Bejelentették az Apple iPhone-t!

Az Apple 30 éves történetében nagy nap a mai: bejelentették első mobiltelefonjukat. Az eddig elsősorban számítógépekben és hordozható zenelejátszókban utazó amerikai vállalkozás úgy döntött, ők is kérnek a mobilgyártók hatalmas tortájából, és képzeletbeli késükkel meglehetősen nagy szeletet szeretnének kihasítani.


Nem lett nagy

 

Az újdonság a ma divatos penge design jegyében született: mindössze 11,6 mm vastag. Rögtön kétféle méretű beépített memóriás változat közül választhatunk, a kisebb 4, a nagyobb pedig 8 gigabájtnyi adat illetve zene tárolására alkalmas.


Itt még nem lehetett tudni, milyen lesz

 

Hatalmas, 3,5 collos, 320x480 pixel felbontású érintőképernyő lakik a telefonon, amelyet a cég állítása szerint így könnyebb lesz kezelni, mintha az Apple-től már megszokott érintőgombokat alkalmazták volna, ráadásul mindezt a cég új Multi-touch rendszerével kombinálták, ami nem csak az érintéseket érti meg, hanem a kijelzőn megjelenő adatok görgetését is meg lehet ujjbeggyel oldani.


Itt már sejthető volt

 

A négynormás (850/900/1800/1900 mHz) telefon a világ nagy részén elérhető GSM hálózatokon működik, WiFi és EDGE kompatibilis. Természetesen MAC OS fut rajta.


És íme

 

Van itt még egy 2 megapixeles kamera, na és egy 3,5 mm-es fejhallgatócsatlakozó, így szabadon választhatunk, milyen fülest szeretnénk használni.


Tárcsázzunk!

 

A Bluetooth 2.0-val is szerelt mobil mindössze 115x61x11,6 mm-re nőtt, és bár a 3G képesség kimaradt, de a tudás így is figyelemreméltó. A 135 grammos kütyü 5 órás beszélgetési illetve 16 órás zenehallgatási élményt képes egy töltéssel adni.


Vagy inkább SMS-ezzünk?

 

Az először az USA-ban júniusban, majd az év végén Európában is megjelenő modell ára a memóriamérettől függően 500 illetve 600 dollár körül alakul majd. Bízunk abban, hogy az engadget fotói helyett mihamarabb egy teszttel is kedveskedhetünk olvasóinknak.

 


De az internet sem gond

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés