Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
Dive
csendes tag
Sziasztok, SEGÍTSETEK pls.!!!
Röviden:
ECS K7S5A lapomban 1.3-as TB volt, és egy haverom úgy tette alá a lesarkazásvédőt, hogy nem húzta le róla a fóliát (egyik oldalán volt)
és nem csak a magot kente be, hanem körülötte is.
Nem tudom hogy a fólia, vagy a bekenés miatt-e, de az eredmény: meghalt a proci. Bekapcsolás után 5-6 mp-el a már amúgy is 7000-rpm-en forgó Coolink 111+ hirtelen elkezdett "felfelé húzni", gyorsabban pörögni, és aztán 3-4 mp-el rá kikapcsolt a gép.
Többszöri indítás után ugyanez, tehát kipróbáltuk másik TB-vel, mivel úgy ment, biztosak lettünk benne hogy a procim halt meg. 2 tippem van: vagy a szilikonpaszta zárta rövidre a procit (mivel a teljes felülete be lett kenve), vagy a fólia miatt nem tudta átvenni a hőt a hűtő, ezért kezdett el felfelé húzni a ventillátor, ahogy érzékelte a proci melegedését, és végül megfőtt a TB.
Mivel a srác sz.tech boltban dolgozik (igaz, AMD-hez nem ért :-) visszacseréli gariban a procit, de az min. 1 hónap :-(
Gondoltam, addig veszek egy 700-as Duront, sikerült is bruttó 11 ezerért, mert muszáj addig is dolgoznom.
Viszont, nem indul vele a gépem! Szépen bekentem (csak a magot), védőfólia nélkül rá a lesarkazásvédőt, majd a hűtőt, és nem megy.
Hibajelenség: bekapcsolnám a gépet, és egy pici áramlöketet kap látszólag, mert az összes venti megmozdul a gépben (procin, videókártyán, tápban), de csak ennyi. Kb. 2 másodpercenként mozdul egyet, közben a táp ventije(?) kattog.
Tehát 2 másodpercenként picit mozdulnak a ventik, és ennyi, de a gép nem indul...
Kipróbáltam egy zsír új ATX táppal, ugyanez...
Procit kivettem, visszaraktam, ugyanez.....
Mi lehet a baj???
Asszem ma du. visszaviszem a Mistral-ba a procit...
Vagy mit csináljak ???
Aktív témák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- World of Tanks - MMO
- Fogyjunk le!
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minecraft
- További aktív témák...
- Lebegj el a Sebességgel! Ryzen 7 5800x Most Elérhető Kamatmentes rèszletre is!
- 25+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256-512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest