Hirdetés

Aktív témák

• Dive

csendes tag

Sziasztok, SEGÍTSETEK pls.!!!

Röviden:
    ECS K7S5A lapomban 1.3-as TB volt, és egy haverom úgy tette alá a lesarkazásvédőt, hogy nem húzta le róla a fóliát (egyik oldalán volt)
    és nem csak a magot kente be, hanem körülötte is.
    Nem tudom hogy a fólia, vagy a bekenés miatt-e, de az eredmény: meghalt a proci. Bekapcsolás után 5-6 mp-el a már amúgy is 7000-rpm-en forgó Coolink 111+ hirtelen elkezdett "felfelé húzni", gyorsabban pörögni, és aztán 3-4 mp-el rá kikapcsolt a gép.
    Többszöri indítás után ugyanez, tehát kipróbáltuk másik TB-vel, mivel úgy ment, biztosak lettünk benne hogy a procim halt meg. 2 tippem van: vagy a szilikonpaszta zárta rövidre a procit (mivel a teljes felülete be lett kenve), vagy a fólia miatt nem tudta átvenni a hőt a hűtő, ezért kezdett el felfelé húzni a ventillátor, ahogy érzékelte a proci melegedését, és végül megfőtt a TB.
    Mivel a srác sz.tech boltban dolgozik (igaz, AMD-hez nem ért :-) visszacseréli gariban a procit, de az min. 1 hónap :-(
    Gondoltam, addig veszek egy 700-as Duront, sikerült is bruttó 11 ezerért, mert muszáj addig is dolgoznom.
    Viszont, nem indul vele a gépem! Szépen bekentem (csak a magot), védőfólia nélkül rá a lesarkazásvédőt, majd a hűtőt, és nem megy.
    Hibajelenség: bekapcsolnám a gépet, és egy pici áramlöketet kap látszólag, mert az összes venti megmozdul a gépben (procin, videókártyán, tápban), de csak ennyi. Kb. 2 másodpercenként mozdul egyet, közben a táp ventije(?) kattog.
    Tehát 2 másodpercenként picit mozdulnak a ventik, és ennyi, de a gép nem indul...
    Kipróbáltam egy zsír új ATX táppal, ugyanez...
    Procit kivettem, visszaraktam, ugyanez.....
    Mi lehet a baj???
    Asszem ma du. visszaviszem a Mistral-ba a procit...
    Vagy mit csináljak ???

Aktív témák