- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Aktív témák
-
Vertic
aktív tag
Az utasításkészlet azért olyan amilyen, mert még mindig ott van a kompatibilitás, a régi x86 architektúra öröksége. Benne van még a 8 bites alap is. Szóval, csak egy kicsit felhíztak a procik, nem újakat építettek, hanem az előzőekből csináltak egy gyorsabbat, több tranzisztorból állót, ennyi. Vannak persze full 32/64 bites fejlesztések is. Meg lehet nézni az árukat, és hogy melyik piaci szegmensnek gyártják...
-
CsendPenge
őstag
Nos, az eredeti hírre reagálva, ennek már nagyon ideje volt. Na nem az MSI új lapjainak, illetve nem csak annak. Leginkább annak, hogy AMD is lép valamit, mert az Intel eléggé előreszaladt. Remélem lesz egy cikk majd egy ilyen lapról (nem feltétlenül MSI, de 333-as fsb), mert kíváncsi vagyok, hogy a többi cuccos a gépben hogyan bírja a magasabb fsb-t, illetve milyen hatása van ennek a rendszerre.
-
Male
nagyúr
Az Apple nem gyárt processzort, pusztán RISC procikat használ a CISC helyett (ha jól tudom Motorolát), és azokban is egy SSE2 szerű utasításkészlet bővítés van, csak ott jobban optimalizáltak a progik (többek között azért, mert nincs konkurencia). Ráadásul az Apple gépek sem fél GHz körül vannak, inkább 1.25 GHz-nél tartanak. Ez már tényleg elég gyors (sőt), de egy fél GHz-es G3 vagy G4 (szerintem G4-ből már nem is volt fél GHz-es) nem veri meg a mai csúcs PC-ket még grafikus teljesítményben sem.
-
Male
nagyúr
Már az AMD K6-ban is volt MMX. SSE is van vagy legalábbis lesz az AMD-ben (volt erről valami, de azthiszem az Athlon XP-ben már van SSE. Ez nem biztos, mert nem nagyon néztem, mivel Intelt vettem). A sebességről meg annyit, hogy tömöríts be egy filmet MMX,SSE, SSE2-vel és ezek nélkül. Látni fogod a különbséget.
-
bazs
aktív tag
Fatal error a helyesírás agycímen bzzzz...
Bocsesz, véletlen volt, amúgy én is szeretek odafigyelni a helyesírásra.
Ami az utasításkészletet illeti az mmx-et az AMD a 3D-now-t pedig az Intel nem támogatja, szóval a programok elfutnak egyik és másiok nélkül is, nem sokkal lassabban.
Ja és nézd meg az apple prociit, fél Ghz körül vannak és grafikus teljesítményben agyonütnek bármilyen procit... -
fügike
senior tag
Szerintem esetleg a memória sávszélességen is lehetne javítani, mint ahogy a VIA teszi a QBM-mel. Nagyon érdekel, hogy mekkora teljesítménynövekedés érhető el ilyen irányú fejlesztéssel. (Igaz, ehhez megint új alaplap, memóriamodul kell, de akkor is!):))
-
TommyGun
őstag
bocsesz de ha jól tudom az intel is kis i-vel írja saját nevét...jaaa és mi itt a prohardveren telibe kakkantjuk a magyar helyesírás szabájait.....bocsesssz :D
-
Male
nagyúr
Az Intel egy ''l''. Azért a 386 óta van jópár változás, ha csak az utasításkészletet nézzük: MMX, 3D Now!, SSE, SSE2. Ezek mind elég nagy javulást hoztak bizonyos területeken. Ráadásul ha a MHz-et növelik, akkor minden gyorsul, viszont ha az utasításkészletet bővítik, akkor csak az új utasításokat kihasználó programok gyorsulnak, ezáltal ennek a hatása csak jóval késöbb jön ki (mire lecserélődnek a programok az újabb verziókra).
-
bazs
aktív tag
Már csak az a kérdés, hogy még mindig el fog-e férni a hűtőborda a gépben, vagy 3Ghz felett be kell vezetni a folyékony nitrogént? :)
Másfelöl nem értem miért a MHz-eket hajkurásszák, amikor sokkal nagyobb sebességnövekedés lenne elérhető az utasításkészlat feljavításával.
A 386 óta komoly változtatás nem történt (kis MMX, hangfelismerés és társaik). Ez természetesen vonatkozik az intell-re is
Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- 12 GB-os RTX 4070 SUPER - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest