Keresés

Aktív témák

• Foobar

tag

Phobos: abban igazad van, hogy az Nvidia mostanában bizony elég tisztességtelen módszerekhez folyamodik, de gondolom ezzel mindenki egyetért... De szegény AMD-t hagyd már békén! Le sem tagadhatod, hogy Intel-párti vagy... Nem kéne elkötelezned magad egyik gyártó mellett sem, aztán a konkurenciát meg jól leszólni, hidd el, mindegyiknek vannak jól és rosszul sikerült termékei, valamint jó és rossz időszakai is. Én a magam részéről soha nem voltam semmilyen gyártó elvakult híve, pl nekem úgy tűnik, hogy jelenleg a processzorok világában az Intel előrébb tart, mint az AMD, egy 3 Ghz-es, 800 Mhz FSB-s, HT-s P4-et ma semmi sem überel... De nekem ennek ellenére AMD procim van, mert ERRE VOLT PÉNZEM! Örülj neki, ha megengedheted magadnak, hogy Intel procit vehetsz. Ha más nem is, de az olcsóság mindenképp az AMD mellett szól.. De ha nem a felsőkategóriás procikat nézzük, ott hidd el, teljesítményben sem rosszak az AMD vasak. Tehát most ilyen Athlon XP 1700+ - 2400+-ra gondoltam. Ez egy jó sorozat szerintem, mármint a ThoroughBred-B-s. A Bartonok is jók, bár annyival nem jobbak szerintem, mint amennyivel drágábbak (egyelőre). Amit írtál: ''Egy normál összehasonlítás akkor lenne reális, ha pl egy fizikailag 2000 (2400+) Amd-t egy 2000 -es Intel -el mérnének össze.'' ez tiszta hülyeség, bocs hogy ilyet mondok, de az a helyzet, hogy egy Athlon XP 2400+ (ami asszem 1,93 Ghz) simán ver egy 2 Ghz-es P4-et... Bármilyen hihetetlen, ez így van, az AMD procik teljesen más technológiával készülnek, hogy milyennel, azt ne kérdezd, fogalmam sincs, ezt csak az AMD mérnökei tudják:) Mindenesetre az tény, hogy az AMD-k alacsonyabb órajelen ugyanazt a teljesítmény hozzák, mint a P4-ek magasabbon, ezt hidd el, én már sok tesztet olvastam, még ha ide most írok is először, mert nemrég találtam rá az oldalra. Jelenleg az a helyzet, hogy az AMD Barton 3000 teljesítménye (sőt a 3200-é se) nem éri el a 3 Ghz-es P4-esét, szóval az AMD most hátrányba került, de pl egy Athlon XP 2000+ teljesítménye (1666 Mhz) még elérte egy 2 Ghz-es P4 teljesítményét. Ha lenne rengeteg pénzem, vennék én jelenlegi csúcs P4-et, de most csak az előbb említett Athlon XP 2000+ hajtja a gépem...és azért nem rossz ez, ma még elég. Bocs hogy nagyon hosszú és off voltam. :D

Aktív témák