Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android dual SIM okostelefonok
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
zotyesz01
tag
SZVSZ az L1 hidakról szedd le az ezüstöt, úgysincs jelentősége, mivel a lap nem támogatja a szorzóállítást. A ramot és a procit is ki kéne próbálni másik lapban is, hátha problémásak. Lehet kontakthiba is a memória slotoknál, kivenni, befújni kontakt szprével (nem WD40!!!), egy próbát megér. Hány ram modul van? Ha kettő, ki kéne próbálni külön-külön őket, hátha nem szeretik egymást.
Más. Az ECS bios egyszerűen nem támogat mást, csak a következő frekiket:
100/100
100/133
112/112
124/124
133/133
138/138
150/150
166/166
A hivatalos biosok ebből csak a hivatalos frekiket mutatják, a többi rejtve van, DE OTT VAN.
Viszont ettől eltérő értékeket NEM LEHET beállítani. Úgyhogy ne csodálkozz, ha 101/101-es beállításra így reagált. CPUFSB-vel más értékek is beállíthatók, gondolom ez az órajelgenerátortól függ, csak ezeket nem lehet eltárolni a CMOS-ben. -
Dive
csendes tag
Szinte tuti biztos vagyok benne a táp a hibás. Tipikus hibajelenség. Akkor szokott az lenni, hogy többszöri kísérlet után kap csak elég fesz-t.
Próbálj ki egy erősebb tápot, vagy ha nincs rá módod, húzzál le pár fogyasztó eszközt, és úgy próbáld. Ha így kissebb terheléssel stabilan indul, akkor mehetsz nyugodtan nagyobb tápot venni. -
Arrow
tag
Nincs véletlen valakinek tapasztalata Savage4 (agp 16MB) graf kartya + ECS K7S5A (Lan) összferhetetlenségről? Win98, Win98SE alatt probaltuk, de amint megkapja a rendszer a Savage4 driveret es mar azt hasznalva indul csontra fagy. Fekete kepernyo, kozepen a homokoraval, es csak a resetgombra reagal.. Help please!
üdv: Arrow -
jola
csendes tag
válasz
zotyesz01 #495 üzenetére
Írtad, hogy talán kissé maceráns az eljárás: ugyancsak az OCW-fórumokban találtam ezt a linket a tegnap: http://www.inet.hr/~mpapec/performancefiles/stuff/chfsb.zip
Akár DOS-ablakból (de én a ''tiszta'' boot-floppymra másoltam ezt a pár kB-ot) is indítható, csak a kívánt órajel-csoport számát kell begépelni, és újrabootolásnál élesedik. Igaz, nem valami rugalmas, de BIOS-független. Emlékeim szerint szinkron üzemeket ajánl fel.
Most a gyakorlat: nálam, mint minden egyéb módszer esetében, újraindításnál teljes paralízis. Véleményt kérnék: mivel már volt két olyan időszakom, amely alatt (BIOSból) 133/133-mal prímán ment (csak a CAS 2-vel volt Memtest-hiba, minden mással OK), teljesen stabilan, hardveres-szoftveres rebootok rendben, ezzel szemben más időszakokban imák, netán CMOS-reset után CSAK 100/100 (sajnos pont a tegnap esti bekapcs után ismét sötétség fogadott, előzőleg SDP-6-3 Ultra futott 133/133-on napokig; épp a fenti progit próbáltam volna ki...), semmi egyéb, 101/101 sem. Ilyenkor CPUFSB leokézva a Windowsban is azonnal fagy, no körzör, no cukor.
(Erről már írtam a minap, Duron 600-ról van szó, PC133-mal.)
Ha nálam ilyenkor fagyás jön rebootnál, azt jelenti, a progi aktív...
Legyetek szívesek, tippeljetek, mi lehet a gond? Én arra is gondoltam, az ''ezüstözött'' (így vettem) L1-hidak esetleg kontakthibásak, és szakadásnál ezért hajlandó csak natív beállításokon futni. Nincs tapasztalatom, nem tudom, ilyenkor mi szokott történni (tehát egy preparálatlan proci órajelét elállítom - akár lefele - , majd reboot).
Danke voraus!
Laci -
zotyesz01
tag
Igen, az igaz, hogy kényelmesebb, csakhogy a cpufsb-t nem lehet használni linux alatt, valamint a memtest86-tal sem tudod ellenőrizni a ramjaidat. Különben a link, amit beszúrtam itt van két v három oldallal előbb.
Lényeg: van egy progi (cmostool) amivel meg lehet változtatni a bios olyan beállításait is, amit a gyártó elrejtett. Windows és dos-os változat is létezik. Tehát ez bármelyik biossal működik, egy táblázatban kell átírni bizonyos értékeket és utána reboot. -
samatt
csendes tag
harmadik elem:(
-
guest
veterán
Mi ez?A második elemem merült le a lapba!Mi lehet a megoldás?
-
guest
veterán
Sziasztok !
Vettem egy ilyen alaplapot Duron 900-al és fel szeretném tuningolni 1200 Mhz-re, de úgy nem indul el. Mit csináljak ilyenkor ? feszt. kell emelni ? de azt sem lehet BIOS-ból... sajnos elég lama vagyok, PI-ről upgradeltem... :)
Légyszi írjátok le , vagy valami linket,hogy hogyan tudok magfeszültséget emelni. Köszii
Ja azért is akarom, mert márhogy hajtpm max. 38 fokos a proci, úgyhogy még lehet benne valami tartalék... :) -
samatt
csendes tag
Hi!
Tudna valaki tippet adni,hogy mitől lehet az hogy elsőre nem indul el a gép?Egész pontosan a monitort nem kapcsolja be.Nem pittyeg,meg ilyenek csak van olyan amikor 3-4-re indul el.Olyan mintha hideg lenne a motor.:)
kösz -
guest
veterán
Hello kérlek segítsetek!Hogy kell a K7S5a alaplap Bios-át frissiteni?Mert én probálkozok de nem sikerül.Kösz
-
karib
addikt
Szorzóállításhoz lehet buherálni az alaplapot vagy a procit. Az ECS átalakításához van leírás a neten biztosan (itt a fórumban is volt valahol link rá még az idők kezdetén). Aztán lehet buzerálni a procit is: meg kell nézni a doksikat, de valamelyik két hídszériával a procin lehet állítani a szorzót. Az AMD is ezt csinálja a gyárban: eredetileg az összes hidacska össze van kötve, asztán elvágják a szükségeseket lézerrel. A problema az, hogy pont inversz kiosztásban van a két sor híddal lefedve a szorzó beállítása, tehát nem lehet csupán összekötögetéssel (grafitozással pl.) megoldani a dolgot, hanem vágni is kell. Az pedig körülményes és tuti garvesztéssel jár. Akkor már egyszerűbb egy szorzóállítós lapot venni - alap esetben úgyis FSB-ből majdnem maxra lehet húzzni egy procit.
-
samatt
csendes tag
Bocs...de nem jött még rá valaki,hogy lehet a szórzózárat feloldani?Tudom a lap nem támogatja de.......
-
karib
addikt
Egyáltalán az alaplap bírja a 150 MHz-et? Ez sem annyira triviális dolog. Nem mindegyik típus képes nagy FSB-kre, és 150 már húzós. Az is lehet, hogy egyes példányok elmennek, mások nem.
ECS-sel leginkább a 133-138-ra érdemes pályázni szerintem. -
Pézsé
csendes tag
Sziasztok, lenne egy olyan kérdésem, miszerint ha nem kapcsol ki az ATX-es házban a WinXP, akkor mit kell csinálni?
Segítségeteket előre is köszi.
PZs -
samatt
csendes tag
Hi!
Ram ügyben csak annyit,hogy kicseréltem a nonem ddr ramomat samsungra,133/133 tökéletes de fölötte 138/138-on el sem indul mig a nonem 150-is működött.Szerintetek melyik ram a tökéletes? -
jola
csendes tag
A Pentacompnál (Etele út) vettem nettó 20 alatt, LAN-nal. Tudtommal van még nekik.
Az én gondomhoz hozzászólóknak köszönet. Egyébként csakugyan semmi harag a mobo iránt, 40e+ pénzért netto a kísérletező kedv is lankadna. Pedig abban a lényeg; - és hát nem szebb antituning cuccot megadásra bírni, mint unottan klikkelgetni a gyári BIOS-ban? (Mondom én, aki még a 133/133-ig jutottam csak, a CPUFSB minden átállítási parancsnál lefagy stb., de legalább hiszek az elv szépségében.)
Az Acorp-háznál vigyázzatok az előlapi audio-csatikra! Praktikus bekötni, de utána (márpedig nekifutásból mindent bekötöttem) totálcsönd az alaplapi vonalkimeneten. A rend kedvéért már megbeszéltem a P.comppal a cserét, hogy véletlenül kiderüljön: elöl fülhallgató, hátul hangfal üzemben minden lyukon dől a hang. Ergo valami belső rurós-érintkező nyugalmi helyzetben letesteli az előlapon mindkét csatornát! Még jó, hogy a kimenetek rövidzár-biztosak. Így alaplapon üzemeltetve a hangrendszert, a ház vonalkimenetén egy üres sztereó dugó meredezik...
Amit még be kellett volna vallanom már elsőre: PC 133-as noname RAM-mal üzemelek, még a régi konfigból (el is kellene adnom... irodai munkára kit érdekel?), talán nem csoda hát a 2-6-3 megtagadása. Igaz is: tapasztalat szerint 3-6-3 vagy SDP-6-3 a nyerő?
Laci -
guest
veterán
Hol lehet most ilyen alaplapot kapni ?
-
karib
addikt
Nem hinném, hogy a 300-as Acorp gond lenne. Nem olyan vacakok azok, nekem is volt egy ideig. Szerintem semmivel sem rosszabb, mint a Codegen.
Nem értem minek sztárolja mindenki a Codegent. Persze nem rossz, de 8 rugóért házzal együtt nem szabad túl sokat várni tőle. Jó és kész. -
guest
veterán
Most akkor lehet ebbe az alaplapba Tbird 1000/266-os procit rakni mondjuk noname DDR-el, vagy nem ?
-
zotyesz01
tag
Erre csak azt tudom mondani, hogy vegyél jobb ramot, vagy tényleg használj visszafogottabb beállításokat. Nekem volt Samsung chipes ramom, ami elindulni sem volt hajlandó 133-on ebben a lapban. A mostani Micron meg simán megy Ultra-2-6-3-on.
Acorp táp, hááááááát... én ehhez a laphoz legalább a DTK CAS74PFC házat javaslom, inkább, mint a Codegent. Kicsit drágább, de sokkal jobb és szép tágas, jól szerelhető.
Ice: semmi bajom a lappal, szerintem is király, de meg kell neki adni, ami jár. Viszont az árkülönbségből kijön. -
Barton
senior tag
En netom mi bajotok a lappal !!!
Tok Keraly !!!
SiS 735 rulez ... -
jola
csendes tag
válasz
zotyesz01 #454 üzenetére
A proci 1.6 V-on eddig is bírta lazább memkezelés mellett. A ház Acorp USB 300W; ez valami újabb cucc, épp égen-földön nem volt Codegen Ünnepek előtt.
Ami zavart, az a fagyás. Az említett beállításokkal volt régebben is hiba (már elsőre), de fagyhullám nélkül. Most meg majd' 2 óra után, de infarktussal.
Laci -
stro-B
tag
Figyusszatok!
750-es Duront meddig lehet húzni?
És milyen RAM beállításokkal?VAlami NONAME RAM-om van, most 124 FSB 2-6-3 beállításokkal szalad 933-on a Durci. :) -
zotyesz01
tag
Talán nem kéne erőltetni ami nem megy. Ha a memória nem bírja 133-on a 2-6-3-at, akkor vissza kéne venni legalább 2.5-6-3-ra és úgy próbálkozni. A procid valószínűleg bírja, de lehet, hogy feszt kéne emelni, vagy jobb tápegység kéne (most milyen van?). 100/133-on nem érdemes használni, annál jobb a 100/100.
138/138-on nálam is csak egy idő után kezdi nyomni a hibákat a Memtest és akkor is csak keveset, de nekem annyi is sok, inkább visszavettem gyári órajelre (TBird 1000/133 AXIA) -
jola
csendes tag
Nagyon hirtelen jött, leírom (azzal a kockázattal, hogy ez már letárgyaltatott...).
A 800-on hajtott 600-as Duron sokáig jól viselkedett ebben a kiosztásban (Memetest), kivéve a 2-6-3 RAM-beállítást. Valami próbálkozás után mintegy tíz napig imára és CPUFSB-re sem volt hajlandó a 133/133-ra (csak max.100/133-ra). Majd az OCWorkbench egyik linkjéről leszedett info, miszerint először pár boot a "hivatalos" 100-on, csak utána 133, bejött, és nemcsak 800-on ment újra, de örömömre a 011121L hivatalos frissítés alatt most már a 2-6-3 beállítással is lefutott a Memtest, 8'29" alatt. Éjfél elmúlt, adjunk hétfő előtt a testnek - mondám -, de a gép műszakozzék kissé, így reggelig Memtestelt.
Hittem én... és most kérdezek: reggeli rohanásomban csak arra emlékszem, hogy a lefagyott gép 1h47' után kapta a teszt 4.(5.?) menetében az első és egyben halálos döfést. Többet mondani egyelőre nem tudok, hagynom kellett csapot-papot.
Van-e még valaki hasonló tapasztalatokkal?
Laci -
guest
veterán
mekka
valoban en nem vettem eszre hogy rossz lenne...rev 4 es általam atforrasztva az ellenalasok...profin mukszik es a xp-m már ket hete halal nelkul megy rajta ...valo igaz lehetnek vele gondok akkor at kell forrasztatni vagy eleve xp procit venni bele de ennyiert venni ddr es profi alaplapot multitoil technikaval na az nevetseges...mert ennyiert meg egy szaros vias fcppgas procit tamogato kokanyt sem kapsz meg ....
van jobb alaplapi chipset nala...? igen: kb 5 % jobb a kt266A es mennibe is kerul elarulom a legolcsobb olyan lap 33000 ft brutto AZZA 366 av
hat ezek utan gondolkozz el arrol miert is szar ez a lap.....
nekem szinte mindenfele lapom volt mar mivel testelgetem oket...es elmondhatom nem rossz
es valoban best buy ... -
zotyesz01
tag
Ja, és mi a nevetséges? Szerintem az, hogy olyanért kérnek 2x annyit, amelyik csak 10%-kal tud többet.
-
Mekka
csendes tag
atverés az egész én ráfaragtam vigyázzatok. és nevetséges is!!
-
Pézsé
csendes tag
Akkor végképp nem tudom mi lehet a baj, mert sem így sem úgy nem működik. Most hazaviszem a memtest-et, kipróbálom műkszik-e, aztán majd meglátjuk. Lehet, hogy procicsere lesz...
Én is egyébként az SB-t részesítettem előnyben, mert az integrált szar folyton akadt valami miatt.
Most 98se megy (magyar)úgyhogy amíg nincs megoldás, addig marad is ez. Azért köszi a segítséget.
PZs -
Mekka
csendes tag
ecs lapot ne vegyetek 1200mhz-en felül mert lefagy már a dos-ban is. ha mégis akkor két ellenállást át kell forrasztatni a terjesztővel!
NEM ÉRI MEG! -
Pézsé
csendes tag
Köszönöm szépen, egyébként kipróbáltam a bios-frissítést, így sem nagyon történt változás. Ugyanaz a hiba:
stop: c0000221 Unknown Hard Error
systemrootsystem32ntdll.dll
Ez van, több ötletem nincs, hogy mit kéne tenni. Egyébként én csak egy mezei User vagyok, ettől a bios-frissítéstől én a bios-ban nem láttam semmi változást, csak kiírta, hogy upgrade-elve lett a 2001/12/15-i verzióval. Mivel tud ez többet?
PZs -
zotyesz01
tag
winme nem volt hajlandó hibernálni, utánanéztem, volt egy nohiber.txt, amit a winme kreált és a hangkártya driver volt a ludas. Más driverrel ment a dolog. XP-vel nem próbálkoztam eddig, ez csak egy tipp volt.
-
Dive
csendes tag
Bocs, azt nem írtam hogy az is :-) Persze az is frissítve lett...
-
Dive
csendes tag
Nekem is MX200-asom van, és se Win98SE Hun, se WinXP Prof. Hun alatt nem volt gond vele, kapásból felvágta az XP az nVidia drivert. (Persze a sajátját, aztán azért frissítettem.)
A Live!-ot is kapásból felismerte, egyből tökéletesen szólt. Szerintem nyugodtan használd azt, inkább mint az alaplapit.
Valaki írta, keressek rá a nohiber.txt-re, nincs ilyen a gépen... A probléma továbbra is létezik, nem tudok hibernálni. Mi köze lenne a hangkártyadriver-hez? Amúgy az mint az előbb írtam, frissítve van. -
guest
veterán
Kösz a tippet.Ez a hiba jelenség.Visszaküldöm az amd-nek hátha küld fájdalomdijként egy xp-t.he-he
thanx mindenkinek az infót -
guest
veterán
Üdv Mindenkinek!
Van egy ilyen alaplapom egy TB1000/266-s procival,128mb ddr rammal és az a problemám,hogy nem jelenití meg a jpg fájlokat ill az mpeg filmeket.Csak valami összekeveredett szinkavalkád van.Ha a képet elmentem egy képnézegetőben tökéletessen látható.
Találkozott már valaki ilyen jellegű hibával?
Ez szoftver vagy esetleg hardver hiba?
Ja igen, a memteszt hiba nélkül fut le!
Kösz előre is -
guest
veterán
elado a k7s5a alplapom no lan ha kell atalakitott
k7 thunderbird 133*7,5 os procival...
atomstabil memtest ok...
19000 huf -
zotyesz01
tag
[L]http://forum.ocworkbench.com/ocwbcgi/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=27&t=000360&p=[/L]
talán így jobb -
zotyesz01
tag
Olvasgattam az ocworkbench fórumot, és érdekes dologra bukkantam: egy arc rájött, hogy hogyan lehet a rejtett FSB beállításokat előcsalogatni akár a hivatalos bios-okból is. Ajánlom ezt a linket: http://forum.ocworkbench.com/ocwbcgi/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=27&t=000360&p=
Első olvasásra talán kicsit macerásnak tűnhet, de nem az. -
Pézsé
csendes tag
Említetted a memtest2.86-t. Őt hol találom meg? És még csak annyi, hogy van egy SB Live-om. Azt használjam, vagy az integráltat az alaplapon? (Az XP-nek van jó drivere a Live-hoz vajon???)
És nagyon köszönöm a segítséget. Végre egy ember, aki értelmes ötletekkel szolgált, bár az igazság az, hogy a prohardware-e kívül nem találkoztam még oldallal, ami ennyire kimerítette volna ezzel az alaplappal kapcsolatos dolgokat.
Mégegyszer köszi, ezeket már közben le is töltöttem, megyek haza és megnézem mi a helyzet...
PZs -
udvari
tag
sajnos a pcchips vagy az amptron home page-n ahol szintén az k7s5a árulják álruhában ott díszeleg hogy nem komálja ax mx200-at ill tán a 400 se.
ay tény azén gépembe a geforce2 ti helyébe bé löktem egy asus 7100 tv out -ot mert hazavittem a gépet ünnepekre de a monitort nem vót kedvem cipelni :DD és simán megy de az sima békebeli mx ugyi.
szerintem tölsd le a legujabb biost feltétlenül azt égesd bele semmit nem veszthetsz csak nyerhetsz ill ellenõrizd hogy hibátlanul fut é a memtest2.86 prg.
a bios ec ecs.com.tw ott diszeleg kell még hgozzá egy aminf326 égetõ prg azt boot flopy w98 vagy valami rezidensek nélkül aztán aminf326 xxxx.bios azt kész -
Pézsé
csendes tag
Sima 200. Még nem frissítettem Bios-t, azt gondoltam simán felmegy enélkül is az XP. Sok mindent kipróbáltam már, 98-ra akartam rakni, úgy sem engedte, formáztam, úgysem volt jó, se NTFS se FAT32-t nem engedi, levettem a partíciókat, hátha az a rossz, de úgy sem volt jó, kivettem az SB Live-t és a hálókártyát, az sem volt elég, de egyébként ezen okulva kipróbáltam a win2000-t is és az szintén kék halállal írt valami hibaüzit, de az már nem érdekelt, egy kicsit berágtam rajta...
Van valami ötleted?
(Ja, win98se tök jól működik vele, egyébként gyors nagyon, csak ezek a dolgok idegesítenek, hogy vajon mitől lehetnek...)
PZs -
Pézsé
csendes tag
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem. Nekem is ez a bizonyos ECS K7S5A lapom van. Elég jónak tűnik, viszont megjelent egy olyan probléma, miszerint az XP installálásakor a rendszer ellenőrzése után, amikor már nem cd-ről bútol, akkor a következő hibaüzenetet kapom, gyönyörű kék háttér kíséretében:
stop c0000221 Unknown hard error
systemrootsystem32ntldll.dll
Mi a fene ez? Tud valaki nekem erről valamit mondani? Ja és PC133-as SDRAM-om van hozzá és egy 1000MHz-es AMD Athlon, 32MB-os GeForce2MX-el fut a gép. A BIOS beállításai gyáriak, ill. olyan dolgokat változtattam csak amik nem befolyásalhatják a rendszer teljesítményét semmilyen szinten.
Valaki sgítsen, plíz.
Köszi előre is. -
Dive
csendes tag
Na végre, sikerült frissítenem a BIOSom! :-)))))
Nen OFFtopic jön!!
Van egy problémám XP-ben. Install után 2 nappal a Leállítás-nál butított lett a Készenlét, és nem lehet hibernálni sem. Az ECS oldalán az s5a011109.exe (V.01/11/09 Release Date: 11/27/2001)-nél ez olvasható:
Release Note:
1. ...
2. Fixed the "standby" selection of start menu becomes to be inactive action after
installing Windows XP
3. ...
Ezek szerint ez okozta? Viszont hiába update-eltem a BIOS-t, hiberbálni továbbra sem lehet. A Súgó azt írja, hogy az Energiaellátásnál kell beállítani, de ott nincs ilyen fül, és ha nincs ilyen, akkor nem támogatja a számítógép (a help szerint). Na most akkor? Van vkinek hasonló tapasztalata? Vagy majd csak a köv. XP telepítés után lesz újra jó? -
adiana
csendes tag
Van uj BIOS, lattatok?
1. Fixed Duron Morgan 1.3GHz CPU showed wrong frequency in CMOS setup menu
2. Fixed Symbios DC390U SCSI device can't boot
3. Fixed Iwill RAID card can't work properly
4. Adjust timing for stability and compatibility -
Dive
csendes tag
Köszi a válaszokat...
greg214: tényleg, eszembe sem jutottak ezek a progik, pedig megvannak. Bár azt nem tudom, hogy pl. a Norton Systemworks 2002-t érdemes-e felrakni XP-re?
Igen, az XP 98 után tényleg nagy dobás, de nekem a másik gépen már nagyon régóta Win2000 fut, és az az igazság, hogy annál is sokkal stabilabb, gyorsabb, és ami a legjobb, hogy kompatibilisebb! Ezért nem is nagyon tudtam használni a 2000-et, mert sok progim nem futott. EDDIG. Az XP (kopp-kopp-kopp) megoldást adott.
Természetesen a "bőröket" leszedtem (minek), az ie6 meg a mediaplayer 8 nem érdekel, egyiket sem használom.
zotyesz01: ajajajjjj, aug. 27.-ei a BIOS-om... Akkor azért nem tudtam frissíteni? Természetesen ezen a gépen csináltam a boot-disket a rom fájllal. Na most akkor átnyargalok a másik gépre (még jó hogy van), és megcsinálom ott... Majd beszámolok, köszi! -
udvari
tag
ehemostolvasom 2001-benaz ECS lett a legnagyobb alaplap gyártó :DD
-
zotyesz01
tag
Dive: mikori bios van a gépedben? Ha augusztusi (nem gondolnám), akkor a bootfloppyt ne a saját gépedben csináld és a bios file-t ne ott másold a floppyra, mert a korai biosokkal w2k és XP alatt hibás volt a floppykezelés.
Hogy próbáltál biost frissíteni?
Ez nem Award, nem találja meg magától a bios file-t, hanem szépen meg kell neki adni.
Tehát: aminf329.exe 011123.rom (csak a hasamra ütöttem). Az aminf326 is működik. -
greg214
tag
Csá!
Nem kell aggódni, van alternatív megoldás: egy csomó program szeret csinálni DOS-os bootdiscet.
Pl.: partition magic, norton ghost stb. ha van ilyened, célba értél, ha nincs, töltsd le bármelyik demóját.
Dive: az XP csak 98/ME után tűnik nagy dobásnak. A 2k kb. u.a.-t tudja, csak kisebb, és nincs alapból gumírozva a desktop és gyurmából az explorer:DD Komoly felhasználónak az XP ellen nyomós érv az explorer6 mediaplayer8 páros:D. De az való igaz, hogy wizerd és tipps hegyek az átlagembernek roppant jól jönnek. -
Barton
senior tag
Kedves Dive !
Nem olvastam végig a sagat, de azért most leírok egy-két jótanácsot:
1. DOS/WIN9x BOOT floppy letölthető : [L]http://www.putergeek.com/downloads/[/L]
2. Cachek BIOS-ban kikapcsolva(qrva lassu lesz a gép)
3. Legújabb BIOS és flash program letöltése ajánlott (a CD-n levő nem ér fabatkát se !!!)
4. Bebútolsz
5. Flesselsz majd automatikusan reboot
6. BIOS újra beállít
Ez tutira bejön !!!
Tschüss,
Ice -
karib
addikt
Már ma is lehet Windows alól BIOS-t frissíteni, pont ilyen okok miatt. Csak kevésbé elterjedt megoldás, mert aki igazából a BIOS-át piszkálja, az tud produkálni egy DOS promptot is :D
Boot disk hiányában talán az Universal Boot Diskkel lehet próbálkozni:
[L]http://www.hwhunpage.com/download/index.htm[/L] -
Dive
csendes tag
Aha, értem... Csakhogy ha már nincs Win98-as BOOT floppym akkor telepíthetek egy Win-t hogy kreálni tudjak? Esetleg később a BIOS frissítések is Win alóliak lesznek?
(Most jut eszembe, a Win98 install CD úgyis BOOT-olható, és ott még választható is a csak parancssor) :-))) Hihi, már válaszoltam is magamnak :-)))
De tényleg, azért ezekszerint későb a BIOS-t is Win alól kell majd frissíteni.... -
Dive
csendes tag
-
karib
addikt
Hm, nekem már fut egy ideje 2 ilyen 700/933 gép is (az egyikről most írok), sőt 750@1000 is. Eddig semmi gond. Nem kéne vacak papírcímkéket ragasztgatni a procira, normál hőmérsékleten is meg kéne barnuljon, tuninggal annyival nem lesz melegebb. Nekem szerencsére nagykerben a proci sorszámát írják fel, nem matricázzák őket.
-
Yoshida
aktív tag
Karib! Ha 700-ast felrakom a 933-ra, tuti ugrik a gari? Haveromnak szépen barna/sötét a címke, azt mondta.
-
Aktív témák
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mikrotik routerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szemüveges topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2980
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest