- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordX
veterán
Hát, amit én találtam, az mind H.264-volt (MP4 konténerben).
Egyébként te a DVD lejátszót meg a TV-t vinnéd az útra, vagy az iPodod? Azt ha ne adj isten lennék oly elvetemült, hogy filmet akarjak nézni vonaton (never gonna happen, de biztos vannak elvetemültek), akkor berippelném a DVDket.. Nem nagy minőségvesztés az, ha jól csinálja az ember, idő meg van rá, háttérben eltömörítget a gépem.
Persze a fent leírtak az én esetemben teljes fikció, még MP3/pendrive lejátszóm sincs, mert én nem vagyok olyan. -
LordX
veterán
Amire te hivatkozol, az azonos bitrátások szubjektív összehasonlítása, és mivel szubjektív, a számszerű különbség nem jelent semmit, csak az a lényeg, hogy nagyobb.
De itt egy másik teszt,ahol különböző bitrátás H.264 kódekek vannak megmérve (+DivX mint referencia). [link] (több oldalas!) Ez nem szubjektív teszt, de több objektív metrika is van, szerintem csak a(z Y-)VQM-et érdemes nézni, mert az ad legjobb korrelációt a szubjektív tesztekkel. Azonos VQM metrikát az x264 kb. fele-2/3 bitrátán ért el, mint a DivX.
Zsiga: neked is. Szubjektív tesztnél nem szabad nézni, mennyivel nagyobb, csak hogy nagyobb. Az a 10% az gyakorlatilag elhanyagolható lehet látványban, bár nem láttam.
[Szerkesztve] -
LordX
veterán
Elmentem egy random torrentoldalra, és a keresőbe beírtam, hogy iPod, bepipáltam hogy csak a ''TV Shows'' alatt keressen, és ezen sorozatokat találtam meg iPod formátumban: Prison Break, Lost, Scrubs, Pearl Harbor (... gratulálok aki TV shownak kategorizálta..), Law and Order, My Name Is Earl, Smallville, CSI NY. Ha nem haragszol, nem lapozok, és nézem meg mik vannak ott.
-
LordX
veterán
Jó, igaz, a Vorbis nem (sokkal) gyengébb. De a többinél egyértelműen.
Egyébként olyan nincs, hogy ''bütykölnek egy kicsit rajta''. Ez egy szabvány. Ilyen és ilyen a formátum, ez kőbe van vésve. Változatatás azt jelentené, hogy elveszik a kompatíbilitás. Esetleg az enkódereken lehet bütykölni, hogy jobban kihasználja a lehetőségeket, de nem csak az egyik oldal fejleszt folyamtosan. Próbáld ki a Nero 2 menetes HE-AAC enkóderét..
[Fennhang]Helyesírási hiba: a ''mikor'' az csak kérdéskor van, itt most inkább ''amikor''.[/Fennhang] -
LordX
veterán
Nekem már minden hangom AAC-ben van, mert egész egyszerűen laposra veri az általad említetteket (BTW: a WAV nem formátum, csak konténer).
Egyébként teljesen mindegy mennyire elterjedt formátumok ezek, az iPod támogatja, tehát messze nem igaz, hogy ez verné fícsörre.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Formula-1 humoros
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen TV-t vegyek?
- Spórolós topik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Latitude 5450 27% 14" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vibill gar
- Új Steelseries Arctis Nova 4 Wireless gamer fejhallgató 1 év garanciával
- Urmet Dialog PA3120 180 wattos digitális erősítő 1 év garanciával
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest