Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• WN31RD

addikt

válasz _cirmos_ #5 üzenetére

''egészséges piaci versenyt''
    Definíció kérdése, hogy mit tekintünk egészségesnek. Én pl., bár nem vagyok kapitalizmus-ellenes, a mai állapotot közel sem tartom teljesen egészségesnek.

''ha az apple-nek van egy kis esze, akkor nem csak a saját gépein teszi elérhetővé az os x-et''
    Nem biztos, hogy jól jár az Apple, ha hagyja, hogy az OS X akármilyen szutyok hardveren, szutyok driverekkel, fusson, az ebből fakadó problémák jelentősen aláásnák az OS X hírnevét, ráadásul sokkal költségesebb egy annyira összevissza hardverplatform kezelésére felkészíteni, mint amilyen a PC. Valamiféle köztes megoldást elképzelhetőbbnek tartok, pl. bizonyos kiválasztott hardverek, esetleg bizonyos brand PC-k támogatását.

• WN31RD

addikt

válasz _cirmos_ #2 üzenetére

Én már annak sem örülök, hogy az Apple x86-ra állt át, és nem azért, mert érdekel a PowerPC, vagy különösebben zavarna az x86 néhány hülyesége, hanem mert a diverzitást, minden területen, a hardverplatformok esetében is, fontos dolognak tartom. Nem szerencsés, hogy az x86 ennyire egyeduralkodó, ez nem szorítja rá a fejlesztőket a portolható megoldásokban való gondolkodásra.
    Hasonló megfontolásból nagyon remélem, hogy legalább az Apple szoftveres platformja életben marad, és lehetőleg megerősödik (piaci részesedést tekintve), mert bár a Mac OS X sem foglalkoztat engem személyesen, a szoftverek diverzitását különösen fontos dolognak tartom.

Új hozzászólás Aktív témák