Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petrisz

tag

válasz fotel #114 üzenetére

Végülis igen, lehet, hogy én az iPod felől közelítek a termékhez, és ezért látom másként. A konvergencia-divergencia témában is van igazság. De abban is, hogy ha nem muszály nem szeretek magammal táskát cipelni (a dögnehéz notebookot is mindig otthagyom, ahol a legnagyobb szükség van rá, és csak akkor cipelem, ha muszály). Szóval ilyenkor meglehetősen korlátozott számú zsebem van, és nagyon zavaró, ha mindegyikben valami tizendekás tégla dudorodik. Telefon, iPod, tárca, kulcs, stb... Mikor felrakom a SE k600i-re a headset-et, tök jó, hogy nem kell a fejemen tartani két szett fejhallgatót zenehallgatáshoz és telefonáláshoz. Viszont a k600i rádióhallgatásra is körülményes. Szóval ez zenelejátszónak elég jó, telefonban és browserben meg nyújtja azt, ami nekem kell.

És igen, GPS biztos frankó lenne rá, de az megint csak szívná le az aksit, ha tényleg használod is. Monnyuk a demóban mutogatott Google Mapsbe integrált szolgáltatások kíváncsi leszek, mikor fognak idehaza is elterjedni... Túrázásnál kellene egyedül GPS, de oda meg nem vinnék ilyen törékeny ékszert, hanem valami robosztusabbat, ami ha sziklának ütődik, vagy elmerül a hóban, akkor se purcan ki.

[Szerkesztve]

• Petrisz

tag

válasz Jetbrowse #101 üzenetére

3G? Hát kábé csak ha nagyon netelni akarsz ''gyorsan'' mobilon, és győzöd zsetonnal a számlát. Nem hiszem, hogy idehaza igazán használnák. A Wifi ehhez képest egészen más. Egy rakás helyen van elérés, köztük otthon, munkahelyen, suliban,... és akkor sokkal gyorsabb neted van sokkal olcsóbban. Telefonon utcán úgyis csak ilyeneket csinálok, mint sürgős e-mail-ek megtekintése, moziműsor meg hasonlók böngészése. Ezeknél elvagyok a mostani sebességgel, és sokkal jobban zavar, hogy a telefonom display-én totál átláthatatlanul, nehezen scrollozhatóan jelenik meg az oldal. Szóval iPhone Wifi powa és bluetooth rulez, a 3G-t meg leszarom. Mire idehaza megfelelőbb körülmények lesznek a használatához, addigra pont le akarom majd cserélni az iPhone-t a negyedik generációs iPhone-ra, és abban meg már réges-régen lesz nemcsak 3G, hanem 4G, 5G meg 9.80665G is :D

[Szerkesztve]

• Petrisz

tag

válasz Xero #91 üzenetére

Lehet én is összedumálok amcsi ismerősökkel. Gondolom a Cingular függőségét fel lehet törni valahogy a telcsinek.

• Petrisz

tag

Azt mondjátok, hogy nem okos telefon. De mire alapozzátok ezt konkrétan? Persze nyílván nem full OS X megy a telefonon, hanem valami olyan, mint a Windows mobil verziója. De ez azt jelenti, hogy van egy szoftverkörnyezet, dokumentált API-k, SDK és minden, aminek a segítségével lehet szoftvereket fejleszteni rá. És nyílván az Apple is saját érdekében fejleszt majd rá alkalmazásokat.
    Én csak azt tudom, hogy az iPodomért képes voltam közel 100E forintot kiadni, és nagyon is meg vagyok vele elégedve (BTW, lehet abban is aksit cserélni, de két év után sincs semmi okom rá, hogy aksit cseréljek benne). Kedvesemnek van egy 1GB-s memóriás kis Samsung kütyüje nehezen használható botkormánnyal, és állandóan pesztrálandó tartalommal. Fele annyiba (se) került, mint az iPod, de nekem nem sok örömöm lenne vele. Persze az iPhone csak 8GB, én meg úgy használom az MP3 lejátszót, hogy nem variálgatom gyakran a tartalmát: legyen mindig a hangulatomnak megfelelő zene kéznél. Ehhez ez a 8GB nekem kevés lesz, de majd lesz valahogy. A 3G-t az itteni árak mellett tuti nem fogom használni (mellesleg állítólag lesz majd benne), de a wifi nagyon jól fog jönni. Amiben meg nagyon komolynak tűnik, az a user interface és a jól eltalált funkciók. Pont azok a dolgok vannak benne, amikre nekem szükségem van (no jó, nekem a video nem annyira kell). A keynote video alapján a cucc jól fog kinézni, és gyorsan reagálni a felhasználói inputra. (A jelenlegi telómtól frászt kapok, mert bizonyos műveleteknél nagyon belassul.) A GUI szép lesz, és a képernyőn mindig az a néhány gomb lesz ott, amire éppen szükséged van. Ezek a szenzoros szolgáltatások apróságok, de jónak tűnnek. Ti hányszor jártatok úgy, hogy a telefont a fületekhez téve valami telefonálás közben benyomódott? Nekem tetszik, hogy ha érzékeli, hogy valamilyen testhez (fülnél, zsebben) közel van, lockolva vannak a gombok, és a display is le van kapcsolva. Persze a telefonos fényképezés egy nagy vicc, és hogy az iPhone 2mpx vagy 3 az marhára nem érdekel, mert ez a kategória megapixeltől függetlenül alkalmatlan fotózásra. De néha csak szoktam a mostani gépemmel is képeket csinálni, meg tárolok rajta pár családi képet, amit néha jól jön megmutatni. Viszont kicsi a display, és elég macerás forgatni a telómon, meg utána találgatni, hogy akkor elforgatott display mellett melyik menügomb is csinál meg mit. Ehhez képest az iPhone-t elforgatod a kezedben, és máris forgatja hozzá a display-t.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés