak rajta az eletrolit kondik egy bizonyos kor után.
Aztán nem is ment természetesen.
Kondi cserével meg lehetett javítani, de az majdnem megduplázza az értékét. -
Bankár
csendes tag
kár, igazán csődbe mehetett volna, elég trágya egy cég...
-
macilaci78
nagyúr
Abit BH6, de nagyon szerettem, ment vele minden, új hangkari, új vidkari, nagyobb proci, aztán proci+lap+hűtő+memó+hangkari el, helyébe egy Thunderbird1.4-es proci hűtővel, deszkával, DDR-rel. Az volt az ugrás a húzott 333MHz@416MHz-hez képest! WOW! Semmi bajom nem volt az Ait-tal, mi lehetett volna 16 évesen...
-
válasz
Komplikato #18 üzenetére
''agyonhípolt''
Először csak azt hittem, hogy elírás, de miután másodszor is ugyanígy írtad, azt kell gondoljam szándékosan írtad így. Megkérdezhetném, hogy ez a szó milyen nyelven íródott, és mit jelent? Köszi. -
Digitalboy
senior tag
válasz
Komplikato #21 üzenetére
Az igaz, hogy volt egy időben hibás széria belőlük!!!
-
Digitalboy
senior tag
Hát nekem eddig csak Abit lapjaim voltak, és soha nem nyiffant ki egyik sem!! Sőt, nagyonis meg voltam elégedve velük! Lehet csak nekem volt szerencsém? Azért a köv. lapom is nagy valószínűséggel Abit lesz!
-
cikasz
őstag
válasz
Komplikato #18 üzenetére
Az esetek nagy töbségében az a baj, hogy a vérpistike nekiesik az alaplapnak mint medve a málnabokornak. Tuningolja ezerrel emeli a feszüccséget oszt csodálkozik, hogy nem megy a lap.
-
Komplikato
veterán
''mellesleg nekem sose volt gondom az abittal, egy két instabilitáson kivűl.''
Érdekes, hogy mindenhol ilyen pozitív dolgokat olvasok csak, akkor tudnám miért álltak térdig a rossz Abit lapoban a szervizesek a melóhelyeimen?
Emlékszem mikor a BH6-ra beruháztam és kinyiffant. Elvittem a haverhoz, aki sok embernek vett ilyen lapokat, hogy cserélje be gariba, és ott állt nála a sarokban egy halom ilyen lap. Egyiken az AGP, másikon pár PCI, harmadikon pár ramfoglalat és volt amielyiken az IDE szállt el, vagy ezek tetsőleges kombinációja ...
Vagy ott van az agyonhípolt IC7, az lehet, hogy nagyon tuningmájszter lap, de érdekes módon bizonyos videókártyák nem mentek benne ...
Vagy amikor egyszerre 22 Abit lahoz jött ki Bios javítás, mert nem ment velük a SATA Seagate vinyó? (Közben meg terjedt a ''hír'', hogy a SATA SeGate-ek rosszak ...)
Félreértések elkerülése végett sok többi agyonhípolt márkától se vagyok elragadtatva (Asus, MSI és társai), mert hoztak ki ők is egy egy rossz alaplapot, vagy hanyagoltak el dolgokat, de Abitból a selejtarány rosszabb volt mint pár noname gyártótól. Most vagy nem olyan jók voltak, mint itt mindenki emlékszik rá, vagy M.O.-ra direkt a selejt jött, mint ahoyg az nem egy gyártó termékeivel megesik. -
Tsunami
senior tag
Érdekes, én eddig észre sem vettem, hogy gond lenne velük, igyis ontották a lapokat mint az atyauristen, mellesleg nekem sose volt gondom az abittal, egy két instabilitáson kivűl.
-
Agyasima
őstag
''Akkor többen úgy spekuláltak, hogy az Abit márkanév ezzel végérvényesen eltűnik a süllyesztőben,...''
Épeszű ember azért nem spekulált így, az biztos. Egy ekkora nevet senki sem dobna kukába. Annál ''kicsit'' többet ér. -
YODA mester
senior tag
Három Abit lapom volt idáig: egy P2-höz, egy s754 és egy s939... Nagyon utáltam mindegyiket és megfogadtam ,hogy soha többet...
(csak hogy legyen negatív is)
-
Borosz
őstag
Remek! Remélem ezek után a szériahibákat is ki fogják küszöbölni. Meg nem fognak kiadni kétféle NF7 jellegű új lapot mert pl. a V1.0 és a V2.0 NF7 BIOS frissítése nagy szivatás volt annak, aki nem olvasta az apró betűs részt.
Az SA6 meg ugyebár 1 év után pl. ecerűen csak úgy pittyent egyet és elhalálozott. Több ilyen SA6-hoz is volt szerencsém.
Hajrá Abit! -
rauschie
senior tag
én eddig abit kn8 as lapon gondolkodtam, de mostmár csak megvárom mit dobnak össze a skacok a gyárban!
-
arpi6k
addikt
Forza Abit!
-
KrAt
veterán
Ez milyen jó hír..
Most is Abit lapom van, és maradéktalanul meg vagyok vele elégedve -
Onizuka
tag
A BH6 volt az egyetlen olyan alaplapom, amit éveken keresztül tudtam használni, és 3 procit sikerült vele végignyüstölni, a Slot1-es P2 400, ill a P3 500-tól (alapjáraton is olyan forró volt, hogy húzás nélkül is fagyott nyaranta), az FCPGA (vagy mi
) tokozású P3 1000-ig...
-
Thomas1
addikt
Nagyon sokan szidták az Abit lapokat, mégis az NF7 volt az egyik legnépszerűbb Socket462-es lap.
És ne feledkezzünk meg a BH6-ról, és a KT7-A-ról sem. -
ngabor2
nagyúr
nekem is bejöttek az abit lapok, szomorú voltam, mikor nem tudtam olyat venni (azóta a gigabyte-tal is elégedett vagyok). az előző lapom is abit volt, nagyon szerettem, semmi gond nem volt vele.
-
Yutani
nagyúr
Öröm ezt olvasni!
Akkor maradhatok az Abit lapoknál, lesz továbbra is support meg minden!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- Úgy tűnik, nem lesz Samsung Galaxy Tab S10
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fujifilm X
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Dell notebook topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Path of Exile (ARPG)
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest